Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Στα ύψη η τιμή του φέτος – Πότε ξεκινά η διάθεσή του [βίντεο]

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πολύ υψηλή θα είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης φέτος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεχίσει να αυξάνεται όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία διάθεσης του.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης και τις τιμές που θα κυμανθεί φέτος μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε καλεσμένος στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα.

Σε ερώτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης, είπε: «Από τον Ιανουάριο είχαμε μικρές αλλά σταθερές αυξήσεις σε καθημερινή βάση, και έτσι αθροιστικά φτάσαμε σε ένα σημείο να έχουμε υπερβεί το 20% στην αύξηση της τιμής του καυσίμου στο διυλισμένο προϊόν».

Ενώ στη συνέχεια εξήγησε: «το αργό πετρέλαιο επιβαρύνει το διυλισμένο στο κομμάτι του προ φόρων. Άρα έχουμε και κάποιους υψηλούς ειδικούς φόρους κατανάλωσης και τον ΦΠΑ που επιβαρύνουν την τιμή, αλλά στην τιμή των προ φόρων έχει επιβαρυνθεί αρκετά».

Μάλιστα ο κ. Ασμάτογλου τόνισε ότι αν η διάθεση άρχιζε σήμερα, Τρίτη (7/9), η τιμή θα ήταν στα 80 λεπτά το λίτρο, ωστόσο στις 15 Οκτωβρίου που αναμένεται ο ίδιος να αρχίσει η διάθεση, ανέφερε ότι θα ξεκινήσει στα μεγάλα αστικά κέντρα από 1,020 ευρώ έως 1,050 ευρώ το λίτρο, δηλαδή, περίπου 1.020 με 1.050 ευρώ τα χίλια λίτρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτάχυνση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και επανεξέταση του πλαισίου για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις το φθινόπωρο, ύστερα από διάλογο με την αγορά ανήγγειλε ο...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θέλω να διαβεβαιώσω κατηγορηματικά ότι καμία μελέτη από κανένα ινστιτούτο, καμία εταιρεία, ούτε από την Τράπεζα της Ελλάδος δεν κάνει λόγο για φούσκα στα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένα από τα ευρήματα της έρευνας του Ινστιτούτου Έρευνας και Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) είναι ότι εφέτος μόλις ένας στους τέσσερις καταναλωτές ότι θα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση του νέου 30ετούς ομολόγου, λήξης 15 Ιουνίου 2054, με το αρχικό επιτόκιο να διαμορφώνεται περί του 4,3%....