100 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

100 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Ημέρα μνήμης είναι η σημερινή για την οικογένεια Μητσοτάκη καθώς με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο Δήμος Χανίων και το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης διοργανώνουν εκδηλώσεις στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα πολιτικού που άφησε για πάνω από μισό αιώνα ανεξίτηλο το στίγμα του στη δημόσια ζωή της χώρας.

Οι εκδηλώσεις μνήμης, που θα πραγματοποιηθούν στην γενέτειρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τα Χανιά, περιλαμβάνουν τα αποκαλυπτήρια και την ονοματοδοσία της οδού «Κωνσταντίνου Μητσοτάκης» έξω από την πατρική του οικία, στις 18.00, ενώ στις 20.00, στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» θα ακολουθήσει εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και στο έργο του πολιτικού άνδρα. Βασικοί ομιλητές θα είναι ο ιστορικός, ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής και Οικονομικής Ιστορίας Γιώργος Δερτιλής και η βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Συμβολική σημασία θα έχει και αυτό που θα κάνουν τα μέλη της οικογένειας στην αυλή του πατρικού σπιτιού στο Ακρωτήρι. Εκεί θα φυτέψουν μια αμπελιτσιάπου είναι το δέντρο από το οποίο βγαίνει η περίφημη «κατσούνα» (σ.σ. η ξύλινη μαγκούρα που ήταν ο… βοηθός του αείμνηστου στις εξερευνήσεις του στα κρητικά βουνά).