Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πάρος: To νέο επενδυτικό hot spot των Κυκλάδων – «Τρέχουν» projects εκατομμυρίων (pics)

Aυξάνονται και πληθύνονται τα νέα επενδυτικά projects στην Πάρο, το νέο hot spot των Κυκλάδων, που έχει ήδη εμπλουτίσει το τουριστικό του προϊόν τα τελευταία χρόνια, με νέες μονάδες στην κατηγορία των 5 αστέρων και ουκ ολίγα νέα πλάνα από μεγαλύτερα ή μικρότερα επιχειρηματικά σχήματα σε πολλαπλά μέτωπα και, φυσικά, όχι μόνο στον τουρισμό.

Το νησί πλέον «ποντάρει περισσότερο στον τουρισμό πολυτελείας», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά ξένα μέσα, με μία από τις πλέον ηχηρές και αναμενόμενες αφίξεις αυτό το καλοκαίρι για το πολυτελές «Avant Mar» του ομίλου της Grivalia Hospitality στην παραλία Πιπέρι στη θέση μιας παλαιότερης ξενοδοχειακής μονάδας στη Νάουσα, μετά από επένδυση 30 εκατ. ευρώ.

«Paros Farming Community»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και, εκτός του τουριστικού κλάδου, έχει και το νέο εγχείρημα από πλευράς της Tethys, του family office του Νικόλαου Θ. Βαρδινογιάννη που έχει τοποθετηθεί μετοχικά στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου με τις δρομολογούμενες επενδύσεις στο λεγόμενο «Paros Farming Community» να προσεγγίζουν σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα τα 7 εκατ. ευρώ. Το άνοιγμα στον πρωτογενή τομέα του family office του Νικόλαου Θ. Βαρδινογιάννη δεν είναι τυχαίο και σίγουρα δεν αποτελεί «μια ακόμη τεχνοκρατική υλοποίηση ενός επενδυτικού πλάνου», όπως δηλώνουν στο «business stories» οι επιτελείς του και δη ο κ. Γεώργιος Νικηφορίδης, οικονομικός διευθυντής της Tethys: «Πρόκειται για μια ουσιαστική απόφαση στρατηγικού χαρακτήρα με γνώμονα την ανάδειξη της εξαιρετικής οινικής κληρονομιάς του νησιού. Δεν είναι μια ακόμη χρηματοοικονομική τοποθέτηση στο χαρτοφυλάκιό μας. Δραστηριοποιούμαστε ενεργά και άμεσα στο management με ειλικρινές όραμα να συμβάλουμε στην ουσιαστική ώθηση και τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα της Πάρου.

 

Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, το συνολικό ύψος προϋπολογισμού των έργων στο “Paros Farming Community” εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 7 εκατ. ευρώ και αφορά κατά κύρια βάση την αναβάθμιση του οινοποιητικού και τυροκομικού εξοπλισμού, τη δημιουργία επισκέψιμων εγκαταστάσεων στους χώρους του οινοποιείου και τον συνολικό εκσυγχρονισμό της προϊοντικής βάσης του συνεταιρισμού. Με γνώμονα δε το άρτιο τελικό αποτέλεσμα, έχουμε αποφασίσει να φέρουμε στο project τους καλύτερους δυνατούς συνεργάτες σε όλα τα πεδία, με έμπρακτη επιβεβαίωση τη συνεργασία με την αρχιτεκτονική ομάδα των Urban Soul Project για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του οινοποιείου».  Ο κ. Νικηφορίδης δηλώνει ως στόχο τα επόμενα χρόνια η συνολική δυναμικότητα να ξεπεράσει σε ετήσια βάση τις 300 χιλιάδες φιάλες έναντι μόλις 40 χιλιάδων στο 2023. «Εκτιμώ ότι με σωστή και παραγωγική δουλειά  θα δώσουμε νέα πνοή ανανέωσης στον αμπελώνα της Πάρου ώστε να βάλουμε το νησί στον οινοποιητικό χάρτη της Ελλάδας και της Ευρώπης».

