Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σε ποιον περνά το Ξενία Κύθνου και οι Ιαματικές Πηγές

Σε ποιον περνά το Ξενία Κύθνου και οι Ιαματικές Πηγές

Στα χέρια του ισραηλινού επιχειρηματία Avraham Ravid πέρασε το ιστορικό Ξενία της Κύθνου καθώς και οι δυο ιαματικές πηγές με βάση τα αποτελέσματα του διαγωνισμού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-Auction του Δημόσιου Διαγωνισμού που διοργάνωσε την προηγούμενη Παρασκευή, το ΤΑΙΠΕΔ σε συνεργασία με την ΕΤΑΔ.

Ο κ. Ravid που έχει εξοχικό στην Κύθνο και δηλώνει λάτρης της Ελλάδος ανεδείχθη νικητής προσφέροντας 2.862.510 ευρώ σε ένα διαγωνισμό που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης τα 1,2 εκατ. ευρώ.

Ο Ισραηλινός επιχειρηματίας που απέκτησε το δικαίωμα επιφανείας για 99 χρόνια του Ξενοδοχείου Ξενία και Ιαματική πηγή Κύθνου, στην Περιοχή Λουτρά, πρόκειται να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου Ξενία ως και τις δύο Ιαματικές Πηγές, «Κάκαβος» και «Άγιοι Ανάργυροι», με σκοπό την ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής προσελκύοντας επισκέπτες από όλον τον κόσμο σεβόμενοι πάντα την ιστορικότητα του κτιρίου, το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τους μεγάλους αρχιτέκτονες Chr. Hansen και Er.Ziller, ως και τις ομορφιές και ανάγκες της περιοχής.

Υπολογίζεται ότι θα επενδύσει πάνω από 6 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του τιμήματος, με βάση πάντα και τα σχέδια του Υπουργείου Πολιτισμού, για την ανακαίνιση της μονάδας και όπως τονίζεται σχετικά το νέο Ξενία θα δώσει νέα πνοή στο νησί δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας και ευκαιρίες στους κατοίκους.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Ισραηλινός επιχειρηματίας έχει μεγάλη αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ στο Ισραήλ καθώς και άλλες επιχειρήσεις ενώ εκτός από το σπίτι στην Κύθνο διατηρεί ένα ακίνητο προς εκμετάλλευση στην Αθήνα και επιδιώκει την περαιτέρω επέκταση του στον τομέα ακινήτων στην πρωτεύουσά σε συνεργασία και με άλλους ισραηλινούς επιχειρηματίες.

Η Κύθνος έχει μακρά ιστορία στις ιαματικές πηγές και την λουτροθεραπεία. Στους νεότερους χρόνους πήρε το δεύτερο όνομά της, «Θερμιά», απ τις ζεστές ιαματικές πηγές, οι οποίες βρίσκονται στον γραφικό όρμο Λουτρά, στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού. Ιστορικά αναφέρεται ότι το 1836 έφθασε στην Κύθνο ο βασιλικός αρχιτέκτονας Christian Hansen, ο οποίος έφτιαξε τα σχέδια του συγκροτήματος των ιαματικών λουτρών με μαρμάρινους λουτήρες, ενώ από το 1845 η βασίλισσα Αμαλία μετέβαινε για λουτροθεραπεία στο νησί.

Το Ξενία και οι Ιαματικές Πηγές Κύθνου είχαν βγει και στο παρελθόν από το ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση χωρίς όμως επιτυχή κατάληξη.

ot.gr

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Εντυπωσιακά ξεκίνησε ο ΑΣ Απόλλων Νάξου στους αγώνες  του ειδικού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Λέσβο για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Ζ΄Περιφέρειας βόλεϊ των...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Διπλό καθημερινό (πρωί και απόγευμα) δρομολόγιο θα εκτελούν τη φετινή θερινή περίοδο τα ταχύπλοα της Sea Jets σε βασική γραμμή των Κυκλάδων. Ήδη, το...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Γιάννης Βρούτσης: «Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές – Να είμαστε πολύ περήφανοι για την καταγωγή μας» (vid) Στην κάμερα της ιστοσελίδας μας μίλησε ο...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δεν ξέρουμε αν ο Δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντηράς, έχει βρει το «μαγικό ραβδί», όμως το βέβαιο είναι πως ό,τι βάζει στο στόχαστρό του το...