Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Χιουμοριστικές συμβουλές από ταινίες για το επόμενο ταξίδι σας

Χιουμοριστικές συμβουλές από ταινίες για το επόμενο ταξίδι σας

Από τον Ιντιάνα Τζόουνς και τον Τιτανικό, μέχρι το Μάγο του Οζ και τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, οι ταινίες εμπνέουν τους ταξιδιώτες ανά τον κόσμο για το επόμενο ταξίδι.

Κάποιες από αυτές, μάλιστα, είναι και διδακτικές, καθώς από την ιστορία τους βγαίνουν πολύτιμα μαθήματα τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν στην προσωπική, ταξιδιωτική περιπέτεια του καθενός.

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η πραγματική περιπέτεια βρίσκεται έξω από το σπίτι

«Είναι επικίνδυνο να βγαίνεις έξω από το σπίτι», ο Μπίλπμο Μπάγκινς συμβουλεύει τον ανιψιό του Φρόντο λίγο πριν ξεκινήσει η μεγάλη και ηρωική του περιπέτεια στην αγαπημένη υπερπαραγωγή όλων «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».

Η περίπτωση του ταξιδιού –όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε– είναι αντίστοιχη με την περιπέτεια που έζησε ο πρωταγωνιστής της ταινίας (εντάξει όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό) αν αναλογιστεί κανείς ότι ένα ταξίδι βγάζει από την πεπατημένη και την καθημερινή μας ρουτίνα.

Πρόκειται για μια διαδικασία που βάζει σε αναζήτηση νέων εμπειριών, ακόμη και περιπετειών, που αν δεν αφήσουμε πίσω μας τη βολή και τις ανέσεις του δωματίου δεν θα καταφέρουμε να ζήσουμε ποτέ.

Πριν το ξημέρωμα: Τολμήστε να μιλήσετε σε ξένους

Η ιστορία των δύο ξένων που συναντιούνται σε ένα τρένο και αποφασίζουν να περάσουν μαζί μια νύχτα στους δρόμους της Βιέννης, η οποία όπως αποδεικνύεται στη συνέχεια, τους αλλάζει όλη τους την ζωή, δίνει ένα και μοναδικό μάθημα: τολμήστε να μιλήσετε σε ξένους (κρατώντας μικρό καλάθι και με αρκετή προσοχή).

Το ταξίδι αποτελεί ιδανική αφορμή να συναναστραφείτε και να αναπτύξετε σχέσεις με νέους ανθρώπους, δίνοντάς σας την ευκαιρία, γιατί όχι, να αλλάξετε ακόμη και την ζωή σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε το ρίσκο και να κάνετε το πρώτο βήμα ανοίγοντας μία συζήτηση στο τρένο, το μπαρ, το καφέ.

Eat, pray, love: Το ταξίδι αποτελεί μια μορφή θεραπείας

Καμία ιστορία στο πρόσφατο παρελθόν δεν έχει εμπνεύσει τόσο πολύ τους ταξιδιώτες όσο αυτή της Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ (Τζούλια Ρόμπερτς) για να βρει τον εαυτό της μετά το διαζύγιο με τον σύζυγό της. Καθώς ταξιδεύει σε διάφορες χώρες και μέσα από τις εμπειρίες της σε Ιταλία, Ινδία και Μπαλί το κοινό την ακολουθεί παρακολουθώντας την εξέλιξή της μέσα από τα βιώματα που αποκομίζει με το πέρασμα του χρόνου.

Η συγκεκριμένη ταινία προτρέπει, λοιπόν, να «εκμεταλλευόμαστε» τις εμπειρίες που κερδίζουμε στα ταξίδια μας, θεραπεύοντας τις παλιές πληγές και βρίσκοντας νέο νόημα στη ζωή από εδώ και στο εξής.