Σημειωτέον ότι το family office του Νικόλαου Θ. Βαρδινογιάννη, κατά πληροφορίες, φέρεται να έχει τοποθετηθεί και στο τουριστικό real estate του νησιού στην περιοχή Μοναστήρι. Μια κίνηση που φαίνεται ότι έρχεται στο πλαίσιο των ευρύτερων τοποθετήσεών του στον τουριστικό κλάδο, έχοντας ήδη στο χαρτοφυλάκιό του τις δύο μαρίνες σε Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη (σ.σ.: όπου συμμετέχει ως στρατηγικός επενδυτής επισήμως με 24% και η EMMA Capital του Τσέχου επιχειρηματία Γίρι Σμετς), με το πλάνο για την τελευταία να περιλαμβάνει τη δημιουργία υποστηρικτικών χώρων υψηλών προδιαγραφών μαζί με boutique ξενοδοχείο 32 κλινών, με στόχο να ενταχθεί στις επενδύσεις μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Τα νέα 5άστερα projects

Ως προς τα νέα projects 5 αστέρων στο νησί, η νέα ξενοδοχειακή μονάδα «Avant Mar» στη Νάουσα της Πάρου και συγκεκριμένα στην παραλία Πιπέρι θα συνδυάζει πολυτελή διαμονή και υψηλή γαστρονομία φιλοδοξώντας να αναβαθμίσει τον τουριστικό και γαστρονομικό χάρτη του νησιού. Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Χρυσικό, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ιδιοκτήτριας Grivalia Hospitality, η επένδυση για τη νέα μονάδα των 38 δωματίων είναι συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ σε προϋπάρχον ξενοδοχείο με 55 δωμάτια, ενδεικτικό και του ποιοτικού αποτελέσματος που ήθελε να επιτύχει η εταιρεία.

Η Grivalia είναι από τα μεγάλα ονόματα που επενδύει συνειδητά τα τελευταία χρόνια στον τομέα της πολυτελούς φιλοξενίας, έχοντας εντάξει ήδη από το 2019 στον σχεδιασμό της και την Πάρο και έχοντας αντιμετωπίσει στη συνέχεια καθυστερήσεις, όπως έχει συμβεί και με την περίπτωση του έτερου μεγαλοεπενδυτή του ομίλου της Prodea Ιnvestments AEEAΠ με τον εταίρο της Γιάννη Παπαλέκα για το «Porto Paros». Μετά από καθυστερήσεις κοντά 1,5 έτους λόγω δικαστικών εμπλοκών, το νέο project της Grivalia Hospitality, με δυναμικότητα 38 δωματίων, θα ξεκινήσει από φέτος δοκιμαστικά τη λειτουργία του τον Ιούνιο και από τον Ιούλιο θα δέχεται κρατήσεις, συμπεριλαμβάνοντας και τη γαστρονομική κουλτούρα του διάσημου σεφ Νόμπου Ματσουχίσα, με το διεθνές brand «Matsuhisa» να αναλαμβάνει το fine dining εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Η νέα 5άστερη μονάδα έρχεται να προστεθεί σε αυτές που ξεκίνησαν ακόμη και εν μέσω πανδημίας τη λειτουργία τους στο νησί, όπως το πολυτελές παραθαλάσσιο ξενοδοχείο «Cosme», μέλος της αλυσίδας Luxury Collection της Marriott International, που άνοιξε πέρυσι με την υπογραφή του ξενοδοχειακού ομίλου Εmpiria Group, των Αντώνη Ηλιόπουλου και Κάλιας Κωνσταντινίδου (σ.σ.: ο οποίος έχει στην ομπρέλα του και τα πολυτελή «Parilio Paros Hotel» και «Acron Villas Paros»). Προς επέκταση οδεύει η ξενοδοχειακή μονάδα ιδιοκτησίας της εισηγμένης Briq Properties ΑΕΕΑΠ στη Νάουσα, ενώ στα μεγάλα, νέα projects είναι και αυτό των 53 εκατ. ευρώ από την ΕΚΤΕΡ, που προωθείται εδώ και χρόνια στο νησί και συναντά, λόγω μεγέθους, αντιδράσεις. Το μεικτό τουριστικό project της εταιρείας, η οποία έχει κατασκευάσει στο νησί και το πεντάστερο resort πολυτελείας «Summer Senses» στην περιοχή́ της Πού́ντας – Μά́ρπησσας, προχωρά σταδιακά σε επίπεδο εγκρίσεων, με την ΕΚΤΕΡ να έχει ανακοινώσει πρόσφατα ότι συνήψε στο χρηματοδοτικό σκέλος κοινό ομολογιακό δάνειο με την Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο συγχρηματοδότησης δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 42,64 εκατ. ευρώ.

newmoney.gr

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Φωτιά: Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά την Κυριακή στις Κυκλάδες (χάρτης) Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νέοι Χάρτες για Σύρο και Κύθνο από τις Εκδόσεις Ανάβαση Οι Εκδόσεις Ανάβαση δραστηριοποιούνται στη δημιουργία πεζοπορικών χαρτών, οδηγών και λευκωμάτων για όλη την...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σαντορίνη: Σε κλινική δύο επιβάτιδες κρουαζιερόπλοιου – Ανάμεσά τους ένα παιδί Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Θήρας ότι δύο επιβάτιδες, μία 84χρονη...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Διακομιδές ασθενών από Μύκονο, Πάρο και Ίο Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι...