Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Στις 21 Μαΐου να στείλουμε μήνυμα αυτούς που υποβάθμισαν τη ζωή μας στις Κυκλάδες»

Κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στο νησί της Σαντορίνης, ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννη Πολυχρονάκος, απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους και ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους οι πολίτες των Κυκλάδων πρέπει να στείλουν μήνυμα στο Αθηνοκεντρικό κράτος, δίνοντας ισχυρό διψήφιο ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 21ης Μαίου 2023.

Οι συγγνώμες της Κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη για τα τραγικά λάθη τους, δεν γίνονται αποδεκτές από τον κόσμο -τόνισε ο κ. Πολυχρονάκος- γιατί ούτε τα Τέμπη, ούτε οι Πυρκαγιές στην Εύβοια, ούτε ο αποκλεισμός της Πρωτεύουσας από μια μικρή χιονόπτωση, ούτε οι υποκλοπές μπορούν να ξεχαστούν.

Τα προβλήματα που βιώνει Έλληνας πολίτης είναι σοβαρά και πρέπει να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα και υπευθυνότατα. Σχέδιο, στρατηγικός σχεδιασμός και εφαρμογή των ρεαλιστικών προτάσεων υπάρχει από το ΠΑΣΟΚ για όλα τα διαχρονικά ζητήματα όπως:

  • Η στελέχωση των νοσοκομείων μας και των κέντρων υγείας με ουσιαστικά κίνητρα στο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, άλλωστε οι διακομιδές στοιχίζουν πολύ περισσότερο για τα περιστατικά που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν στις δομές υγείας ων νησιών.
  • Η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ από τώρα και όχι από το 2025 καθώς υπάρχει νομιμοποιητική βάση και αυτή είναι το υψηλό κόστος ζωής.
  • Η καθιέρωση της έννοιας «διπλή νησιωτικότητα», που θα δώσει τη δυνατότητα για συγκεκριμένη ετήσια κρατική επιχορήγηση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης κάθε χρόνο για δωρεάν μετακινήσεις ενδοκυκλαδικά.
  • Η ενίσχυση του αθλητισμού στα νησιά μας και η δυνατότητα μέσω της εφαρμογής της διπλής νησιωτικότητας να μη ματώνουν άλλο γονείς και σωματεία και να μπορούν τα παιδιά να συμμετέχουν σε Πρωταθλήματα πιο ανώδυνα.
  • Η προστασία της πρώτης κατοικίας και η αποφυγή των πλειστηριασμών που τα τελευταία χρόνια δεν έχουν σταματημό.
  • Ο έλεγχος των κόκκινων δανείων και η προστασία των δανειοληπτών.
  • Η προστασία των μικρο – οικοπεδούχων στα εκτός σχεδίου κάτω των τεσσάρων στρεμμάτων οικόπεδα, για να μπορούν να τα αξιοποιήσουν και να μην καταλήγουν σε χέρια μεγαλο – επενδυτών που δημιουργούν τεράστιες μονάδες.
  • Η ενίσχυση των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων για τη διευκόλυνση μετακίνησης των κατοίκων των νησιών μας.
  • Η δίκαιη κατανομή των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, και ο μη αποκλεισμός των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από τα χρηματοδοτικά εργαλεία

Ο κ. Πολυχρονάκος τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ έχει την υποχρέωση να σπάσει τις σχέσεις εξάρτησης και να καθιερώσει επιτέλους την ισονομία για τους όλους τους πολίτες των Κυκλάδων που αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Στα νησιά μας ανέφερε, κατοικούν άνθρωποι χειμώνα καλοκαίρι με τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια δικαιώματα που έχουν οι Έλληνες πολίτες ολόκληρης της χώρας.

Τέλος απηύθυνε κάλεσμα, στις 21 Μαΐου, να σταλεί το μήνυμα σε όλους αυτούς που υποβάθμισαν τη ζωή μας και το μέλλον μας. Ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, θα δώσει τη δύναμη στο ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει για την Ελλάδα και του Έλληνες, για τις Κυκλάδες και τους Κυκλαδίτες ότι στερηθήκαμε τόσα χρόνια.

 

Το βίντεο της ομιλίας:

 

 

 

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι αεροπορικές αφίξεις σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες τους δύο πρώτους μήνες του 2024 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024  ΣΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σε τρεις συλλήψεις, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, προχώρησε το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.) Νοτίου Αιγαίου (Ο.Ε.)  της Πυροσβεστικής υπηρεσίας σε συνεργασία με το Αστυνομικό τμήμα Πάρου για τη φωτιά που...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Πρόσκληση για ένταξη στο Αγροτικό Τμήμα Με την παρούσα ανακοίνωση ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι το Επιμελητήριο Κυκλάδων προτίθεται να προβεί στη...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στη ΔΕΥΑ Πάρου η περιοδεία του βουλευτή του Κ.Κ.Ε. Χρήστου Κατσώτη στο νησί Με επίσκεψη στη ΔΕΥΑ Πάρου ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη...