Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληττόμενοι οφειλέτες: Νέα ευκαιρία για επανένταξη στις 100 και 120 δόσεις

Νέα ευκαιρία να κερδίσουν τις παλαιές ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων έχουν οι οφειλέτες που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Tροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει την επανένταξη πληττόμενων φορολογούμενων στις 100 και 120 δόσεις με δυο προϋποθέσεις: την υποβολή αίτησης στην πλατφόρμα myBusinessSupport και την καταβολή των δόσεων του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 29 Οκτωβρίου μαζί με τη δόση του Οκτωβρίου.

Η αναβίωση των 100 και 120 δόσεων αφορά τους οφειλέτες που βρέθηκαν εκτός ρυθμίσεων την περίοδο της πανδημίας και συγκεκριμένα από 1η Μαρτίου 2020 έως και 31 Ιουλίου 2021. Πιο συγκεκριμένα, την ευκαιρία να ξανακερδίσουν τις παλαιές ρυθμίσεις τους έχουν:

Φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες, νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες που επλήγησαν λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και έχουν πληττόμενο κύριο ΚΑΔ δραστηριότητας.
Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που η σύμβαση εργασίας τους ανεστάλη για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από 1η Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.
Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που έλαβαν αποζημίωση ειδικού σκοπού με μονομερή δήλωση για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από 1 Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021.
Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που εντάχθηκαν στον μηχανισμό ενίσχυσης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» για οποιαδήποτε χρονικό διάστημα από 1 Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021.
Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που έλαβαν μειωμένο μίσθωμα για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από 1 Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021 και έχουν αποζημιωθεί κατόπιν ελέγχου των δηλώσεων COVID-19.
Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ οποιοδήποτε διάστημα από 1 Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021.
Πρόγραμμα Γέφυρα. Με την ίδια τροπολογία επεκτείνεται για τρεις μήνες η κρατική επιδότηση για δάνεια με εγγύηση την πρώτη κατοικία στο πλαίσιο του προγράμματος Γέφυρα 1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά από 13 ανενεργά χρόνια, η δεξαμενή Νο 3 (AFRAMAX), η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή της χώρας, τέθηκε ξανά σε πλήρη λειτουργία. Σημειώνεται ότι η...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλείδωσε και ανακοινώνεται αύριο, Παρασκευή από τον πρωθυπουργό ο νέος κατώτατος μισθός ο οποίος και θα ισχύσει από την 1η Απριλίου. Η αύξηση αναμένεται...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανάμεσα στα 9 νησιά της Μεσογείου που διατηρούν την αυθεντικότητα τους και προσφέρονται για ποιοτικές διακοπές το 2024 συμπεριλαμβάνεται η Σκόπελος, σύμφωνα με τη...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναρτήθηκαν σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων, της νέας διαδικτυακής δράσης επαγγελματικής...