Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιστώνονται προκαταβολές αποζημιώσεων 6,7 εκατ. ευρώ σε 1.214 πυρόπληκτους

Το ποσό των 6,7 εκατ. ευρώ αναμένεται να πιστωθεί σήμερα στους λογαριασμούς 1.214 πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές σε εφαρμογή του μέτρου της πρώτης αρωγής για τις καταστροφές που υπέστησαν οικίες και επιχειρήσεις.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, σημειώνοντας ότι έχουν ήδη πάρει την προκαταβολή αποζημίωσης ύψους 3,7 εκατ. ευρώ από την περασμένη Παρασκευή οι πρώτοι 528 πυρόπληκτοι.

Είπε ακόμα ότι από τις προκαταβολές που θα δοθούν σήμερα 640 αφορούν την καταστροφή κατοικίας, 481 καταστροφή οικοσκευής και 620 για ζημιές σε επιχειρήσεις.

powered by Rubicon Project
Οι κατά περίπτωση αποζημιώσεις δεν αθροίζονται με τα μοναδικά ΑΦΜ των αιτήσεων που έκαναν οι πυρόπληκτοι καθώς καθένας από αυτούς μπορεί να υπέβαλε παραπάνω από μια δηλώσεις (π.χ. δήλωση για καταστροφή και οικίας και επιχείρησης).

Ο υπουργός τόνισε ότι σήμερα θα υπογραφεί και ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός των 500 εκατ. ευρώ που αποφασίστηκε πριν από δύο εβδομάδες για να υπάρχει το περιθώριο να αποζημιωθούν οι ζημιές από τις πυρκαγιές.

Σε ό,τι αφορά το «πακέτο» της ΔΕΘ είπε ότι στα σίγουρα μέτρα είναι η επανάληψη της αναστολής της εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του ιδιωτικού τομέα καθώς και της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3%.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι θα μειωθεί η φορολόγηση των επιχειρήσεων, εννοώντας τον μειωμένο συντελεστή για τις επιχειρήσεις (22% αντί 24%) και τη μείωση της προκαταβολής φόρου για τις νομικές οντότητες από το 100% στο 80% και για τους υπόλοιπους που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στο 55%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε εκστρατεία προβολής του νησιού έχει επιδοθεί ο Δήμος Πάρου, μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέσσερις υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες εξειδικεύονται όλοι οι νέοι κανόνες για τη δημόσια περιουσία στις παραλίες, διασφαλίζουν την πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ήδη τα σημερινά τιμολόγια με τα οποία αγοράσαμε καύσιμα είναι λίγο τσιμπημένα, τώρα θα μου πείτε πότε πρόλαβαν. Η αύξηση δεν έχει μπει από...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας S&P Global υποβάθμισε σήμερα το αξιόχρεο του δημοσίου του Ισραήλ, από τη βαθμίδα «AA-» στη βαθμίδα «A+»,...