Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Πρίγκιπας Κάρολος για φωτιές: Εφιαλτικό ο γαλάζιος ουρανός της Ελλάδας να γίνεται πορτοκαλί

Συγκλονισμένος είναι ο πρίγκιπας Κάρολος από τις φωτιές σε Αττική και Εύβοια και την τεράστια οικολογική καταστροφή που έχει συντελεστεί στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

Με επιστολή του στην «Daily Mail» εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα, τη χώρα όπου γεννήθηκαν ο πατέρας του και ο παππούς του, για την οποία «πάντα ένιωθα μία ιδιαίτερη αγάπη», όπως αναφέρει.
«Είναι εφιαλτικό να βλέπω τον άλλοτε γαλάζιο ουρανό πάνω από την Πελοπόννησο, την Αττική και το νησί της Εύβοιας να γίνεται πορτοκαλί», γράφει -μεταξύ άλλων- στην επιστολή του.

«Ο πλανήτης μας βρίσκεται σε κρίση»

«Χάρη στους οικογενειακούς μου δεσμούς, πάντα ένιωθα μία ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα. Εκτός από τα συναρπαστικά τοπία, την ιστορία και την κουλτούρα της, ο πατέρας και ο παππούς μου γεννήθηκαν εκεί, γι΄αυτό και συγκινήθηκα ιδιαίτερα όταν νωρίτερα μέσα στον χρόνο επισκέφθηκα τη χώρα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ανεξαρτησία της» γράφει αρχικά ο Πρίγκιπας Κάρολος.

Στη συνέχεια, σημειώνει τα εξής: «Τώρα, πέντε μήνες αργότερα, είναι σπαρακτικό να βλέπω καταστροφικές φωτιές να «χτυπούν» την Ελλάδα, την Τουρκία, τώρα την Ιταλία, την ώρα που η Ευρώπη σημειώνει ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών. Είναι εφιαλτικό να βλέπω τον άλλοτε γαλάζιο ουρανό πάνω από την Πελοπόννησο, την Αττική και το νησί της Εύβοιας να γίνεται πορτοκαλί, καθώς χιλιόμετρα εκτάσεων δάσους και αγροτικής γης κατακάηκαν από τις «άγριες» πυρκαγιές, προκαλώντας τραγικές απώλεια ζωών, τραυματισμούς και την εκτεταμένη καταστροφή σπιτιών και βιοπορισμού τόσων πολλών ανθρώπων. Άκουσα αναφορές από Βρετανούς πυροσβέστες που έσπευσαν εκεί για βοήθεια, οι οποίοι λένε ότι δεν έχουν δει ποτέ τέτοιες φωτιές. Μπορώ μόνο να φανταστώ ότι οι συνάδελφοί τους που μάχονται να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια θα έλεγαν το ίδιο.

Τώρα βλέπουμε την Αϊτή να χτυπιέται από την τροπική καταιγίδα Grace, που ρημάζει ό,τι απέμεινε από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τον σεισμό που στοίχισε τόσες πολλές ζωές. Οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες και οι ολοένα πιο σοβαρές ξηρασίες που έχουν επηρεάσει την Αυστραλία το καθιστούν πολύ σαφές: Ο πλανήτης μας βρίσκεται σε κρίση και, όπου κι αν βρίσκεστε, καμία χώρα δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο».

Ακόμη τονίζει πως είναι επιτακτική ανάγκη για κάθε χώρα να λάβει μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και πιο φιλικά ως προς τον πλανήτη. «Ένιωθα από καιρό ότι η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη για οποιαδήποτε χώρα να αντιμετωπίσει την περιβαλλοντική κρίση μόνη της. Οι Βρετανοί πυροσβέστες κάνουν ό, τι μπορούν για να βοηθήσουν στην Ελλάδα, αλλά όλοι πρέπει να αγωνιστούμε στην πρώτη γραμμή για να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή στο σύνολό της», καταλήγει ο πρίγκιπας Κάρολος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινάει η υλοποίηση του πλαισίου για την στήριξη των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που υπέστησαν ζημιές σε φυτικά μέσα παραγωγής από τις πυρκαγιές των μηνών Ιουλίου,...

ΕΛΛΑΔΑ

Το νέο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρουσίασαν ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο,...

ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμό στην Αστυνομία προκάλεσαν οι ταυτόχρονοι εμπρησμοί, που εκδηλώθηκαν σε σταθμευμένα οχήματα και σε κάδους απορριμμάτων, λίγο μετά τις 8 το πρωί, στην ευρύτερη...

ΕΛΛΑΔΑ

Eκδήλωση ταυτόχρονων εμπρησμών σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα υπήρξε το πρωί στην οδό Ζαΐμη, στα Εξάρχεια, πολύ κοντά στη συμβολή με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου...