Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου για την μεταβίβαση οικοπέδου του 2ου Γυμνασίου Παροικιάς

Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου για την μεταβίβαση οικοπέδου του 2ου Γυμνασίου Παροικιάς

ΑΚΟΥ ΚΥΡΙΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ…

Πέρασε πολύς καιρός και απανωτά ερωτήματα προς την Περιφερειακή Αρχή ώστε να έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της μεταβίβασης του οικοπέδου, που προορίζεται για την ανέγερση του 2ου Γυμνασίου Παροικίας Πάρου, από την Περιφέρεια στο Δήμο.

Πράγματι τον Σεπτέμβριο του 2020 το ΠΣ με απόφαση του ορίζει εκπρόσωπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την υπογραφή της  μεταβίβασης του οικοπέδου, τον Περιφερειάρχη με αναπληρωτή του, τον Έπαρχο Πάρου- Αντιπάρου Κ. Μπιζά . Εμείς ψηφίσαμε λευκό γιατί θεωρούσαμε ότι η συντόμευση της διαδικασίας απαιτούσε να οριστεί ο Έπαρχος ως εκπρόσωπος για την υπογραφή. Και να που δικαιωνόμαστε από τις εξελίξεις.

 Ο Περιφερειάρχης όλο έρχεται για την υπογραφή με πιο πρόσφατη την υπόσχεση ότι θα ερχόταν στη Πάρο τον περασμένο Μάϊο αλλά και πάλι δεν ήρθε.

Για μια ακόμα φορά το έργο αυτό, συναντά εμπόδια στη υλοποίηση του. Όπως είναι γνωστό από την αγορά του οικοπέδου το 2009, η μελέτη κατασκευής ανατίθεται το Μάϊο του 2018 με συμβατικό χρόνο παράδοσης τους 18 μήνες, χρόνος που έχει παρέλθει προ πολλού χωρίς όμως ευθύνη των μελετητών. 

Σήμερα εκκρεμεί από τη μια η μεταβίβαση του οικοπέδου και από την άλλη η έγκριση των όρων δόμησης από το αρμόδιο όργανο (ΣΥΠΟΘΑ).

  • Καλούμε τον Δήμαρχο να αναλάβει πρωτοβουλίες  και για τα δυο.
  • Καλούμε τον Περιφερειάρχη να σταματήσει αυτό το κακόγουστο «αστείο» και να δοθεί η δυνατότητα στον αναπληρωτή του Έπαρχο Πάρου- Αντιπάρου να υπογράψει άμεσα τη μεταβίβαση.

Πάρος 5-8-21

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συγκρότηση Επιτροπής του Δήμου Πάρου για τις Ανεμογεννήτριες Το Δημοτικό Συμβούλιο στην τακτική δημόσια συνεδρίαση της 27ης Μαρτίου 2024 που διεξήχθη στο Δημαρχείο Πάρου, ...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, δυστυχώς ανατρέπει τη στρατηγική που οδήγησε την Πάρο σε μια από τις κορυφαίες θέσεις στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.   Μια...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΓΕΛ Πάρου: Διήμερη βιωματική δράση Σε έναν κόσμο που αλλάζει πώς να χωρέσω το δικό μου όνειρο; Πώς να ταιριάξω εγώ σε αυτόν τον...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πρόταση θεσμοθέτησης πάγιου μέτρου περί δωρεάν μετακίνησης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στα νησιά με τα επιδοτούμενα πλοία σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα κατέθεσε ο Χωρικός...