Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Μύκονος: Από τις ΗΠΑ και το σκάνδαλο με τις μετοχές… χαλαρός και ωραίος στο νησί ο Γιώργος Νίκας

Στο νησί των ανέμων βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα ο επιχειρηματίας που πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο χειραγώγησης μετοχών στις ΗΠΑ και διέφυγε τη σύλληψη


Το γλυκό αεράκι που φυσούσε την Τρίτη το μεσημέρι στον Πάνορμο, χάιδευε τα γκρίζα μαλλιά του κυρίου που μιλούσε στο κινητό του, τον οποίο κάποιοι γνωστοί του Έλληνες αναγνώρισαν όταν πλησίασε να τους χαιρετήσει.

Δυόμιση μήνες πριν συμπληρωθούν δυο χρόνια από την ημέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο εσωτερικής χειραγώγησης των μετόχων της φαρμακευτικής εταιρίας Ariad-τον Οκτώβριο του 2019-ο «εξαφανισμένος» κυριολεκτικά Γιώργος Νίκος εμφανίστηκε στην πολύβουη Μύκονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας έφτασε στο νησί την περασμένη Κυριακή με θαλαμηγό στην οποία επέβαιναν και οχτώ φίλοι του, προκειμένου να χαλαρώσει μακριά από το κλεινόν άστυ.

Παρότι είχε κλείσει την Δευτέρα να κάνει μπάνιο και να γευματίσει το απόγευμα στο Καλό Λιβάδι δεν εμφανίστηκε ποτέ, τουλάχιστον μέχρι αργά το απόγευμα μαζί με την παρέα του.
Το έπραξε την επόμενη μέρα όταν πέρασε την είσοδο του Principote στον Πάνορμο γύρω στις μια το μεσημέρι, ενδεδυμένος με μαγιό και λευκό πουκάμισο, μιλώντας συχνά στο κινητό του τηλέφωνο.

Χαλάρωσε σε ένα κρεβάτι ξαπλώστρα που χωράει τέσσερα άτομα το οποίο χρεώνεται 400 ευρώ, απόλαυσε μια magnum φιάλη λευκού κρασιού και στην παρέα του ήταν μια κυρία και ένας άνδρας από ξένη χώρα, ο οποίος συζητούσε με τον επιχειρηματία που έφυγε νύχτα από την Αμερική, λίγες ώρες πριν συλληφθεί ο φίλος του Τηλέμαχος Λαβίδας από το FBI.

Αυτός, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι έδινε εσωτερικές πληροφορίες της Ariad στην οποία ο πατέρας του Θανάσης Λαβίδας ήταν μέλος του διοικητικού της συμβουλίου, στον Γιώργο Νίκα.
Η άφιξη του τελευταίου στην Ελλάδα συνοδεύτηκε από σιωπή καθόλη την διάρκεια της έρευνας των Αμερικανικών Αρχών για το ποιοι αποκόμισαν κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο ερχομός του στην Μύκονο για διακοπές με μπάνια στα διάσημα beach club του νησιού και δείπνα σε κορυφαία εστιατόρια της Χώρας μαζί με τους φίλους του δείχνει αν μη τι άλλο ότι ο Γιώργος Νίκας έχει αφήσει πίσω του την περιπέτεια της Αμερικής.

Οι συμμαθητές του Λαβίδα και η «πόρτα»

Την Τετάρτη επέλεξε το Alemagou στην Φτελιά για τις βουτιές του, αγνοώντας ίσως ότι τρεις τουλάχιστον φίλοι του Τηλέμαχου Λαβίδα από τα χρόνια του Κολεγίου σχετίζονται με την συγκεκριμένη επιχείρηση.

Ένας από αυτούς φέρεται να ενημέρωσε τηλεφωνικά τον παλιό συμμαθητή του για την άφιξη του ανθρώπου που τον ενέπλεξε σε μια δικαστική περιπέτεια η οποία τον έστειλε να εκτίσει ένα χρόνο και μια μέρα στην φυλακή.

Ήθελε να του το πει ο ίδιος και να μην το μάθει από άλλους, ενώ τον διαβεβαίωσε ότι ουσιαστικά δεν τον θεωρούσαν ευπρόσδεκτο και ότι παρότι είχε ζητήσει να φάει στο εστιατόριο, τραπέζι τελικά δεν βρέθηκε για τον Γιώργο Νίκα.
Τόσο αυτός όσο και η παρέα του που τσίμπησαν κάτι στις ξαπλώστρες τους σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν στο παρασκήνιο της παραμονής του στο Alemagou, ενώ σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα όταν προσπάθησε να μιλήσει σε μέτοχο του μαγαζιού, κολλητό φίλο του Τηλέμαχου Λαβίδα, αυτός τον απέφυγε ευγενικά.

Οι σχέσεις του με τον γιο του Θανάση Λαβίδα δεν υφίστανται πλέον μετά τα όσα πέρασε ο γιος του φαρμακοβιομήχανου που συνελήφθη και παρέμεινε προφυλακισμένος μέχρι την δίκη και την καταδίκη του.

Σε συνομιλία μάλιστα που είχε με φίλη του από την Αθήνα η οποία τον είδε τυχαία της αποκάλυψε ότι τον κυνηγάει το FBI και δεν μπορεί να ταξιδέψει πλέον ποτέ ξανά στην Αμερική.

Την χώρα όπου ζούσε και δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά, μέχρι την στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο για το οποίο έκανε μια και μοναδική δήλωση στο «ΘΕΜΑ» εκείνη την περίοδο: «Η τοποθέτηση μου απέναντι στις φερόμενες κατηγορίες θα γίνει άμεσα και θα τεκμηριωθεί κατά τρόπο σαφή όταν και όπου χρειάζεται».
Τελικά δεν τοποθετήθηκε ποτέ, κυκλοφορώντας στην Αθήνα τα τελευταία δυο χρόνια, μακριά από οποιαδήποτε δημόσια εμφάνιση, ίσως για να μην ξύσει πληγές από ένα σκάνδαλο που τον έχει χρίσει σύμφωνα με τα όσα δημοσιοποιήθηκαν persona non grata στις ΗΠΑ.

Τις τελευταίες εβδομάδες διακοπεύει ελεύθερος και ωραίος με θαλαμηγό στις Κυκλάδες, σταματώντας σε διάφορα νησιά πριν «δέσει» στην Μύκονο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες νοίκιασε μια βίλα στην περιοχή της Αλεόμανδρας.

Μετά άρχισε τις εξορμήσεις στο νησί των ανέμων που μάλλον του είχαν λείψει πολύ τα στέκια του και παρότι ήξερε για τις στενές φιλικές σχέσεις τριών τουλάχιστον ανθρώπων του Alemagou με τον υιό Λαβίδα, πήγε για μπάνιο στο μόνο ίσως μέρος που μάλλον θα έπρεπε να αποφύγει.

ΠΗΓΗ: protothema

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος – Φ. Μαυρομμάτης: “Η παιδεία στις πρώτες προτεραιότητές μας – Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία” Ο Αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Φώτης...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΓΕΛ Πάρου: Για 2η χρονιά εξεταστικό κέντρο για το ειδικό μάθημα των Αγγλικών (Πανελλαδικές εξετάσεις 2024) Μετά από σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, θα...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κόντρα στις «ταμπέλες» της κοινωνίας, γιατρός στη Σέριφο (Podcast) Ο Θανάσης μεγάλωσε με τις θείες του, γιατί έμεινε ορφανός απο μικρή ηλικία. Παρά τις...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νέα Δημοκρατία Θήρας: Πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου της Ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Με την παρούσα θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην παρουσίαση...