Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μακρόν στην Αθήνα – Αγορά έξι επιπλέον Rafale

Σε παίκτη -κλειδί αναδεικνύεται το Παρίσι για τα ελληνικά συμφέροντα και αυτό ενώ η κυβέρνηση Ερντογάν δεν λέει να σταματήσει τις ανθελληνικές τοποθετήσεις. Η αρχή έγινε το βράδυ του Σαββάτου. Με μία ανακοίνωση που ελάχιστοι περίμεναν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημοσιοποίησε ότι η Ελλάδα σύντομα θα διαθέτει όχι 18 όπως όλοι ξέραμε αλλά 24 Rafale, καθώς θα αγοράσουμε ακόμη έξι ώστε να συμπληρωθεί η πρώτη Μοίρα (332 Πολεμική Αεροπορία). Όπως είναι γνωστό άλλωστε τα πρώτα αεροσκάφη θα πετούν στον ελληνικό ουρανό πριν από το τέλος του 2021.

Η συνέχεια θα δοθεί την ερχόμενη Παρασκευή όταν στην Αθήνα θα φτάσει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Αφορμή θα είναι η συνεδρίαση των ηγετών των εννιά χωρών της Μεσογείου, προκειμένου να υπάρξει η χάραξη κοινού βηματισμού του ευρωπαϊκού νότου, σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη τόσο σε οικονομικό όσο και σε γεωστρατηγικό επίπεδο.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να υποδεχθεί τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, τον Ιταλό Μάριο Ντράγκι, τον πρωθυπουργό της Μάλτας Ρόμπερτ Αμπέλα, καθώς και τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας Γιάνετς Γιάνζα και της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς. Απών, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο Πορτογάλος πρόεδρος, Αντόνιο Κόστα, καθώς στη χώρα του θα διεξάγονται δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθούν ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου, της κλιματικής κρίσης, της πολιτικής προστασίας και οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν Πριν από μόλις δεκαπέντε μέρες Μητσοτάκης Μακρόν ξανασυναντήθηκαν αυτή τη φορά επί γαλλικού εδάφους, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός ταξίδεψε στην Μασσαλία για να συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για τη βιοποικιλότητα που διοργάνωσε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Είναι προφανές ότι οι έντονες επαφές Μητσοτάκη Μακρόν θα ενισχύσουν περαιτέρω τους ήδη στενούς δεσμούς μεταξύ Αθήνας Παρισίων, στον οποίο επενδύει πολλά η ελληνική πλευρά.

Από τις μέχρι σήμερα λοιπόν επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου είναι σίγουρο ότι η ελληνική κυβέρνηση θα επιμείνει στο να επενδύει στην ενίσχυση του ελληνογαλλικού άξονα που έχει όντως επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα κυρίως απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Πηγή: liberal.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έκανε γνωστό ότι προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενάντια στα απογευματινά χειρουργεία. Όπως αναφέρει:...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλείδωσε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Άγκυρα όπως αποκάλυψε ο ίδιος και το τετ α τετ με τον Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαΐουμε την...

ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονικά θα διενεργούνται πλέον οι επιδόσεις εγγράφων από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα Τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Τρίπολης προς...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρύ προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία, σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA, οκτώ εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές 2024....