Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Είπαν το νερό νεράκι…

Είπαν το νερό νεράκι…

Ο τουρισμός αποφέρει σημαντικά έσοδα, προκαλεί όμως και υπερφόρτωση στα δίκτυα ύδρευσης και ρεύματος. Ειδικά οι διακοπές στην παροχή νερού προκαλούν πονοκέφαλο.

Ενας εφιάλτης που βιώνουν όλο και πιο έντονα τόσο οι κάτοικοι όσο και οι παραθεριστές πολλών από τα νησιά, είναι η έλλειψη νερού. Για ακόμη μια φορά και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στην υδροδότηση σε μερικές περιοχές λόγω της υπερκατανάλωσης.

Σύμφωνα με αρκετές καταγγελίες και ενημέρωση που είχαμε απο κατοίκους και επισκέπτες, η βόρεια περιοχή της Αζολίμνου αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα καθώς εδώ και δύο ημέρες έμεινε χωρίς νερό. Και όταν λέμε έμεινε χωρίς νερό…ούτε στάλα.

Από τη πλευρά της ΔΕΥΑΣ, όπως πληροφορηθήκαμε γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ημερών που σε συνδυασμό με την αυξημένη κατανάλωση κάνουν το έργο τους δυσκολότερο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ότι καλύτερο εν έτει 2021 να λες στους επισκέπτες του νησιού ότι δεν υπάρχει στάλα νερό, σε μια περίοδο που το νησί πνίγεται σε κόσμο…αλλα οχι σε νερό! Σφάλματα και αμαρτίες του παρελθόντος έρχονται στο παρόν και μας προβληματίζουν και θα πρέπει ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης να μεριμνήσει έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. Φυσικά, όλα παίζουν ρόλο και έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα. Έλλειψη προσωπικού, γερασμένες εγκαταστάσεις και πιθανότητα κανένας δεν προνόησε οτι το νησί μπορεί κάποια στιγμή να πνιγεί απο κόσμο κι όπως κι έγινε. Εδώ έρχεται να ανοίξει μια παρένθεση, Ήθελαν τουρισμό; Θέλουμε; Μπορούμε; η φτάσαμε ταβάνι; Το σίγουρο είναι οτι φτάσαμε στα όρια μας. Άρα ερχόμαστε στα λόγια μας, όσο περισσότερο κόσμο κι αν αναζητάμε, όταν δεν υπάρχουν υποδομές δεν υπάρχει καμία σημασία. 

Από την άλλη, πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται διπλή κατανάλωση στο άκουσμα της ενημέρωσης ότι το νερό θα διακοπεί κάποια συγκεκριμένη ώρα, με αποτέλεσμα να επικρατεί μια ταραχή οτι έρχεται το τέλος… Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε και λίγο πιο προσγειωμένοι στην πραγματικότητα. Δεν χρειάζεται να επιβαίνουμε περισσότερο το δίκτυο με άσκοπες ενέργειες και να σπαταλούμε το νερό, διότι υπάρχουν συνάνθρωποι μας, οι οποίοι στερούνται το νερό εδώ και αρκετές ημέρες. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει οτι ο κόσμος δεν πρέπει να έχει μια ενημέρωση. 

Γνωρίζω οτι δεν είναι ώρα για χιούμορ, αλλα για να σπάσει ο Πάγος θυμηθήκαμε τις πιο συνηθισμένες παροιμίες

Έκανε μια τρύπα στο νερό

 Μπήκε το νερό στ’ αυλάκι

 Βάλε λίγο νερό στο κρασί σου.

Είναι έξω από τα νερά του.

Είναι σαν τα κρύα τα νερά

Πίνω νερό στο όνομά του

Το αίμα νερό δεν γίνεται

Λέω το μάθημα νεράκι

Είπαμε το νερό νεράκι

Συζητήσαμε περί ανέμων και υδάτων.

Πνίγεται σε μια κουταλιά νερό

Ίσα βάρκα ίσα νερά

Ήπιε το αμίλητο νερό

Μπορεί αρκετές από τις παραπάνω παροιμίες να μοιάζουν παρωχημένες, ωστόσο είναι συνυφασμένες με την καθημερινότητά μας και βγαίνουν από το στόμα μας αβίαστα. Όσα αβίαστη και συνυφασμένη με τη ζωή είναι η καθημερινή μας ανάγκη για νερό.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Διπλό καθημερινό (πρωί και απόγευμα) δρομολόγιο θα εκτελούν τη φετινή θερινή περίοδο τα ταχύπλοα της Sea Jets σε βασική γραμμή των Κυκλάδων. Ήδη, το...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Γιάννης Βρούτσης: «Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές – Να είμαστε πολύ περήφανοι για την καταγωγή μας» (vid) Στην κάμερα της ιστοσελίδας μας μίλησε ο...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δεν ξέρουμε αν ο Δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντηράς, έχει βρει το «μαγικό ραβδί», όμως το βέβαιο είναι πως ό,τι βάζει στο στόχαστρό του το...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σαντορίνη: 70 παγκοσμίου κλάσης επαγγελματίες οινοχόοι, στους αμπελώνες του νησιού Στη Σαντορίνη, με πρωτοβουλία του Court of Master Sommeliers Europe (CMS) και του WSPC,...