Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκη Κεραμέως: Τεστ κάθε μέρα για τους μαθητές στις τάξεις που εντοπίζεται κρούσμα

Αν ένας μαθητής βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, τότε οι συμμαθητές του στο τμήμα θα πρέπει να κάνουν 7 τεστ την εβδομάδα ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, σημείωσε πως αυτή είναι η διεθνής τάση για τον κορονοϊό: «Τα παιδιά θα κάνουν εργαστηριακό τεστ, είναι ασφαλές. Πρέπει να είμαστε ευτυχείς που υπάρχει τόσο αυξημένος έλεγχος. Εβδομάδες συζητάγαμε για το πρωτόκολλο με τους ειδικούς» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η Νίκη Κεραμέως τόνισε πως με βάση τα πρωτόκολλα που ισχύουν, τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα αν χρειαστεί, ενώ δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου.

Η ίδια αναφέρθηκε και στις ανησυχίες που εξέφρασαν οι γονείς σε περίπτωση που βρεθεί κρούσμα στην τάξη και σημείωσε πως υπάρχουν δυο παράγοντες που διαφοροποιούν τη φετινή χρονιά σε σχέση με την περσινή: «Το εμβόλιο αλλάζει τα δεδομένα και είναι το πρώτο στοιχείο, ενώ το 2ο είναι το αυξημένο testing».

Σε ερώτηση αν το σχολείο θα είναι ελαστικό στις απουσίες των παιδιών σε περίπτωση κρούσματος, ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη.

«Θα εμβολίαζα άμεσα τα παιδιά μου»

Η υπουργός απηύθυνε έκκληση στους γονείς να σπεύσουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ενώ υπογράμμισε ότι αν είχε η ίδια παιδιά σε ηλικία που πήγαιναν σχολείο θα τα εμβολίαζε άμεσα: «Απευθύνομαι σε κάθε γονέα. Αν είχα παιδιά στην ηλικία αυτή θα έτρεχα να τα εμβολιάσω. Ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι για τα παιδιά που δεν είναι εμβολιασμένα. Πρέπει να τα προστατέψουμε».

Όπως είπε προτεραιότητα στον τομέα της παιδείας, αποτελεί η δια ζώσης λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών μονάδων: «Στόχος μας είναι η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας αλλά και η παροχή εκπαίδευσης. Οφείλουμε σαν πολιτεία να προσφέρουμε και τα δύο».

Τέλος, απάντησε και για τα εμβολιαστικά κέντρα στα σχολεία, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα συμβεί στα πανεπιστήμια ενώ το ενδεχόμενο αυτό βρίσκεται υπό συζήτηση. Υποστήριξε πως είναι περίπλοκο, καθώς για τον εμβολιασμό των ανήλικων μαθητών χρειάζεται γονική συναίνεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«H κυβερνοασφάλεια και οι διαρροές Προσωπικών Δεδομένων», είναι το αντικείμενο ερώτησης που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνικός Κόσμος. Το παρών στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έγινε δεκτός με το σύνθημα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία έκανε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την έξοδό του από την...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Λεκατσά Μέλπω, η Σίνου Δέσποινα, η Κόρδατζη Βιολέτα, ο Παπαλαζάρου Βασίλειος και η Βενέρη Λύδια, είναι τα 5 πρόσωπα που επέλεξε ο Στέφανος...