Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

“Ο Δήμος Θήρας να αδελφοποιηθεί ή να υιοθετήσει κάποια Κοινότητα της Βόρειας Εύβοιας”

Πρωτοβουλία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Τώρα! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά” Μανόλη Ορφανού ο οποίος προτείνει ο Δήμος Θήρας να αδελφοποιηθεί ή να υιοθετήσει κάποια Κοινότητα της Βόρειας Εύβοιας

Ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, Τώρα! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά, μα περισσότερο ως άνθρωπος έχω συγκλονιστεί με την βιβλική καταστροφή που έχει συντελεστεί στη χώρα μας, λόγω των πυρκαγιών που έχουν κάψει χιλιάδες στρέμματα γης.

Ολόκληρη η πατρίδα μας, μα περισσότερο η Βόρεια Εύβοια δοκιμάζεται από καταστροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε τις μακροπρόθεσμες περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες τους.

Είναι γνωστό ότι από την πρώτη στιγμή όλοι οι συμπολίτες μας θέλησαν να συνδράμουν μαζεύοντας τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης με πρωτοβουλία του Δήμου, εθελοντικών οργανώσεων καθώς και της Ιεράς Μητρόπολής μας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να υποβάλλω πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο με την οποία θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας προς όλους αυτούς που δοκιμάζονται και να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας για την γρήγορη οικονομική επάνοδό τους.

Η αδελφοποίηση ή υιοθεσία κάποιας κοινότητας της Βόρειας Εύβοιας από τον Δήμο μας και το άνοιγμα ενός λογαριασμού στο όνομα της κοινότητας αυτής, που όλοι θα συνδράμουμε βάζοντας χρήματα, θεωρώ ότι είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για αυτούς.

Φυσικά ο λογαριασμός αυτός θα ελέγχεται από κάποιους συν-διαχειριστές, με απόλυτη διαφάνεια και λογοδοσία έτσι ώστε τα χρήματα να καταλήγουν στους κατοίκους του συγκεκριμένου ορεινού χωριού που γνωρίζουν πολύ καλά τις άμεσες ανάγκες που έχει ο τόπος τους.

Προτείνω αυτή η βοήθεια, όποια και αν είναι, να διαρκέσει όσο χρειάζεται για την ανάπλαση της περιοχής.

Επίσης γνωρίζουμε ότι εκείνα που έχουν συγκλονιστεί περισσότερο είναι τα παιδιά.

Πρότασή μου είναι ο Δήμος μας να φιλοξενεί παιδιά έως 12 ετών κάθε χρόνο για μια εβδομάδα, είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε σ’ αυτές τις ευαίσθητες ψυχούλες.

Κύριε Πρόεδρε, εμείς οι Έλληνες, και ιδιαίτερα οι Σαντορινιοί, έχουμε δείξει πολλές φορές πόσο αλληλέγγυοι είμαστε όποτε υπάρχει δυσκολία στον τόπο μας.

Σας ευχαριστώ πολύ και βρίσκομαι εν αναμονή των δικών σας πρωτοβουλιών επί του θέματος.

Μανόλης Ορφανός

Επικεφαλής Παράταξης Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θήρας

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Γιάννης Βρούτσης: «Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές – Να είμαστε πολύ περήφανοι για την καταγωγή μας» (vid) Στην κάμερα της ιστοσελίδας μας μίλησε ο...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δεν ξέρουμε αν ο Δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντηράς, έχει βρει το «μαγικό ραβδί», όμως το βέβαιο είναι πως ό,τι βάζει στο στόχαστρό του το...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σαντορίνη: 70 παγκοσμίου κλάσης επαγγελματίες οινοχόοι, στους αμπελώνες του νησιού Στη Σαντορίνη, με πρωτοβουλία του Court of Master Sommeliers Europe (CMS) και του WSPC,...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΚΚΕ: Αλλαγή προγράμματος στην περιοδεία της Πάρου, με Χρήστο Κατσώτη αντί της Διαμάντω Μανωλάκου Η σχετική ανακοίνωση για την περιοδεία του ΚΚΕ στην Πάρο:...