Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενώπιος ενωπίω Τσίπρας–Κοτζιάς το πρωί του Σαββάτου στο υπουργείο Εξωτερικών

Αποκάλυψη-«βόμβα» Κοτζιά: Έλληνες διπλωμάτες έδιναν βίζες σε ασυνόδευτα παιδιά – Εμπλέκονταν σε εμπόριο οργάνων

Το Σάββατο στις 11 το πρωί θα γίνει η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το Νίκο Κοτζιά και η τυπική τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών, το χαρτοφυλάκιο του οποίου ανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετά την παραίτηση του κ. Κοτζιά.

Οι δυο άνδρες θα συναντηθούν λίγα 24ωρα μετά την θύελλα που προκλήθηκε μετά την παραίτηση του κ. Κοτζιά ο οποίος επί της ουσίας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ότι τον άφησε ξεκρέμαστο στην κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο. Κανείς δεν μπορεί να πει προκαταβολικά τι ακριβώς θα συμβεί μπροστά στις κάμερες και αν η τελετή θα γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο που γίνονται οι τελετές παράδοσης – παραλαβής υπουργείων. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο υπουργός Εξωτερικών δεν αναμένεται παρουσία του πρωθυπουργού να αναφερθεί στο μείζον θέμα των μυστικών κονδυλίων εκτός και αν προκληθεί.

Αν συμβεί αυτό, τότε ουδείς γνωρίζει αν ο Νίκος Κοτζιάς θα κρατήσει χαμηλούς τόνους ή αν θα πει όλα όσα έλεγε τις προηγούμενες ημέρες. Όπως και να έχει η συγκεκριμένη συνάντηση των δυο ανδρών αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού και στο παρελθόν, όταν είχε συμβεί κάτι ανάλογο ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη οι τόνοι δεν είχαν πέσει.

Το αντίθετο είχαν δρομολογηθεί εξελίξεις. Ο κ. Κοτζιάς πάντως, έχει δείξει από την ημέρα της παραίτησής του ότι δεν μασάει τα λόγια του. Με δηλώσεις του μετά μετά την συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ ο Νίκος Κοτζιάς έριξε «καρφιά» τόσο για τον Πάνο Καμμένο όσο και για τον Δημήτρη Τζανακόπουλο. «Είμαστε κομμάτι του λαϊκού κινήματος που σήμερα κυβερνά» ήταν η χαρακτηριστική δήλωσή του. Ενώ μια ακόμη που ερμηνεύεται ως… στήριξη είναι και η εξής: Πως η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να προχωρήσει, αλλιώς «δυστυχώς θα καταλάβουν τις αρνητικές εξελίξεις, ακόμη και αυτοί που σήμερα την πολεμούν».

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε εκτενώς στα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, που απετέλεσαν αφορμή έντονης λογομαχίας του με τον κ. Καμμένο. Συγκεκριμένα σημείωσε πως ο υπουργός Άμυνας δεν έχει κανέναν ρόλο στην χάραξη της εξωτερικής πολιτικής του κράτους, αλλά και πως ενώ το ΥΕΘΑ δεν μπορεί να λειτουργεί ως «ΥΠΕΞ νούμερο δύο».

Μάλιστα, ο κ. Κοτζιάς άφησε σαφή υπονοούμενα για τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής εκτός Ελλάδας, που είναι πιθανό να βγαίνουν εκτός εθνικής «γραμμής».

Επιπλέον, ο πρώην -πια- ΥΠΕΞ, προειδοποίησε εμμέσως τον κ. Καμμένο, ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες με άλλους βουλευτές ή και με άλλα κόμματα, ώστε να δημοσιοποιείται η ορθή ή μη χρήση απορρήτων κονδυλίων που έχουν άλλα υπουργεία. Ο κ. Κοτζιάς προσέθεσε, δίχως να αναφέρεται ευθέως στον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, πως στην σημερινή συγκυρία απαιτείται σοβαρότητα κι όχι «τυχοδιωκτισμός». Κατήγγειλε δε πως υπάρχουν πρόσωπα και συμφέροντα που λασπολογούν σε βάρος του διότι δεν μοιράζονται τις δημοκρατικές του αντιλήψεις.

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνικός Κόσμος. Το παρών στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έγινε δεκτός με το σύνθημα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του CHP, Οζγκιούρ Οζέλ, είχε ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συζήτησαν «για τις διεθνείς...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη. Όλες οι αποφάσεις που μας πάνε μπροστά είναι δύσκολες και έχουν πολιτικό κόστος. Η καταπολέμηση του εθνικισμού...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο κ. Κασσελάκης εμφανίζεται σαν αντίγραφο του κ. Τσίπρα σε εκδοχή influencer» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Όπως αναφέρεται,...