Βυθίστηκε τουριστικό σκάφος στην Ίο – Το έριξε στα βράχια και απέτυχε η προσπάθεια ρυμούλκησης

Τουριστικό σκάφος έπεσε στα βράχια στην Ίο και τελικά βυθίστηκε λόγω ισροής υδάτων και παρά την προσπάπθεια ρυμούλησής του. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, ενημερώθηκε το πρωί της Πέμπτης η Λιμενική Αρχή Ίου για περιστατικό προσάραξης του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΕΡΕΪΔΑ” Ν.Π. 10361 σε βραχώδες σημείο στην θαλάσσια περιοχή “ΑΡΜΥΡΟΣ”.

Άμεσα για το σημείο απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” ΣΙ 53, το Α/Κ “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” ΝΙ 08 και το Α/Κ “ΑΝΤΖΕΛΑ” ΝΙ 01, όπου διαπιστώθηκε ότι ο μοναδικός αλλοδαπός επιβαίνων και κυβερνήτης είχε εγκαταλείψει το σκάφος και βρισκόταν στα βράχια.

Ο ανωτέρω, καλά στην υγεία του παρελήφθη από όχημα της οικείας Λιμενικής Αρχής. Ακολούθησε προσπάθεια ρυμούλκησης του Ε/Γ-Τ/Ρ σε ασφαλή ύδατα, από το Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τη συνδρομή των έτερων Α/Κ σκαφών. Κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησης του“ΝΕΡΕΪΔΑ”, λόγω έντονης εισροής υδάτων, προκλήθηκε η βύθισή του σε βάθος 60 μέτρων περίπου.

Από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ ενημερώθηκε ο υπεύθυνος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, κατά δήλωση του οποίου πρόκειται άμεσα να φτάσει στην περιοχή συνεργείο προς εκτίμηση της κατάστασης και περαιτέρω ενέργειες.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ίου.

Πηγή: cyclades24.gr