Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Ενημερώθηκαν νωρίτερα Τσίπρας, Γεννηματά για τον Ευάγγελο Αποστολάκη

Ανασχηματισμός: Η δημιουργία ενός νέου Υπουργείου, αυτού της Πολιτικής Προστασίας με υπουργό τον Ευάγγελο Αποστολάκη, η επιστροφή του Παναγιώτη Θεοδωρικάκου στην κυβέρνηση, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη θέση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και η ανάληψη από τον Θανάση Πλεύρη του υπουργείου Υγείας στη θέση του Βασίλη Κικίλια που μετακινείται στο υπουργείο Τουρισμού, αναλαμβάνοντας την θέση του Χάρη Θεοχάρη ήταν οι σημαντικότερες αλλαγές που αποφάσισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ανακοίνωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Την ίδια ώρα, η μεγάλη έκπληξη του ανασχηματισμού ήταν ο ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην υπουργός Άμυνας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Για την τοποθέτηση του Ευάγγελου Αποστολάκη στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός τον Αλέξη Τσίπρα και την Φώφη Γεννήματα.

Περίπου δέκα λεπτά πριν ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, τηλεφώνησε στον Μιχάλη Καλόγηρου, διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, και τον ενημέρωσε σχετικά. «Ευχαριστώ για την ενημέρωση», ήταν η απάντηση του Μιχάλη Καλογήρου, ωστόσο πηγές από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι «δεν υπήρξε συναίνεση στην επιλογή Αποστολάκη για τη θέση υπουργού στην κυβέρνηση της ΝΔ».

Ο κ. Δημητριάδης πήρε τηλέφωνο επίσης τον Μανώλη Όθωνα, διευθυντή της Φώτης Γεννηματά, ωστόσο δεν τον βρήκε και του άφησε μήνυμα.

Επειδή η ώρα είχε πάει 11 παρά 5, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τη Φώφη Γεννηματά στο τηλέφωνο. «Θέλω να σε ενημερώσω ότι κάνω μια ισχυρή δομή στην Πολιτική Προστασία. Βάζω επικεφαλής άνθρωπο επιχειρησιακά στιβαρό που έχει και υπερκομματικό χαρακτήρα, τον Ευάγγελο Αποστολάκη. Δεν θέλω να το ακούσεις από την τηλεόραση», της είπε. Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ απάντησε: «Πράγματι εκεί το πρόβλημα είναι μεγάλο, καλή επιτυχία». Πηγές από την Χ. Τρικούπη διευκρίνιζαν ότι «δεν υπήρξε διακομματική συνεννόηση, αλλά απλώς ενημέρωση» για την τοποθέτηση Αποστολάκη στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι οκτώ νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, που συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι: Αδάμου Κωνσταντίνα: Η Κωνσταντίνα Αδάμου είναι Ιστορικός-Διεθνολόγος. Εκλέχθηκε Βουλευτής του ελληνικού...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο πλαίσιο της συνέντευξης του στην εκπομπή Νewsroom της EΡΤnews, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, σχολίασε ότι το ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τους επόμενους στόχους της κυβέρνησης, την οικονομική πολιτική, την ακρίβεια αλλά και την σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου μίλησε στο EΡΤΝews και την εκπομπή «Νewsroom»...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«H δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλα Φαραντούρη ότι ο ίδιος δεν έχει καταλάβει «πώς το BBB της επενδυτικής βαθμίδας επηρεάζει τον Έλληνα...