Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Μία ολόκληρη πόλη στην Ισπανία ξεκίνησε… δίαιτα!

Μία ολόκληρη πόλη στην Ισπανία ξεκίνησε… δίαιτα!

Κοινή δίαιτα αποφάσισαν να ξεκινήσουν οι υπέρβαροι στην ισπανική πόλη Ναρόν με στόχο να χάσουν συνολικά 100.000 κιλά μέχρι τις αρχές του 2020.

Δίαιτα που μάλλον… χρειάζονται καθώς από τους 40.000 κατοίκους της πόλης, οι 9000 είναι υπέρβαροι, ενώ τουλάχιστον 3.000 θεωρούνται παχύσαρκοι!

Η Γαλικία στη βορειοδυτική Ισπανία είναι η περιοχή με το μεγαλύτερο ποσοστό παχύσαρκων ανθρώπων στην Ισπανία, σύμφωνα με μελέτη της Ισπανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Την ιδία για την κοινή δίαιτα είχε ο γιατρός Κάρλος Πινέιρο που τονίζει στο Der Spiegel πως «Στον 21ο αιώνα, οι άνθρωποι ξεχνούν να τρέχουν πραγματικά» και με την βοήθεια του δήμου, κάλεσε τους πολίτες να τρώνε πιο υγιεινά και να αθλούνται περισσότερο. Μάλιστα από τότε ασχολείται τακτικά με τα άτομα τα οποία θέλουν να χάσουν κιλά και αθλούνται στο πάρκο της πόλης.

«Λόγω του βροχερού κλίματος εδώ, οι άνθρωποι είναι συχνά στο σπίτι και καταναλώνουν πολλές θερμίδες κάθε μέρα», λέει ο Πινέιρο, με την κουζίνα της Γαλικίας να είναι γνωστή για τις τεράστιες μερίδες της.

Η δίαιτα πάντως φαίνεται ότι αρχίζει να αποδίδει καρπούς και ήδη υπάρχουν και οι πρώτες επιτυχίες. Παράδειγμα η Μαρία Τερέζα Ροντρίγκεζ η οποία ζύγιζε το Μάρτιο 82 κιλά και τώρα είναι 70! Η 55χρονη γυναίκα αθλείται τώρα μιάμιση ώρα κάθε μέρα. «Περπατάω με φίλους, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας στην ηλικία των 80 που πρέπει να της κρατάνε το χέρι», ανέφερε.

Στην μαζική δίαιτα συμμετέχουν σχολεία και εστιατόρια
Στο πλευρό των παχύσαρκων είναι και τα εστιατόρια στην πόλη, με 18 από αυτά να προσφέρουν πιο υγιεινά πιάτα, ώστε να τους βοηθήσουν στη δίαιτα.

«Αντικαταστήστε το βούτυρο με φυσικό ελαιόλαδο», λέει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Ντιέγκο Πλάτας, με τον γιατρό Πινέιρο πάντως να υπογραμμίζει πως δεν είναι “εύκολο να πείσεις τους ενήλικες”.

Έτσι ξεκινούν από τα σχολεία με τον Ζόρζε Ζοάν να εκτελεί πιλοτικά ένα πρόγραμμα. Κάθε μέρα τα παιδιά αθλούνται μια ώρα και κάνουν βόλτα στο παραλιακό δρόμο κατά τη διάρκεια των διακοπών. Το καλό παράδειγμα έδωσε πρώτη η καθηγήτρια, Μαρία Τζόσε Καζόρλα που έχασε ήδη 14 κιλά μέσα σε ένα χρόνο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Η διατροφολόγος Χριστίνια Μπαλαμώτη έδωσε συμβουλές για την επόμενη μέρα του Πάσχα κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι...

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αμερικανίδα ποπ σταρ Μπρίτνεϊ Σπίαρς αποκάλυψε ότι δοκιμάζει μία νέα δίαιτα με βάση το…παγωτό. Η Σπίαρς είναι ιδιαίτερα ενεργή στο Instagram, όπου συχνά...

ΕΛΛΑΔΑ

Επιτυχημένη επαγγελματίας, μητέρα αλλά πάνω από όλα γυναίκα, η Αγγελική Νικολούλη συχνά κερδίζει τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις της αλλά και με την επιλογή...