Αυτό το δελφίνι στην Ηλεία δεν ήθελε να επιστρέψει στα βαθειά

Αυτό το δελφίνι στην Ηλεία δεν ήθελε να επιστρέψει στα βαθειά

Ένα δελφίνι που βγήκε στα ρηχά της παραλίας της Σπιάτζας (στη Σαρακίνα), ήταν η αιτία για να κινητοποιηθούν πολίτες και φορείς για να του παράσχουν βοήθεια.

Το μήκους περίπου 1,5 μέτρου και βάρους 20-25 κιλών θηλαστικό (πρόκειται είτε για ζωνοδέλφινο είτε για νεογέννητο σταχτοδέλφινο) έγινε αντιληπτό από τον κ. Διονύσιο Δρακούλη λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης (10/10), χάρη στην ευαισθητοποίηση του οποίου ξεκίνησε η κινητοποίηση.

Όπως αναφέρει το patrisnews.com, μαζί με άλλους λουόμενους προσπάθησαν να το οδηγήσουν στα βαθιά, εκείνο όμως επέστρεφε και πάλι προς την παραλία, παρά τις πολύωρες προσπάθειες λουόμενων και φιλόζωων κατοίκων της περιοχής, που είχαν σπεύσει και εκείνοι στο σημείο…

Παράλληλα, φρόντισαν να ενημερώσουν το Λιμεναρχείο Κατακόλου (άνδρες του οποίου πήγαν στο σημείο), καθώς και το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών «ΑΡΙΩΝ». Το δελφίνι, όμως, επέστρεφε και πάλι προς την παραλία.

Λίγο αργότερα, στο σημείο βρέθηκε και η κτηνίατρος Ευτυχία Φωτιάδη, που συνεργάζεται με τον«Αρίωνα», η οποία δήλωσε στην εφημερίδα «Πατρίς» πως «το δελφίνι δεν έφερε εξωτερικά τραύματα. Παρουσίαζε νευρικά συμπτώματα (σ.σ. λοιμώδες νόσημα) και του χορηγήθηκε αντιφλεγμονώδης ενέσιμη αγωγή. Οι ελπίδες για να ζήσει, δυστυχώς, δεν είναι πολλές. Από την πλευρά μας συλλέξαμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία και έγινε πλήρης καταγραφή των πληροφοριών».

Σημειώνεται πως η ύστατη προσπάθεια που έγινε για το δελφίνι, ήταν η μεταφορά του -λίγο πριν βραδιάσει- σε μεγαλύτερη απόσταση από την παραλία όπου και αφέθηκε με την ευχή των φιλόζωων που το προσπάθησαν (και όχι μόνο) να καταφέρει να μείνει ζωντανό…