Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σαντορίνη: Μπλακ άουτ και αποκατάσταση με ηρωϊκές προσπάθειες – Στό όριο η ηλεκτροδότηση του νησιού

Μπλακ άουτ σημειώθηκε στην Σαντορίνη τα ξημερώματα της Πέμπτης λόγω βλάβης στον Αυτόνομο Σταθμό Παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος Θήρας στην περιοχή Μονόλιθος.

Σύμφωνα με το santorinipress.gr, το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε στις περιοχές Φηρά και Εμπορείο που παρέμειναν για αρκετές ώρες χωρίς ρεύμα.

Η ηλεκτροδότηση στο νησί – το οποίο φέτος «βουλιάζει» από κόσμο και έχει πολύ έντονη τουριστική δραστηριότητα – επανήλθε σταδιακά σε όλες τις περιοχές, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να απαιτηθούν περικοπές φορτίων και να υπάρξουν διακοπές ρεύματος εντός της ημέρας μέχρι και την οριστική αποκατάσταση της βλάβης.

Το περιστατικό έχει ξυπνήσει μνήμες από το μεγάλο μπλακ άουτ του 2013 που βύθισε στο νησί στο σκοτάδι για αρκετές ημέρες. 

Ας μην ξεχνάμε ότι η Σαντορίνη είναι ένα από τα μη διασυνδεδεμένα νησιά με το κεντρικό σύστημα ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα να στηρίζεται εξ ολοκλήρου στη λειτουργία του εργοστασίου του ΑΣΠ Θήρας.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το λιγοστό και αποδεκατισμένο προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ που υπηρετεί στην Σαντορίνη, με ηρωικές, ακατάπαυστες και υπερένθρωπες προσπάθειες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, κατάφερε να ηλεκτροδοτήσει το σύνολο του νησιού. Στο δυναμικό του ΔΕΔΔΗΕ Θήρας βρίσκονται μόλις 5 εν ενεργεία εναερίτες οι οποίοι καλούνται να σηκώσουν ένα δυσανάλογο βάρος, σε ένα νησί που ξεπερνά το 1 εκ. επισκέπτες κατά έτος.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, χθες, προκάλεσε σε όλους μας υπερηφάνεια. Στην τόσο ταραγμένη αυτή περίοδο, με πολεμικές συγκρούσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη, ελπίζουμε...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σίφνος, Σέριφος και Φολέγανδρος είναι τα τρία κυκλαδίτικα νησιά που εντάχθηκαν στον κατάλογο των 7 πιο απειλούμενων μνημείων και τόπων πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη για το 2024, σύμφωνα με την Europa Nostra, την Ευρωπαϊκή φωνή της κοινωνίας των πολιτών που έχει δεσμευτεί για τη διαφύλαξη και την προώθηση της πολιτιστικής και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πηγή: cyclades24.gr

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

  Ο Απρίλιος ξεκίνησε δυνατά για την Παριανή σχολή χορού S.A LATIN DANCE ACADEMY του Σταμάτη Ζουμή και της Αντωνίας Δευτερίγου, οι μαθητές και...