Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

Θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά και οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο τέθηκαν επί τάπητος κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Ινφαντίνο δώρισε στον κ. Μητσοτάκη μια φανέλα της παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου με τον αριθμό 9 καθώς και ένα σετ με τις χαρακτηριστικές κάρτες των διαιτητών, την κίτρινη και την κόκκινη.

Ο κ Μητσοτάκης από την πλευρά του προσέφερε στον κ. Ινφαντίνο ένα συλλεκτικό ρολόι για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Οι συναντήσεις Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στις 14:10 τοπική ώρα (21:10 ώρα Ελλάδας) δεσπόζει στο πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού σήμερα, Πέμπτη.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, και συγκεκριμένα στις 08:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας), ο κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg.

Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής του American Jewish Committee, Ντέιβιντ Χάρις, ενώ ακολούθως θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας και τέλος με την πρόεδρο της AIPAC, Μπέτσι Κορν.

Τέλος το βράδυ της Πέμπτης και συγκεκριμένα στις 20:00 τοπική ώρα (03:00 ξημερώματα Παρασκευής ώρα Ελλάδας) θα παρατεθεί δεξίωση προς τιμήν του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τη συμμετοχή ομογενειακών οργανώσεων.

Την Παρασκευή θα επισκεφθεί το Ground Zero στη Νέα Υόρκη, το σημείο όπου έλαβαν χώρα πριν από 20 χρόνια οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο οποίος θα τον ξεναγήσει στην νεόδμητη εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παραμονή τους στη Νέα Υόρκη, θα συμμετάσχει στην Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 76ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και θα απευθύνει ομιλία το βράδυ της Παρασκευής (ο προγραμματισμός είναι για τις 16:15 τοπική ώρα -23:15 ώρα Ελλάδας).

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν με νόημα το ενεργό, όπως το χαρακτηρίζουν, ενδιαφέρον της Ελλάδος για την Αφρική, ενώ υπενθυμίζουν τη σημαντική συνδρομή της χώρας μας μέσω της ενεργοποίησης της «διπλωματίας των εμβολίων», καθώς έχουν ήδη δωρηθεί σχεδόν ένα εκατομμύριο δόσεις κατά της πανδημίας του κορωνοϊού σε χώρες της Αφρικανικής Ηπείρου, όπως η Κένυα και η Ρουάντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, η πρόταση δυσπιστίας που είχαν καταθέσει ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά για...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση δυσπιστίας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την αποψινή του ομιλία στη Βουλή έστειλε μηνύματα σε όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους, αναφέρθηκε στα πραγματικά γεγονότα γύρω...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε στην ομιλία του στην Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σας επαναφέρω την πρότασή μου για αξιοπρεπή αποχώρηση, προτού το παρακράτος που στήσατε καταρρεύσει πάνω σας», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα...