Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τα 8 νησιά που προβληματίζουν περισσότερο λόγω διασποράς – 5 από τις Κυκλάδες

Οκτώ νησιά βρίσκονται στο μικροσκόπιο επιστημόνων και κυβέρνησης, λόγω της τοπικής έξαρσης του κορονοϊού σε αυτά.

Πρόκειται για τη Μύκονο, την Ίο, τη Ζάκυνθο, την Τήνο, τη Λευκάδα, τη Σαντορίνη, την Πάρο και τη Ρόδο, σύμφωνα και με τις χθεσινές ανακοινώσεις στο Υπουργείο Υγείας.

Τα δύο πρώτα από τα παραπάνω νησιά έχουν τεθεί από τους επιδημιολόγους σε κατάσταση «αυξημένης επιτήρησης», και ήδη βρίσκονται ένα βήμα από το «μίνι lockdown», όπως αυτό που επιβλήθηκε στο νησί των ανέμων προ ημερών.

Στα υπόλοιπα νησιά της «κόκκινης» αυτής ομάδας, η Πολιτική Προστασία κάνει λόγο για περιοχές όπου παρατηρείται έντονη αύξηση επιδημιολογικού φορτίου με σταθερά αυξητικές τάσεις, ιδιαίτερα κατά το τελευταίο 10ήμερο.

Η σημερινή (30/7) εικόνα στις ίδιες περιοχές δεν είναι καθησυχαστική, ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ρόδου.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα του 24ωρου, ο ΕΟΔΥ έδωσε τα εξής στοιχεία:

Π.Ε. Θήρας (Σαντορίνη, Ίος): 25
Μύκονος: 17
Ζάκυνθος: 19
Τήνος: 3
Λευκάδα: 9
Πάρος: 19
Ρόδος: 104

Εξάλλου, ο δείκτης του αριθμού των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα, και πάλι, με την αποψινή επιδημιολογική έκθεση, εμφανίζεται πολύ υψηλός για τη Μύκονο (167), τη Θήρα (132) και την Πάρο (127).

Επισημαίνεται πως η εισήγηση για την επιβολή «σκληρών» περιορισμών παραμένει αντικείμενο της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, ωστόσο από την Πολιτική Προστασία τονίζουν πως υγειονομικά μεγέθη όπως ο προαναφερθείς δείκτης λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν. Ακόμη, οι ειδικοί εξετάζουν την ενδεχόμενη ύπαρξη πίεσης στις δομές του ΕΣΥ (νοσηλείες), τα ευρήματα των ιχνηλατήσεων αλλά και παράγοντες όπως οι ηλικίες των κατοίκων μίας περιοχής.

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε χθες πως στο μικροσκόπιο μπαίνει και η θετικότητα – «που είναι σε χαμηλά επίπεδα» – ενώ, μιλώντας για την πίεση στο σύστημα Υγείας, είπε πως «αυτή τη στιγμή είναι πλήρως διαχειρίσιμη».

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

  Ο Απρίλιος ξεκίνησε δυνατά για την Παριανή σχολή χορού S.A LATIN DANCE ACADEMY του Σταμάτη Ζουμή και της Αντωνίας Δευτερίγου, οι μαθητές και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νέο δρομολόγιο έρχεται από το Superunner Jet από το Μάιο εφόσον εγκριθεί από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Το ταχύπλοο της Sea Jets ετοιμάζεται να...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κυκλοφόρησε το πολλά υποσχόμενο album του Δημήτρη Ρούσσου με τίτλο «ΑΜΠΑΡΙΖΑ»  το οποίο αποτελείται από 10 τραγούδια, με υπογραφή σε μουσική και στίχους του ιδίου,...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος – Φ. Μαυρομμάτης: “Νέα και σύγχρονα δίκτυα για τη μεταφορά μεγαλύτερης ποσότητας ύδατος” Ο Αντιδήμαρχος ύδρευσης-αποχέτευσης της δημοτικής ενότητας Νάξου κ. Φώτης Μαυρομμάτης,...