Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

New York Post: Ποια νησιά των Κυκλάδων προτείνει για το καλοκαίρι του 2023

Σε κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς του φετινού καλοκαιριού αναδεικνύει η New York Post τη Σίφνο και τη Νάξο.

Ειδικότερα, η εφημερίδα κατατάσσει τη Σίφνο στην πρώτη θέση μιας μακράς λίστας προτάσεων για τους ταξιδιώτες, ενώ στη δεύτερη τη Νάξο, διακρίνοντας τα δύο αυτά νησιά των Κυκλάδων για τη γραφική ομορφιά, το καλό φαγητό και τις μαγευτικές τους παραλίες.

«Όταν ονειρεύεστε τις τέλειες διακοπές, στο μυαλό σας έρχονται παραλίες με λευκή άμμο σε τροπικό κλίμα, φρέσκα φρούτα και μια πλούσια κουλτούρα. Υπάρχει μέρος και με τα τρία; Μιλάμε για την Ελλάδα, η οποία αποτελούσε ανέκαθεν τουριστικό προορισμό τόσο για τον πλούσιο πολιτισμό της όσο και για την απόλυτη χαλάρωση» σημειώνεται χαρακτηριστικά στο σχετικό αφιέρωμα.

Σίφνος: Ένα λευκό χωριό με το καλύτερο φαγητό στις Κυκλάδες

Πλέκοντας ένα εγκώμιο για τους λόγους για τους οποίους αξίζει να επισκεφθεί κανείς τη Σίφνο που είναι πρώτη στη λίστα, η εφημερίδα προτείνει: «αν αναζητάτε το τέλειο Ελληνικό νησί που διαθέτει ισορροπία από όμορφες παραλίες, χαλαρή νυχτερινή ζωήλευκά κυκλαδίτικα χωριάποιοτικό τουρισμό και ίσως το καλύτερο φαγητό στις Κυκλάδες, τότε μην κοιτάξετε πέρα από τη Σίφνο».

Αναφορικά με την επικείμενη τουριστική σεζόν, η δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη δήλωσε πως «τα μηνύματα που εισπράττουμε μέχρι στιγμής είναι πολύ θετικά. Η Σίφνος αναμένεται να γίνει πόλος έλξης για τουρίστες από Ελλάδα και εξωτερικό. Αγορές όπως Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Γερμανία και Μ.Βρετανία δείχνουν την προτίμηση τους στο Κυκλαδίτικο νησί της αρμονίας. Παράλληλα αναπτύσσονται νέες αγορές, όπως των ΗΠΑ».

Νάξος: Εκεί που συναντάς την αυθεντική ελληνική κουλτούρα

Για την Νάξο που καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, η εφημερίδα περιγράφει πως είναι εκείνο το είδος του προορισμού που είναι ελκυστικό, όχι μόνο για όσους αναζητούν το φως του ήλιου και τη νυχτερινή ζωή, αλλά και για όσους θέλουν να βιώσουν την αυθεντική Ελληνική κουλτούρα. Επιπλέον, ενδιαφέρον βρίσκουν πως σε πολλά χωριά φοράνε ακόμα παραδοσιακές φορεσιές, υφαίνουν σε παλιούς αργαλειούς και ζουν από τους καρπούς της γης.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς, σημείωσε πως «προβλέπεται μια σεζόν με υψηλή επισκεψιμότητα από το εξωτερικό. Οι ταξιδιώτες του σήμερα, επιθυμούν κάτι παραπάνω από το μοντέλο «ήλιος -θάλασσα». Επιζητούν το αυθεντικό και θέλουν να ανακαλύψουν τη φύση και έναν διαφορετικό πολιτισμό. Η Νάξος γοητεύει τους τουρίστες από την Ευρώπη, την Αμερικη, την Αυστραλία, ακόμη και την Ασία, γιατί κρύβει μέσα της όλη την Ελλάδα».

Τον κατάλογο της New York Post συμπληρώνουν η Μυτιλήνη, το Πήλιο, η Κρήτη, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Μύκονος και η Σαντορίνη.

πηγή: CNN Greece

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται νέα επένδυση ξενοδοχείου 4 αστέρων στην Ανάφη. Σύμφωνα με το bizness.gr, το έργο αφορά στην αλλαγή χρήσης υπαρχόντων κατοικιών...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Θέλει σωματική αλλά κυρίως ψυχική δύναμη να σκαλίζεις το μάρμαρο. Σπουδαστές από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας διδάσκονται στον Πύργο της Τήνου τα μυστικά της...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Επιστρέφει στα δρομολόγια από σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου το πλοίο ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ.  Ολοκλήρωσε την περίοδο συντήρησης και ετήσιας ακινησίας του και θα εξυπηρετεί κανονικά...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κοινή ανακοίνωση Πανναξιακού ΑΟΝ – ΑΜΣ Φιλωτίου για τη καταγγελία της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Μουστάκη Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν τα σωματεία Πανναξιακός ΑΟΝ και ΑΜΣ...