Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πύργος Τήνου: Το πιο όμορφο χωριουδάκι των Κυκλάδων μαγεύει από το πρώτο «κλικ»

Δεν φέρει τυχαία τον τίτλο του πιο όμορφου κυκλαδίτικου χωριού.

Αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια με την Τήνο είναι… φαινόμενο υπό διερεύνηση. Σα να λέμε πως το νησί αυτό θα μπορούσε να αποτελεί case study όσον αφορά στους τουριστικούς προορισμούς που αξίζουν αναγνώριση και τεράστιο μερίδιο από την πίτα του τουρισμού που επιλέγει φανατικά τις ομορφιές της Ελλάδας.

Η δημοφιλής Τήνος, εκείνη που πλέον βουλιάζει από Έλληνες τουρίστες και παραθεριστές που κάθε καλοκαίρι φτάνουν από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, έχει πετάξει από πάνω της την ταμπέλα του «αμιγώς θρησκευτικού προορισμού» και αγαπιέται ιδιαίτερα για τα κάλλη της.

Μια επίσκεψη στην Τήνο θα σε κάνει να το νιώσεις στο πετσί σου, κυρίως τώρα που το νησί βρίσκεται στο πικ των κρατήσεων.

Δαντελωτές παραλίες, τέλεια σοκάκια, καταπληκτικό φαγητό, καλές τιμές και φυσικά… τα ιδιαίτερα χωριά της Τήνου κάνουν και φέτος τη διαφορά. Το «παιχνίδι» στην Τήνο γίνεται στα χωριά περισσότερο και λιγότερο στη Χώρα της. Εκεί που το βουνό συναντά τη θάλασσα, οι πλάτανοι χαρίζουν δροσιά, οι ντόπιοι είναι χαρούμενοι και όλο αυτό μεταφράζεται σε ένα τοπίο νησιώτικο ,βγαλμένο από τα πιο τρελά μας όνειρα.

Το πιο ιδιαίτερο χωριό του νησιού, ίσως το πιο ιδιαίτερο και του συμπλέγματος των Κυκλάδων, είναι ο Πύργος.

Η γενέτειρα του Γιαννούλη Χαλεπά, του Νικηφόρου Λύτρα και του Δημήτρη Φιλιππότη αποτελεί παράρτημα της σχολής Καλών Τεχνών. Με δύο λόγια, πρόκειται για μια πολιτεία γεμάτη φοιτητές και νεολαία, που ζει και αναπνέει για την τέχνη και την ομορφιά.

Ο Πύργος θυμίζει φυσικό μουσείο και το μάρμαρο έχει παρουσία παντού. Τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα γραφικά μαγαζιά και ο υπεραιωνόβιος πλάτανος που χαρίζει δροσιά, συνθέτουν ένα τοπίο παραμυθένιο που δεν θυμίζει σε τίποτα αστικό περιβάλλον. Το ουζάκι στα γραφικά παραδοσιακά καφενεία, είναι μονόδρομος και -πίστεψέ μας- αυτή η εμπειρία θα σου μείνει αξέχαστη.

Λένε πως η Τήνος είναι το νησί που έχει καταφέρει να κάνει τους τουρίστες της να γίνουν μόνιμοι κάτοικοί του περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κυκλαδονήσι. Δεν ξέρουμε αν η φήμη αυτή που το κυνηγά ανταποκρίνεται απόλυτα στην πραγματικότητα ή αν κάνει τον γύρο των Κυκλάδων λόγω των κατοίκων που λατρεύουν το χωριό. Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, όμως, είναι πως αν επισκεφτείς τον Πύργο μία φορά, πάντα θα επιστρέφεις νοητά εκεί, σκεπτόμενος ποιο είναι το μέρος που σε έκανε τελευταία φορά ευτυχισμένο.

ΠΗΓΗ: ethnos

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η Γυάρος χαρακτηρίστηκε «θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή» – Απαγορεύτηκε το ψάρεμα Η Γυάρος είναι το πρώτο νησί των Κυκλάδων όπου, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, χαρακτηρίστηκε ως «θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή»,...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Διακομιδή ασθενή από την Πάρο Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκε, η παρακάτω διακομιδή ασθενή, ο οποίος έχρηζε...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στις Κυκλάδες με την Ολυμπιακή Φλόγα ο Γιάννης Βρούτσης Στο ακριτικό Καστελόριζο, αύριο Πέμπτη 18 Απριλίου και στις Κυκλάδες (στη  Σαντορίνη, στη Νάξο και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

VIOΚΥΚΛΑΔΙΚΗ – Απεντομώσεις – Απολυμάνσεις – Μυοκτονίες τώρα σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων και στα Δωδεκάνησα! ΒΙΟΚΥΚΛΑΔΙΚΗ – απολυμάνσεις απεντομώσεις, η Δύναμη στις...