Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κινέζοι αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα για να πάρουν βίζα

Κινέζοι αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα για να πάρουν βίζα

Ρεκόρ δημοφιλίας καταγράφουν τα ελληνικά ακίνητα στις κτηματαγορές του Πεκίνου και της Σαγκάης με χιλιάδες Κινέζους να κάνουν «απόβαση» στη χώρα μας.

H ζήτηση που καταγράφει το αθηναϊκό reαl estate στην ασιατική αγορά, τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει δώσει το «φιλί» της ζωής στην ελληνική οικοδομή, καθώς αυτή την περίοδο μόνο στη Γλυφάδα χτίζονται περισσότερες από 100 κατοικίες για να καλύψουν τις ανάγκες των ξένων αγοραστών.

Οι υποψήφιοι ιδιόκτητες αναζητούν σπίτια μέσω διαδικτυακών πλατφορμών ενώ στο Πεκίνο δημιουργούνται συνεχώς αρκετά μεσιτικά γραφεία, που διαφημίζουν τη μεγάλη ευκαιρία επένδυσης στη χώρα μας.

Το ενδιαφέρον για τα ελληνικά ακίνητα έχει αυξήσει και τις τιμές των σπιτιών, καθώς οι Κινέζοι αγοράζουν σε μεγαλύτερες τιμές σε σύγκριση με αυτές που θα βρει κανείς στην εγχώρια κτηματαγορά. Αυτό, όπως εξηγεί στο ethnos.gr ο μεσίτης, Νίκος Σεπεντζής, οφείλεται στην επιθυμία των Κινέζων να αποκτήσουν την πολυπόθητη Golden Visa, με την οποία μπορούν να ταξιδεύουν και να δραστηριοποιούνται σε 29 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρησιμοποιώντας ως σταθμό μετεπιβίβασης την Ελλάδα. Όπως αναφέρει ο μεσίτης, η χώρα μας έχει τη φθηνότερη βίζα στην Ευρώπη, γεγονός που την κάνει ελκυστική στους ξένους επενδυτές.

Μιλώντας στο ethnos.gr και η Zhang Zhengying, που ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα, προκειμένου να αγοράσει ένα ακίνητο στον Άλιμο, εξηγεί ότι βασικό της κίνητρο για την αγορά είναι τόσο η απόκτηση βίζας όσο και τα χρήματα που θα κερδίσει από την εκμίσθωση του σπιτιού μέσω Airbnb.

Αυξήθηκαν οι τιμές των ακινήτων

Οι τιμές των ακινήτων, πάντως, αυξήθηκαν κατά 0,8% στο δεύτερο τρίμηνο σε ετήσια βάση, μετά την υποχώρησή τους κατά 0,1% στο πρώτο τρίμηνο. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, πρόκειται για την πρώτη αύξηση από το 2008.

Οι ξένες επενδύσεις σε ακίνητα εκτινάχθηκαν 91% στα 287 εκατ. ευρώ το περασμένο έτος σε σχέση με το 2016, όπως έδειξαν επίσης στοιχεία της ΤτΕ. Τα φορολογικά έσοδα από πωλήσεις ακινήτων, εξάλλου, αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 41% στα 204,7 εκατ. ευρώ στο πρώτο επτάμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ.

Στο μεταξύ, από τις 3.404 άδειες παραμονής που έχουν εκδοθεί από το 2013, που άρχισε το πρόγραμμα της χρυσής βίζας, σχεδόν οι 1.700 πήγαν σε Κινέζους, σύμφωνα με στοιχεία του επενδυτικού Οργανισμού Enterprise Greece.

Πηγή: ethnos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Oι νέοι περιορισμοί βίζας που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ για Ούγγρους πολίτες έχουν προκαλέσει νευρικότητα στη Βουδαπέστη. Το ουγγρικό υπουργείο Εσωτερικών κατηγορεί την κυβέρνηση Τζο...

ΕΘΝΙΚΑ

Η Τουρκία έχει προβάλλει ιδιαίτερα πρόσφατα το θέμα της απόρριψης χορήγησης βίζας Σέγκεν σε Τούρκους πολίτες σε χώρες της ΕΕ. Κατά την Άγκυρα η...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τα μέλη της αντιπροσωπείας που τον συνοδεύει, εκτός από τους δημοσιογράφους, έλαβαν αμερικανικές βίζες για να συμμετάσχουν...

ΔΙΕΘΝΗ

Τις αρχές της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας κάλεσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, να να «τιμωρήσουν αυστηρά τους δολοφόνους» εννέα κινέζων πολιτών σε μεταλλείο στο κεντρικό...