Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ για το πόθεν έσχες: «Ο διάβολος, λένε, κρύβεται στις λεπτομέρειες»

«Ο διάβολος, λένε, κρύβεται στις λεπτομέρειες. Και το επιτελικό (βλέπε βαθύ) κράτος του κ. Μητσοτάκη δεν θα μπορούσε να μην τις αξιοποιεί προς όφελος του, σε κάθε ευκαιρία», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για το πόθεν έσχες και την περιουσιακή κατάσταση του Στέφανου Κασσελάκη.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει στα λόγια του Στέφανου Κασσελάκη πως η πλατφόρμα για την κατάθεση πόθεν έσχες είναι κλειστή, ακόμη κι αν αυτό δεν ισχύει αφού για τις αρχικές δηλώσεις παραμένει ανοιχτή και τονίζει «γι’ αυτό δεν ανοίγουν την πλατφόρμα και δεν υποβάλουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου τις δηλώσεις πόθεν έσχες τους; Έχουν αγορές με «αδιευκρίνιστα», που δεν θέλουν να εντοπιστούν;».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως «στον τελευταίο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το «πόθεν έσχες» (Ν. 5026/2023), απαλείφθηκε η διάταξη περί υποχρέωσης δήλωσης των μετρητών που διατηρούνται εκτός πιστωτικών ιδρυμάτων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο διάβολος, λένε, κρύβεται στις λεπτομέρειες. Και το επιτελικό (βλέπε βαθύ) κράτος του κ. Μητσοτάκη δεν θα μπορούσε να μην τις αξιοποιεί προς όφελος του, σε κάθε ευκαιρία.

Επειδή, λοιπόν, η ΝΔ επέλεξε προεκλογικά, μέσω της συζήτησης για το πόθεν έσχες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, να αποπροσανατολίσει από τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, καλό είναι να της θυμίσουμε μια, πιθανότατα καθόλου αθώα, «λεπτομέρεια»: Στον τελευταίο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το «πόθεν έσχες» (Ν. 5026/2023), απαλείφθηκε η διάταξη περί υποχρέωσης δήλωσης των μετρητών που διατηρούνται εκτός πιστωτικών ιδρυμάτων (φωτό 1).

Μια τροποποίηση, η οποία επιτρέπει σε κάποιον να κάνει ό,τι αγορά επιθυμεί, επικαλούμενος τα μετρητά που… έκρυβε κάτω από το πάπλωμά του και τα οποία, πλέον, δεν είναι υποχρεωμένος να τα δηλώσει!

Με τον προηγούμενο νόμο (Ν. 3213/2003 και τις τροποποιήσεις του) οι υπόχρεοι όφειλαν να δηλώνουν εκτός από τις τραπεζικές καταθέσεις τους και τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία, μεταξύ των οποίων και «το σύνολο των μετρητών άνω των 30.000 ευρώ» που διέθεταν εκτός τραπεζών (φωτό 2), κάτι που αδικαιολόγητα δεν συμπεριλήφθηκε στον νόμο που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία.

Γι’ αυτό δεν ανοίγουν την πλατφόρμα και δεν υποβάλουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου τις δηλώσεις πόθεν έσχες τους; Έχουν αγορές με «αδιευκρίνιστα», που δεν θέλουν να εντοπιστούν;

Ο κ. Μητσοτάκης ας καταλάβει ότι στο σπίτι του Βολταίρου καταντά χυδαία υποκρισία να μιλούν για πόθεν έσχες.

Και ας πράξει το αυτονόητο, όπως ακριβώς τον κάλεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: να καταθέσει το «πόθεν έσχες» του για το 2022 και το 2023, ώστε να δούμε πόσα έχουν γίνει σήμερα τα ακίνητά του. Και να μάθουμε επιτέλους, αν περιλαμβάνονται στις δηλώσεις αυτές τα 2 ακίνητα στο Ζαγόρι και την πηγή προέλευσης των χρημάτων αγοράς τους, καθώς δεν είναι δηλωμένα στο τελευταίο «πόθεν έσχες» του Πρωθυπουργού, δεδομένου ότι αγοράστηκαν στις 30 ∆εκεµβρίου του 2022 (ηµέρα Παρασκευή) και μεταγράφηκαν στο υποθηκοφυλακείο το 2023 (φωτό3)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επίσπευση των εκλογικών διαδικασιών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και τον Ιούλιο. Ωστόσο, δεν είναι κάτι το οποίο έχει αποφασίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρουν στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πολύ διστακτικό» χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, σε συνέντευξη της στον ρ/σ ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας ότι «περιορίζεται σε...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Μ. Καφούρος: Ερώτηση στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τη χρηματοδότηση της μονάδας αφαλάτωσης στο Κρωτήρι Πάρου Ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο μια στρατιωτική συμμαχία, είναι μια συμμαχία αξιών και αρχών τόνισε ο υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Δένδιας στη δήλωσή στο...