Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ασφαλιστικές εισφορές: Νέα μείωση έως το τέλος του 2022 – Πόσα κερδίζουν οι εργαζόμενοι

Με Τροπολογία του υπουργείου Εργασίας παρατείνεται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρείς μονάδες έως το τέλος 2022.

Έμμεση αύξηση μισθού κατά 1,21% μέχρι το τέλος του 2022 προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργείου Εργασίας με την οποία παρατείνεται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζομένους κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες (από το ύψος που είχαν διαμορφωθεί την 1η Ιουνίου 2020) έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με το Yπουργείο η μείωση επιμερίζεται σε -1,79 ποσοστιαίες μονάδες για τον εργοδότη και -1,21 ποσοστιαίες μονάδες για τους εργαζομένους, περιορίζοντας τη συνολική επιβάρυνσή τους, και συμβάλλει αφενός στην αύξηση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, αφετέρου στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας της παρούσας κυβέρνησης οι εισφορές είχαν μειωθεί κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες και πλέον η συνολική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ανέρχεται σε 3,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Πλέον, οι καταβαλλόμενες εισφορές αφορούν το υποχρεωτικό ασφάλιστρο της κύριας σύνταξης στο 20%, 7,10% υπέρ υγείας, 6,5% για επικουρική ασφάλιση και 3,06% για ανεργία και άλλους συνεισπραττόμενους κλάδους υπέρ ΟΑΕΔ.

Το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει σωρευτική μείωση της τάξης των 5 ποσοστιαίων μονάδων, ώστε οι εισφορές να φτάσουν στο 35,56% μέχρι το 2023. Αυτό σημαίνει ότι θα διατηρηθεί ως μόνιμη η μείωση των 3 μονάδων που ισχύει φέτος, και θα υπάρξει σταδιακά νέα μείωση, κατά 1,1 μονάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στα διαδικτυακά e-εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής και προετοιμασίας για ένταξη στην αγορά εργασίας, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) συνεχίζει...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά από 13 ανενεργά χρόνια, η δεξαμενή Νο 3 (AFRAMAX), η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή της χώρας, τέθηκε ξανά σε πλήρη λειτουργία. Σημειώνεται ότι η...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλείδωσε και ανακοινώνεται αύριο, Παρασκευή από τον πρωθυπουργό ο νέος κατώτατος μισθός ο οποίος και θα ισχύσει από την 1η Απριλίου. Η αύξηση αναμένεται...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανάμεσα στα 9 νησιά της Μεσογείου που διατηρούν την αυθεντικότητα τους και προσφέρονται για ποιοτικές διακοπές το 2024 συμπεριλαμβάνεται η Σκόπελος, σύμφωνα με τη...