Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τήνος: Το φθινόπωρο υπογράφεται η σύμβαση για την κατασκευή του ΧΥΤΥ και της μονάδας επεξεργασίας βιοαποβλήτων

Τήνος: Το φθινόπωρο υπογράφεται η σύμβαση για την κατασκευή του ΧΥΤΥ και της μονάδας επεξεργασίας βιοαποβλήτων

Το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων αποτελεί μία διαχρονική πληγή για το νησί μας, που η οριστική του επίλυση μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την κατασκευή του ΧΥΤΥ, καθώς και της μονάδας επεξεργασίας βιοαποβλήτων. 

Στο πλαίσιο αυτό ενημερώνουμε ότι μέσα στο Φθινόπωρο αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης για τα δύο αυτά έργα, ώστε το 2025 το νησί μας να έχει επιλύσει οριστικά το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων. 

Μέχρι τότε και με δεδομένο ότι κληρονομήσαμε την λύση της δεματοποίησης προτείναμε την κομποστοποίηση και ανακύκλωση των απορριμμάτων και την δεματοποίηση μόνο των υπολειμμάτων. 

Χθες, μετά από πολύμηνες διαδικασίες, λάβαμε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την απαραίτητη περιβαλλοντική άδεια, ώστε να εγκατασταθεί από τον ανάδοχο ο προβλεπόμενος εξοπλισμός και να ξεκινήσουν σταδιακά οι σχετικές εργασίες. 

Σε σχέση με πρόστιμο που επιβλήθηκε στο Δήμο για την λειτουργία της εγκατάστασης δεματοποίησης αστικών στερεών αποβλήτων στο Κοσσίνι και με δεδομένο ότι δόθηκε τελικά περιβαλλοντική άδεια, έχει ήδη δοθεί εντολή στη νομική υπηρεσία να γίνει προσβολή της σχετικής απόφασης εντός 30 ημερών.

Σε κάθε περίπτωση, μετά από πάρα πολλά χρόνια είναι στην τελική ευθεία η δρομολόγηση οριστικής και βιώσιμης λύσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί μας. 

ΨΕΗΤ7ΛΞ-ΚΨΛ ΠΠΔ Κοσσινι(5)

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Γιάννης Βρούτσης: «Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές – Να είμαστε πολύ περήφανοι για την καταγωγή μας» (vid) Στην κάμερα της ιστοσελίδας μας μίλησε ο...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δεν ξέρουμε αν ο Δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντηράς, έχει βρει το «μαγικό ραβδί», όμως το βέβαιο είναι πως ό,τι βάζει στο στόχαστρό του το...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σαντορίνη: 70 παγκοσμίου κλάσης επαγγελματίες οινοχόοι, στους αμπελώνες του νησιού Στη Σαντορίνη, με πρωτοβουλία του Court of Master Sommeliers Europe (CMS) και του WSPC,...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΚΚΕ: Αλλαγή προγράμματος στην περιοδεία της Πάρου, με Χρήστο Κατσώτη αντί της Διαμάντω Μανωλάκου Η σχετική ανακοίνωση για την περιοδεία του ΚΚΕ στην Πάρο:...