Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο επίμαχος διάλογος Καμμένου – Κοτζιά που οδήγησε στην παραίτησή του

Αποκάλυψη-«βόμβα» Κοτζιά: Έλληνες διπλωμάτες έδιναν βίζες σε ασυνόδευτα παιδιά – Εμπλέκονταν σε εμπόριο οργάνων

Τον επίμαχο διάλογο για τα μυστικά κονδύλια μεταξύ Πάνου Καμμένου και Νίκου Κοτζιά που φέρεται να αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε τον υπουργό Εξωτερικών σε παραίτηση, δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε δυσαρεστημένος προς το πρόσωπο του Νίκου Κοτζιά σημειώνοντας ότι: Δεν μπορεί να με υποκαθιστά ο υπουργός Εξωτερικών και να μαθαίνω από τρίτους τι γίνεται και ιδίως ότι χρησιμοποιεί με αδιαφάνεια τα 45 εκατομμύρια ευρώ των «μυστικών κονδυλίων» και να τα σκορπίζει.

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος αντέτεινε : «Ποια 45 εκατομμύρια; 11 εκατομμύρια ευρώ έχω στο υπουργείο Εξωτερικών και από αυτά το 50% πάει στην Εκκλησία. Και μάλιστα δεν τα δίνω εγώ, τα δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Ευκλείδη πες του σε παρακαλώ!»

Εξάλλου, ο Νίκος Κοτζιάς είχε ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να του παράσχει κάλυψη επί του επίμαχου ζητήματος, κάτι το οποίο και δεν συνέβη ποτέ. Αντ’ αυτού ο Δημήτρης Τζανακόπουλος άδειασε τον Νίκο Κοτζιά, δηλώνοντας ότι όποιος είναι δυσαρεστημένος μπορεί να κατέβει από το τρένο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Κοτζιάς είχε ζητήσει επανειλημμένα από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να ισχύσει ο ίδιος νόμος που εφαρμόζεται για το υπουργείο Εξωτερικών, και για όλα τα υπόλοιπα υπουργεία που στον προϋπολογισμό τους έχουν «απόρρητα κονδύλια».

Σημειωτέον ότι ένα από τα υπουργεία που επίσης έχουν «μυστικά κονδύλια», είναι το υπουργείο Άμυνας του Πάνου Καμμένου.

Ο Νίκος Κοτζιάς επανέφερε αυτή την πρότασή του και την Τρίτη κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κάτι που προκάλεσε, όπως αναφέρεται εκτενώς στον Τύπο, την επίθεση και τις ύβρεις του κ. Καμμένου στο πρόσωπο του κ. Κοτζιά.

O υπουργός Άμυνας άφησε στο υπουργικό υπαινιγμούς για τη διαχείριση των κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών στο προσφυγικό, λέγοντας ότι λειτουργεί «σαν το Σόρος», αναφορά που εξόργισε τον κ. Κοτζιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση των μυστικών κονδυλίων αναμένεται να ενημερώσει στις 11 το πρωί της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Βουλής τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στον απόηχο της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός Χαν Ντοκ-σου υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο μετά τη βαριά ήττα του κυβερνώντος κόμματος από την αντιπολίτευση στις βουλευτικές εκλογές,...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο περουβιανός πρωθυπουργός Αλβέρτο Οτάρολα ανακοίνωσε χθες Τρίτη πως υπέβαλε την παραίτησή του στην πρόεδρο Ντίνα Μπολουάρτε, καθώς τον βαραίνουν υποψίες για άσκηση αθέμιτης...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο γενικός διευθυντής του βρετανικού ομίλου ΜΜΕ Telegraph Media Group, Νικ Χιου, παραιτήθηκε σήμερα, μεσούσης της διαμάχης για την πιθανή εξαγορά της επιχείρησης από...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έχοντας συμπληρώσει 24 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Κοινοβούλιο, στη διάρκεια των οποίων διετέλεσε τέσσερις φορές μέλος κυβερνήσεων, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανακοίνωσε την απόφασή του...