Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Δίνεται η ευκαιρία μέσα από το «ΑΙΓΙΣ» να αποκτηθούν 1.100 πυροσβεστικά οχήματα

«Έχουμε δεσμευθεί ότι από την αντιπυρική περίοδο του 2025 θα αρχίσουν να παραδίδονται σημαντικά κομμάτια του προγράμματος ΑΙΓΙΣ, πόσο μάλλον δε τέτοια οχήματα που είναι άκρως απαραίτητα για το Πυροσβεστικό Σώμα», υπογράμμισε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, στην τελετή υπογραφής τριών συμβάσεων προμήθειας 35 οχημάτων ανάμεσα στο Υπουργείο, το ΤΑΙΠΕΔ και τις αναδόχους εταιρείες.

Ειδικότερα, οι τρεις συμβάσεις, που ανέρχονται στα 13 εκατομμύρια ευρώ, αφορούν την προμήθεια 7 βυτιοφόρων και 28 υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων. «Με την παραλαβή των σύγχρονων αυτών οχημάτων ως Πυροσβεστικό Σώμα θα μπορέσουμε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί για την κοινωνία» τόνισε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας: «Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει περάσει πάρα πολύ δύσκολες στιγμές, σε εποχές δύσκολες, περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών και δίνεται μία ευκαιρία, μέσα από μια πολύ πολύ μεγάλη προμήθεια από το «ΑΙΓΙΣ», να αποκτήσει 1.100 πυροσβεστικά οχήματα όλων των τύπων.

Οι επιτελείς και οι επιχειρησιακοί παράγοντες του Πυροσβεστικού Σώματος που επέλεξαν τους τύπους των οχημάτων και προχωρήσαμε, θεωρώ σε χρόνους ρεκόρ. Άρα, ευελπιστούμε στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξαναβρεθούμε εδώ, προκειμένου να υπογράψουμε κάποιες τελικές συμφωνίες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης χαρακτήρισε υπόδειγμα τον διαγωνισμό για τον τρόπο που πρέπει να πραγματοποιούνται οι διαγωνισμοί στο Δημόσιο και τόνισε ότι η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας έχει ολοκληρώσει όλους τους διαγωνισμούς για την προμήθεια οχημάτων για το Πυροσβεστικό Σώμα κι εντός του καλοκαιριού θα ωριμάσουν πολύ σημαντικές διαδικασίες, ώστε μέχρι τον Δεκέμβριο να έχουν υπογραφεί όλες οι συμβάσεις που αφορούν στους διαγωνισμούς που διενήργησε το ΤΑΙΠΕΔ για το Πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ.

Ο Ιωάννης Κοντέλλης: Εκ μέρους της ΠΑΥΛΟΣ Ι. ΚΟΝΤΕΛΛΗΣ ΑΕΒΕ, μίλησε για πολύ καλή συνεργασία και άψογη διαγωνιστική διαδικασία.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Συγγελίδη, Γιώργος Αγραφιώτης δεσμεύτηκε ότι η προμήθεια θα ολοκληρωθεί σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρόνο.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΤΕΜΑΞ ΑΕ, Πέτρος Ταγκαλάκης υπενθύμισε ότι η εταιερία κλείνει τα 59 χρόνια ως εταιρεία κατασκευής πυροσβεστικών αυτοκινήτων εδώ στην Ελλάδα και τα 90 χρόνια παρουσίας στον χώρο της αμαξοποιίας και μίλησε για μεγάλη τιμή «που θα μπορέσουμε να κατασκευάσουμε αυτά τα αυτοκίνητα με ελληνική σχεδίαση, ελληνική κατασκευή».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 7,5% παρουσίασε ο δείκτης μισθολογικού κόστους, χωρίς καμία διόρθωση (εποχική ή διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργάσιμων ημερών), στο σύνολο της οικονομίας,...

ΔΙΕΘΝΗ

Η μελλοντική πρόεδρος του Μεξικού, Claudia Sheinbaum, απέρριψε αυτήν την Πέμπτη την πρόταση για διάλογο που έκανε η καγκελάριος του Ισημερινού, Gabriela Sommerfeld, μέχρι...

ΕΛΛΑΔΑ

Μία ακόμη πυρκαγιά, αυτή τη φορά στο Ακόντιο Λιβαδειάς, εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα και έχει κινητοποιήσει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένα ακόμη πύρινο μέτωπο ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (14/6) στη Λάρισα, όπου καίγεται χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Αγίου Θωμά. Οι φλόγες είναι...