Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς τη Δευτέρα 9-8-2021 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς τη Δευτέρα 9-8-2021 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 9-8-2021, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Π.Ε. Δωδεκανήσου, είναι πολύ υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 4) και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας-επιφυλακής.

Παρακαλούμε πολύ τους πολίτες και τους επισκέπτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

Σύμφωνα με τη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών.» (ΦΕΚ138Α/5-8-2021)  από σήμερα Παρασκευή 6-8-2021,έως τις 9-8-2021 στις 06:00, ισχύει η Απαγόρευση διέλευσης, μετακίνησης και παραμονής εντός περιοχών NATURA, Δασών, Εθνικών Δρυμών, Αισθητικών Δασών και αλσών για όλη την διάρκεια της ημέρας. Επίσης απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας, κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, ενδεικτικά, εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση (π.χ. Οξυγονοκόλληση) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης (π.χ. μελισσοκομία).

Επίσης βρίσκεται σε ισχύ η Απαγόρευση κυκλοφορίας και παραμονή εκδρομέων στις ευπαθείς περιοχές και δάση από ώρα 21.00 έως 06.00 της επομένης, της Π.Ε. Δωδεκανήσου που περιλαμβάνονται στη σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου (ΑΔΑ  ΨΕΒ77ΛΞ-ΚΦΤ).

Στην Π.Ε. Κυκλάδων ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών είναι υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 3) και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Σας ενημερώνουμε τέλος ότι στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (http://civilprotection.gr/el- Οδηγίες προστασίας- Δασικές Πυρκαγιές) καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=9982 – Θέματα Πολιτικής Προστασίας) υπάρχουν αναρτημένες Οδηγίες Προστασίας από Δασικές πυρκαγιές.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η Γυάρος χαρακτηρίστηκε «θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή» – Απαγορεύτηκε το ψάρεμα Η Γυάρος είναι το πρώτο νησί των Κυκλάδων όπου, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, χαρακτηρίστηκε ως «θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή»,...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Διακομιδή ασθενή από την Πάρο Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκε, η παρακάτω διακομιδή ασθενή, ο οποίος έχρηζε...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στις Κυκλάδες με την Ολυμπιακή Φλόγα ο Γιάννης Βρούτσης Στο ακριτικό Καστελόριζο, αύριο Πέμπτη 18 Απριλίου και στις Κυκλάδες (στη  Σαντορίνη, στη Νάξο και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

VIOΚΥΚΛΑΔΙΚΗ – Απεντομώσεις – Απολυμάνσεις – Μυοκτονίες τώρα σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων και στα Δωδεκάνησα! ΒΙΟΚΥΚΛΑΔΙΚΗ – απολυμάνσεις απεντομώσεις, η Δύναμη στις...