Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σφραγίστηκε η επιχείρηση στη Ρόδο με τις ξαπλώστρες στη θάλασσα – Τσάπαλος: «Δράσαμε άμεσα»

Για το περιστατικό με την επιχείρηση στη Ρόδο που παραβιάζει τη νομοθεσία, σχετικά με την κοινοχρησία αιγιαλού, για ακόμη μια χρονιά μίλησε εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος στην εκπομπή “UPDATE” του ΕΡΤNews.

«Αυτό το οποίο συνέβη στη Ρόδο σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την πλειονότητα των επιχειρηματιών, οι οποίοι είναι καθ’ όλα σύννομοι και δεν έχουν επιλέξει τον δρόμο του θράσους και της πρόκλησης απέναντι στους πολίτες και στο κράτος προκειμένου να βγάζουν χρήματα.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας από πέρυσι έκανε συστηματικά παρανομίες και εργασιακού επιπέδου, αλλά προφανώς και σε επίπεδο κατάληψης δημοσίου χώρου είχαν επιβληθεί τότε τα αναλογούντα πρόστιμα, είχαν αφαιρεθεί τα παράνομα ομπρελοκαθίσματα και αποφάσισε φέτος, παρά τον αυστηρότερο νόμο που ψηφίσαμε, παρά τις προειδοποιήσεις μας ότι θα είμαστε πάνω από το πρόβλημα σε καθημερινή βάση, να κάνει ακριβώς το ίδιο και με μεγαλύτερη προκλητικότητα.

 

Αυτό έκανε στην ουσία ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, αλλά δεν πρόλαβε να το κάνει γιατί σπεύσαμε άμεσα και δράσαμε». τόνισε ο κ. Τσάπαλος.

Για την προκλητικότητα του επιχειρηματία και το σκεπτικό όσων δουν έτσι ο κ. Τσάπαλος ανέφερε: «Ενδεχομένως να έχουν κάποιοι επιχειρηματίες την εντύπωση και μάλιστα και λόγω και των προηγούμενων ετών, όπου υπήρχε σε μεγάλο βαθμό μια ανομία σε περιοχές όπως η Ρόδος ή σε άλλα νησιά, ότι αυτό θα συνεχιστεί εσαεί.

Δεν πρόκειται να κλείσουμε τα μάτια. Το έχουμε πάρει απόφαση, το έχουμε πει με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο ότι αυτά τα οποία ήξεραν ορισμένοι καλό είναι να τα ξεχάσουν.

Το έχει πει και ο υπουργός. Είναι ένα θέμα το οποίο πραγματικά ακουμπά την καθημερινότητα του πολίτη, ακουμπάει το ίδιο το δημόσιο, την αξιοπρέπεια του πολίτη, αλλά και την ίδια τη σοβαρότητα της δημόσιας διοίκησης.

Δεν πρόκειται εμείς να εκτεθούμε, ούτε πρόκειται να σταματήσουμε να πιστεύουμε αυτά που πιστεύουμε, προκειμένου να συνεχίσουν να βγάζουν χρήματα, ενώ δεν δικαιούνται να το κάνουν».

Για το ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται μετά το σφράγισμα της επιχείρησης υπογράμμισε: «Να ξεκαθαρίσουμε ποιο είναι τα επόμενα βήματα.

Καταρχάς σήμερα 7:00 το πρωί ουσιαστικά σφραγίστηκε ο χώρος που παράνομα καταλήφθηκε ο χώρος της παραλίας και της θάλασσας με τις μεταλλικές κατασκευές. Το πότε θα σφραγιστεί είναι μια απόφαση του Δήμου Ρόδου η οποία έχει βγει και ορίζει την 20η Ιουνίου.

Ο Δήμος Ρόδου έχει δει ότι υπάρχουν και άλλες πολεοδομικές παραβάσεις αλλά και ζητήματα με την αρχαιολογία τα οποία θα τα λύσει με την επιχείρηση ο Δήμος Ρόδου» και συμπλήρωσε «ο Δήμος Ρόδου στις 20 Ιουνίου θα κρίνει κατά πόσον η επιχείρηση θα μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί, όχι προφανώς στο χώρο που σφραγίστηκε σήμερα, αλλά στην υπόλοιπη επιφάνεια που δικαιούται».

Αναφορικά με το πρόστιμο ο κ. Τσάπαλος δήλωσε ότι: «Το πρόστιμο έχει να κάνει με τα διαφυγόντα κέρδη. Υπάρχει μια μεθοδολογία που προκύπτει το πρόστιμο σε σχέση με το τίμημα που έχει καταβάλει για την περιοχή που έχει μισθώσει.

Σκεφτείτε επίσης τα διαφυγόντα κέρδη από δω και στο εξής και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, που θα είναι πολλαπλάσια του προστίμου που θα του εφαρμοστεί μέσα σε λίγες μέρες από σήμερα. Επομένως, μιλάμε για μια πολύ μεγάλη ζημιά για τον ίδιο, ο οποίος προφανώς αποφάσισε να πάρει το ρίσκο να παρανομήσει. Το καλό είναι ότι πολύ σύντομα έτρεξε η διαδικασία και δεν περιμέναμε μέσα στο καλοκαίρι να γίνει για να γίνει όλο αυτό.

Οι ξαπλώστρες με ευθύνη του επιχειρηματία πρέπει να απομακρυνθούν εντός των επόμενων 48 ωρών.

Αν δεν το κάνει ο επιχειρηματίας έρχεται και ο δήμος και τα σηκώνει. Αυτό είναι το ένα και παραδίδεται προφανώς η παραλία στον κόσμο ελεύθερα.

Όσον αφορά τις μεταλλικές κατασκευές που έχει κατασκευάσει μέσα στη θάλασσα ο επιχειρηματίας, αυτές θέλουν λίγες μέρες ακόμα προκειμένου να απομακρυνθούν και αυτές και ουσιαστικά εντός της ημέρας ή το πολύ μέχρι αύριο θα έχει κοινοποιηθεί και το πρόστιμο που θα φάει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας για τη συγκεκριμένη παράβαση».

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Στα ύψη έχει φτάσει η αγωνία για την τύχη του Αμερικανού τουρίστα Έρικ Κάλιμπερτ ο οποίος εξακολουθεί να αγνοείται για δεύτερη μέρα μετά την...

ΕΛΛΑΔΑ

Στη σκληρή μάχη που έδωσαν χθες (12/6) οι πυροσβέστες τόσο με τη φωτιά στο εργοστάσιο στην Κηφισιά όσο και με πυρκαγιές σε Μεσσηνία, Ρόδο,...

ΔΙΕΘΝΗ

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε την εκκένωση κατοικιών και ζημιές σε αρκετούς οικισμούς ως αποτέλεσμα των πυρκαγιών που ξέσπασαν σε μεγάλες περιοχές στο βόρειο τμήμα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ευγενική Υπενθύμιση προς ΝΔ: Πέρασαν 2 μέρες που ο Κ. Μητσοτάκης μιλούσε για ‘λεφτόδεντρα’ αναφερόμενος στις προτάσεις νόμου μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας...