Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολοταρία: Αναμορφώνεται και θα μοιράζει έως και 100.000 ευρώ

Πλέον στην φορολοταρία θα ισχύει διαφορετική στάθμιση ανάλογα με το ποσοστό του εισοδήματος που καταναλώνεται

Μεγάλες αλλαγές φέρνει η κυβέρνηση στην φορολοταρία, προκειμένου να ευνοήσει αυτούς οι οποίοι έχουν χαμηλότερο εισόδημα και μεγάλες οικογενειακές ανάγκες.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα σε κάθε κλήρωση της φορολοταρίας 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ, με το ετήσιο κόστος να ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ.

Από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε το προς σε ποια κατεύθυνση θα γίνει η αναμόρφωση της φορολοταρίας.

Όπως ανακοίνωσε, πλέον θα ισχύει διαφορετική στάθμιση ανάλογα με το ποσοστό του εισοδήματος που καταναλώνεται. Αυτό σημαίνει ότι εκείνοι που καταναλώνουν περισσότερο θα έχουν περισσότερους λαχνούς στην κλήρωση της φορολοταρίας.

Η πλέον σημαντική αλλαγή που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός έχει να κάνει με το ότι πολίτες με χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα και με περισσότερα παιδιά θα έχουν προσαύξηση στον αριθμό των λαχνών. Αυτό αυτόματα συνεπάγεται ότι θα αυξάνονται και οι πιθανότητες να κερδίσουν τα ποσά που θα κληρώνει η φορολοταρία.

Αλλά και στα πόσα που θα κληρώνονται πλέον τα βραβεία της λοταρίας θα κλιμακώνονται και θα φτάνουν έως και τις 50.000 ευρώ από 1.000 ευρώ σήμερα. Επιπλέον τα Χριστούγεννα θα υπάρχει ιδιαίτερη φορολοταρία με βραβεία έως και 100.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφιακά θα γίνεται η αμφισβήτηση του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως προβλέπεται σε απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, (Α.1055/2024). Η...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την Τρίτη 30 Απριλίου 2024 λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων επιχειρήσεων για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων 18-30 ετών με 100%...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...