Σέριφος: «Λουκέτο» σε 9 μαγαζιά του νησιού

Ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο έχει διοργανώσει η Ελληνική Αστυνομία ενόψει του ερχόμενου Σαββατοκύριακου κατά το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί η τουριστική κίνηση στα νησιά και λόγω των αδειών του Αυγούστου.

Βλέπετε, μετά το «καμπανάκι» συμμόρφωσης σε οκτώ νησιά – όπως τονίστηκε στην ενημέρωση της Πέμπτης (29/07) – για την τήρηση των μέτρων καθώς είναι οριακά τα επιδημιολογικά δεδομένα και η πίεση στο σύστημα υγείας, έρχονται πιο αυστηροί και εντατικοί έλεγχοι από ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικό. Την ίδια ώρα που αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ, ενώ υπάρχει ανησυχία για τον αριθμό των διασωληνωμένων και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Ήδη στα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας την Παρασκευή ήταν συγκεντρωμένο πλήθος τουριστών προκειμένου να αποβιβαστούν στα πλοία και να ξεκινήσουν τις διακοπές τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κατεχάκη αποφασίστηκαν τα εξής στο πλαίσιο της αποφυγής της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού και της μετάλλαξης «Δέλτα»:

  • γενικευμένοι και καθολικοί έλεγχοι σε 24ωρη βάση
  • 730 δόκιμοι που βρίσκονται ήδη στα νησιά θα πραγματοποιούν ελέγχους
  • 20μελή κλιμάκια θα επιτηρούν όλα τα νησιά
  • «μυστικοί» αστυνομικοί, δηλαδή ακόμα και άνδρες της Ασφάλειας θα πραγματοποιούν ελέγχους.

Πρόστιμα έως και 50.000 ευρώ τα προηγούμενα 24ωρα

Εν τω μεταξύ, τα προηγούμενα 24ωρα έγιναν 4 συλλήψεις και 54 παραβάσεις… όρθιων σε νυχτερινά καταστήματα. Έπεσαν, πρόστιμα έως και 50.000 ευρώ.

Πιο αναλυτικά:

Χουλάκια Μυκόνου: Τα ξημερώματα έγινε η 1η εισβολή σε κορωνοπάρτι, ευνοούσε το γεγονός ότι ήταν ένα συγκρότημα με 5 βίλες, σε μία από τις οποίες γινόταν πάρτι με 80 άτομα και οι αστυνομικοί μπήκαν στον κοινόχρηστο χώρο και επέβαλαν πρόστιμο 50.000 ευρώ στον Αμερικανό διοργανωτή. Μάλιστα κατέγραψαν με κάμερες το τι συνέβαινε.

Γομοστό Αχαΐας: Σε γάμο σε οικόπεδο με παρουσία 200 ατόμων, επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη και εκμισθωτή του (οικοπέδου).

Φαληράκι Ρόδου: Υπήρξε πρόστιμο 2.000 ευρώ για όρθιους πελάτες και 7 ημέρες κλείσιμο.

Σέριφος: Πρόστιμα επιβλήθηκαν σε 9 καταστήματα (ζαχαροπλαστείο-3 καφέ-3 καφενεία-2 εστιατόρια) για αποστάσεις και έλλειψη απολυμαντικών υγρών.

Πρόστιμα των 2.000 ευρώ και 7ημερο κλείσιμο «έπεσαν» σε Χώρα Νάξου, Μέτσοβο, Ηράκλειο Κρήτης.

dikaiologtika.gr

Πηγή: cyclades24.gr