Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Το «ΚΙΝΗΜΑ» βράβευσε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο

Χθες βράδυ στην άριστα αποκατεστημένη ιστορική οικία των Μπενιζέλων στην Πλάκα (όπου έζησε η Οσία Φιλοθέη), στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε μια σεμνή τελετή, στην οποία τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο  Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β.

Στην εκδήλωση παρέστησαν Οι Μητροπολίτες Παροναξίας κ. Καλλίνικος και Σύρου κ. Δωροθέου Β’, ο Ιωάννης Βρούτσης, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, η έπαρχος Μήλου Έλλη Χωριανοπούλου, οι Δήμαρχοι Σίφνου και Άνδρου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Αλέξης Αθανασίου,  ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Κυκλάδων Ρούσσος Ιωάννης, ο  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ONEX Shipyards, Πάνος Ξενοκώστας, οι Πρέσβειρες Προστασίας Νήσων» Χρυσάνθη Λαιμού, η Φαίη Ξενοκώστα, η Βάσω Πετρίδου και η Αικατερίνη Τζιτζικώστα καθώς και αρκετοί δημοσιογράφοι, χορηγοί,  επιφανείς επιχειρηματίες και στελέχη μεγάλων εταιρειών.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΚΙΝΗΜΑ ιδρύθηκε με πρωτοβουλία έξι ενεργών πολιτών οι οποίοι, με έδρα την Νάξο, ενστερνίζονται την υποχρέωσή τους να μεριμνήσουν, με ατομική προσφορά και ευθύνη, στην ευαισθητοποίηση των πολιτών της περιοχής του Νοτίου Αιγαίου σε θέματα της κλιματικής αλλαγής.

Στην άρχή της εκδήλωσης η εκδότρια της Κυκλαδικής και Πρόεδρος της Α.Μ.Κ.Ε. “Κίνημα” Κυρία Αικατερίνη Ανδρούτσου βράβευσε τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β, “για την πολυετή μέριμνά του στην προστασία του περιβάλλοντος” .

Ο Μακαριότατος ευχαρίστησε τους συντελεστές και υπεύθυνους για την τιμή και ευχήθηκε η προσπάθεια αυτή να αποδώσει καρπούς. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη να προστατεύουμε το περιβάλλον τονίζοντας ότι άλλωστε είναι εντολή του Θεού. Κατόπιν, χαιρετισμό απηύθυναν Δήμαρχοι νησιών του Αιγαίου, καθώς και οι Πρέσβειρες της ΑΜΚΕ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την ΑΜΚΕ «ΚΙΝΗΜΑ», την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco και το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου.

Την εκδήλωση -η οποία πλαισιώθηκε μουσικά από την Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών- συντόνιζε η Δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου ενώ ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν ο εκδότης του Cyclades24 και δημοσιογράφος Γιώργος Σολάρης.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος – Φ. Μαυρομμάτης: “Νέα και σύγχρονα δίκτυα για τη μεταφορά μεγαλύτερης ποσότητας ύδατος” Ο Αντιδήμαρχος ύδρευσης-αποχέτευσης της δημοτικής ενότητας Νάξου κ. Φώτης Μαυρομμάτης,...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Διακομιδές ασθενών από Τήνο, Κέα και Ίο Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΤΕ Βορείων και Δυτικών Κυκλάδων του ΚΚΕ: “Να ματαιωθεί η μετατροπή της Κύθνου σε αιολικό πάρκο” Διαβάστε την ανακοίνωση της ΤΕ Βορείων και Δυτικών...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Λιμεναρχείο Νάξου: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εν όψει άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας Λόγω τελετής άφιξης ολυμπιακής φλόγας στη Νάξο την 19-04-2024 και στο πλαίσιο προσωρινών...