Ιντιάνα Τζόουνς, Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού: Δεν μπορούν όλα να πάνε κατ’ ευχή

Είτε σχεδιάζετε να κλέψετε ένα ιστορικό κειμήλιο μεγάλης αξίας από το στρατόπεδο των ναζί, είτε απλώς προσπαθείτε να επισκεφθείτε όσα περισσότερα μουσεία γίνεται μέχρι το τέλος της μέρας, δεν είναι να δυνατόν να εθελοτυφλείτε και να πιστεύετε ότι όλα θα πάνε τέλεια! Ανάμεσα σε καθυστερήσεις πτήσεων, βροχερό καιρό ακόμη και καθαρά κακή τύχη, το ταξίδι (μπορεί να) είναι γεμάτο αναποδιές, γι αυτό να είστε προετοιμασμένοι για τα πάντα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, λοιπόν, θα πρέπει να ακολουθήσετε το παράδειγμα του Ιντιάνα Τζόουνς και αντί να κάθεστε με σταυρωμένα χέρια, να βρείτε εναλλακτικές λύσεις.

Τιτανικός: Πάντα να είστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο

Ακόμη και τα «αβύθιστα» πλοία μπορούν να βυθιστούν όπως αποδείχθηκε και με την ιστορία του Τιτανικού. Οι ονειρικές διακοπές σας, λοιπόν, μπορούν να μετατραπούν σε εφιάλτη από την παραμικρή λεπτομέρεια, όπως μία κράτηση σε ένα εστιατόριο.

Όταν όμως πρόκειται για την Μητέρα Φύση και τον καιρό που δεν μπορεί να προβλεφθεί, καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο, έτσι ώστε η όποια αναποδιά να μην σας φανεί βουνό.

Wild: Ανακαλύψτε τον εαυτό σας ταξιδεύοντας μόνοι

Η πραγματική ιστορία της Σέριλ Στρέιντ (Ρις Γουίδερσπουν), η οποία εγκαταλείπει τον πολιτισμό και φεύγει για ένα ταξίδι αυτογνωσίας στην άγρια φύση, καθώς όλα πάνε στραβά στη ζωή της, διδάσκει ότι, παρόλο, που κάποιες φορές μπορεί να μην είναι και πολύ ασφαλές, το να ταξιδεύουμε μόνοι μας δίνει την δυνατότητα να αποφασίζουμε μόνοι μας για τα πάντα, να παίρνουμε τα ρίσκα μας και να πετυχαίνουμε τους στόχους μας.

Με άλλα λόγια να ανακαλύπτουμε τις δυνατότητές μας και κατ’ επέκταση το ποιοι πραγματικά είμαστε.

Ο μάγος του Οζ: Η ευγένεια βοηθάει παντού και πάντα

Πόσες φορές δεν έχετε χαθεί στην προσπάθειά σας να βρείτε κάποιο αξιοθέατο, μνημείο, εστιατόριο κλπ κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας; Στην περίπτωση που δεν τα πηγαίνετε και τόσο καλά με την τεχνολογία και το google maps είναι λέξη άγνωστη για εσάς, ο καλύτερος δρόμος για την εύρεση του σημείου ενδιαφέροντος δεν είναι άλλος από την… ευγένεια.

Μην ξεχνάτε ότι η μικρή Ντόροθι από τον Μάγο του Οζ, δεν δίστασε ούτε στιγμή να ζητήσει βοήθεια και οδηγίες με τον ευγενικό και καλοσυνάτο τρόπο που την χαρακτήριζε, προκειμένου να βρει τον δρόμο για το σπίτι της. Και τελικά τα κατάφερε!

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο πύραυλος Falcon-9 με το διαστημόπλοιο Dragon της SpaceX,, που θα μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον πρώτο Τούρκο αστροναύτη Αλπέρ Γκεζέραβτζι,  εκτοξεύθηκε με επιτυχία από...

ΔΙΕΘΝΗ

Στην Κίνα αναμένεται ότι θα γίνουν 190 εκατομμύρια σιδηροδρομικά ταξίδια στη διάρκεια του επικείμενου εορτασμού και της αργίας της Εθνικής Ημέρας της Κίνας, που...

ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση αεροπορικής οδηγίας πτήσεων εσωτερικού, που θα ισχύει έως την Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί, ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό η...

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα στο ταξίδι με πλοίο θα εφαρμόζονται από σήμερα Πέμπτη 15 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος αναλαμβάνουν τους ελέγχους για την...