Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ανακοίνωση των Σωματείων Εργαζομένων 4 Δήμων των Κυκλάδων για το Νοσοκομείο Σύρου

Ανακοίνωση των Σωματείων Εργαζομένων 4 Δήμων των Κυκλάδων για το Νοσοκομείο Σύρου

Τα Σωματεία/Σύλλογοι Εργαζομένων των Δήμων Σύρου-Ερμούπολης, Τήνου, Μυκόνου και Πάρου-Αντιπάρου συμπαραστέκονται στον Σύλλογο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και στην Ένωση Ιατρών Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου (Ε.Ι.Ν.NΟ.Σ), τονίζοντας την σοβαρή κρίση προσωπικού που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτήσεων ιατρών και δεν έχουν γίνει προσλήψεις νέων στη θέση τους. Επιπλέον, υπάρχει σοβαρή έλλειψη νοσηλευτών.

Το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, το οποίο είναι το μοναδικό Δευτεροβάθμιο του Νομού, καλύπτει εκτός από τη Σύρο, τις υγειονομικές ανάγκες όλων των νησιών των Κυκλάδων (Μύκονος, Τήνος, Πάρος, Νάξος, Σαντορίνη κλπ).

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ιδίως, καλύπτει και τις ανάγκες μεγάλου αριθμού τουριστών. Το γεγονός αυτό επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους ήδη καταπονημένους πόρους του νοσοκομείου, ανθρώπινους και οικονομικούς.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Υγείας να προσληφθούν ιατροί και νοσηλευτές για να διασφαλιστεί η αδιάκοπη και υψηλής ποιότητας φροντίδα που αξίζουν οι νησιώτες και οι τουρίστες.

Επειδή οι διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες, θα πρέπει να γίνουν κατεπείγουσες ενέργειες για να καλυφθούν οι ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης της περιόδου του Πάσχα και του καλοκαιριού.

Συμπαραστεκόμαστε όλοι μαζί οι πολίτες και αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Είμαστε στο πλευρό τους και ζητούμε επιτακτικά την βελτίωση της παρούσας κατάστασης.

Για το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

Η Πρόεδρος                   Ο Γραμματέας

Άννα Βαμβακάρη   Απόστολος Μάρης

Για το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Τήνου

Ο Πρόεδρος                               Η Γραμματέας

Κώστας Γιαννόπουλος   Αλεξάνδρα Αραμπατζή

Για το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Μυκόνου

Ο Πρόεδρος                            Ο Γραμματέας

Ιωάννης Ελευθερίου   Ευάγγελος Γαρόπουλος

Για τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Δήμου Πάρου-Αντιπάρου

Η Πρόεδρος                              Ο Γραμματέας

Λουκία Μαλαματένιου   Γεώργιος Ανδρεάδης

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Γιάννης Βρούτσης: «Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές – Να είμαστε πολύ περήφανοι για την καταγωγή μας» (vid) Στην κάμερα της ιστοσελίδας μας μίλησε ο...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δεν ξέρουμε αν ο Δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντηράς, έχει βρει το «μαγικό ραβδί», όμως το βέβαιο είναι πως ό,τι βάζει στο στόχαστρό του το...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σαντορίνη: 70 παγκοσμίου κλάσης επαγγελματίες οινοχόοι, στους αμπελώνες του νησιού Στη Σαντορίνη, με πρωτοβουλία του Court of Master Sommeliers Europe (CMS) και του WSPC,...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΚΚΕ: Αλλαγή προγράμματος στην περιοδεία της Πάρου, με Χρήστο Κατσώτη αντί της Διαμάντω Μανωλάκου Η σχετική ανακοίνωση για την περιοδεία του ΚΚΕ στην Πάρο:...