Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Μύκονος: Νέες καταγγελίες αρχαιολόγων για απειλές από ένοπλους μπράβους

Μύκονος: Νέες καταγγελίες αρχαιολόγων για απειλές από ένοπλους μπράβους

Στο νησί της Μυκόνου βρέθηκε σήμερα η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα, στη σκιά της επίθεσης που δέχτηκε ο Μανώλης Ψαρρός, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, στην περιοχή του ΚΑΤ, στις 7 Μαρτίου 2023.

«Ηρθαμε στη Μύκονο για να δώσουμε ένα μήνυμα ότι δεν φοβόμαστε και να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας», τόνισε σε δηλώσεις της η Δ. Κουτσούμπα, προαναγγέλλοντας σειρά συναντήσεων με φορείς (ξενοδόχους, εστιάτορες κ.λπ.) με σκοπό να «ζητήσουμε από όλους, όχι απλώς να καταδικάσουν την επίθεση, αλλά να απομονώσουν στοιχεία τα οποία δρουν στη Μύκονο με μαφιόζικο τρόπο».




«Από όταν ξέσπασε αυτή η ιστορία έχουμε πάρα πολλά μηνύματα ότι αυτά τα στοιχεία, που δρουν με μαφιόζικο τρόπο, έχουν βάλει στόχο τους πολίτες της Μυκόνου και τους νομοταγείς επαγγελματίες του νησιού», συμπλήρωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, ενώ όσον αφορά την αναβάθμιση του ξυλοδαρμού σε κακούργημα, υποστήριξε ότι «μας ικανοποιεί αυτή η εξέλιξη γιατί θα ανοίξουν τηλέφωνα ώστε να έχουμε περισσότερα στοιχεία για να οδηγηθούμε στον φυσικό και τον ηθικό αυτουργό, γιατί είναι σαφές πως το θέμα δεν ήταν προσωπικό. Για εμάς είναι πολύ απλό. Χτυπάνε έναν από εμάς; Πρέπει να πάρουμε απάντηση από την Πολιτεία. Πρέπει να καταλάβουν πως οι μαφιόζικες πρακτικές δεν περνάνε».

Επίσης έκανε λόγο για «περιστατικά όπου συνάδελφοί μας ήρθαν αντιμέτωποι με ένοπλους μπράβους», ενώ επισήμανε την ανάγκη «ο φόβος να αλλάξει στρατόπεδο και να πάρουν το μήνυμα αυτοί που έδειραν τον συνάδελφό μας». Οσον αφορά το ζήτημα της ενίσχυσης της αστυνόμευσης στο νησί, εξέφρασε το αίτημα να «υπάρξουν μερικοί αστυνομικοί με εξειδίκευση στην προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, ζήτησε – μεταξύ άλλων- «στελέχωση της Αστυνομίας, όπως το καλοκαίρι του 2021, που ήταν μια χρονιά κατά την οποία μειώθηκαν -σχεδόν σε μηδενικό βαθμό- τα κρούσματα τα οποία μας απασχολούν».

Σημειώνεται ότι τα σωματεία καλούν τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, στις 5 μ.μ., στο Γρυπάρειο, τον δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο, τους φορείς και τους συλλόγους της Μυκόνου, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, σε ανοιχτή συζήτηση με αφορμή τη «μαφιόζικη επίθεση στο συνάδελφο Μ. Ψαρρό».

Την Τρίτη 28 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ που καλύπτει όλους τους δημόσιους υπαλλήλους του νησιού και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11.30 π.μ., έξω από το δημαρχείο της Μυκόνου.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πιλοτικό Σχολείο Ξερολιθιάς στη Μύκονο «Εξιστορώντας και Καταγράφοντας την Τέχνη της Ξερολιθιάς» Σας προσκαλούμε στο Πιλοτικό Σχολείο Ξερολιθιάς, μία δράση του προγράμματος «Εξιστορώντας και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ο  ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι λόγω αναγκαίων εργασιών του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας Μέσης Τάσης που θα γίνουν στο νησί της Μυκόνου, θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η Γυάρος χαρακτηρίστηκε «θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή» – Απαγορεύτηκε το ψάρεμα Η Γυάρος είναι το πρώτο νησί των Κυκλάδων όπου, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, χαρακτηρίστηκε ως «θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή»,...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σύλληψη 48χρονης για κακομεταχείριση του σκύλου της στη Νάξο      Την 16-04-2024 το μεσημέρι συνελήφθη στη Νάξο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου...