Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H απάντηση του Μαξίμου στους επικριτές των νέων μέτρων

Οικονομία σε λειτουργία και κοινωνία ανοιχτή είναι ο στόχος του Μεγάρου Μαξίμου, όπως έγινε σαφές μέσα από το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν πως τα νέα μέτρα υπηρετούν το κοινό «συμβόλαιο» τιμής μεταξύ  κυβέρνησης και πολιτών να μην ξαναμπεί «λουκέτο», με ασπίδα το εμβόλιο, ενώ απαντούν στους επικριτές πως η κυβέρνηση δεν αλλάζει στρατηγική αλλά προσαρμόζεται ανάλογα με τις συνθήκες της πανδημίας.

«Ολες οι χώρες προσαρμόζουν τη στρατηγική τους και από την πρώτη στιγμή αυτό είπαμε κι εμείς. Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα αλλάξουμε τη στρατηγική μας και θα αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα την πανδημία εκεί όπου δεχόμαστε μεγάλη πίεση και θα καταβάλλουμε προσπάθειες να παραμείνει η οικονομία σε λειτουργία και η κοινωνία ανοιχτή. Τα βασικά κομμάτια της στρατηγικής μας δεν έχουν αλλάξει», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου (ΣΚΑΪ).

Σε ό,τι αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει αυξήσει το στόλο των λεωφορείων από τα 850 το 2019 στα 1.350 σήμερα, για να είναι όσο το δυνατόν μικρότερος ο συνωστισμός, ενώ για τα σούπερ μάρκετ τόνισε ότι δεν μπορεί να απαγορευτεί η είσοδος στους ανεμβολίαστους γιατί συνδέεται με βασικές ανάγκες.

Ενίσχυση του ΕΣΥ

Ο κ. Οικονόμου μίλησε για την αύξηση των ΜΕΘ και την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ενώ απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η αξιωματική αντιπολίτευση μιλάει για πράγματα που έχουν ήδη γίνει. «Μας λέει για επίταξη όταν ήδη έχουμε ενσωματώσει στο ΕΣΥ κλίνες ΜΕΘ και επιστρατεύουμε ιδιώτες ιατρούς». Σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τους ανεμβολίαστους, επισήμανε πως πλέον αυτοί αποκλείονται από τους εσωτερικούς χώρους και τη διασκέδαση και πως θα επιτρέπεται να μεταβαίνουν σε μέρη που είναι απαραίτητα για την επιβίωσή τους, όπως τα σούπερ μάρκετ.
Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου κατέστησε απολύτως σαφές ότι οι πιστοί που δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπαίνουν στις εκκλησίες μόνο με την επίδειξη rapid test και αν στους ελέγχους που θα γίνονται διαπιστωθεί ότι δεν τα έχουν, θα επιβάλλονται κυρώσεις σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος.

«Στις εκκλησίες πηγαίνουν άνθρωποι ηλικιών που είναι ευάλωτοι στον κορονοϊό, είτε έχουν εμβολιαστεί κι έχει περάσει το διάστημα που έχουν ανοσία είτε είναι ανεμβολίαστοι. Εκεί από την πρώτη στιγμή, σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο, είπαμε ότι οι άνθρωποι που μπαίνουν μέσα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν θωρακισμένοι. Είπαμε λοιπόν ότι θα απαιτείται το τεστ μετά και την υπόδειξη της Ιεράς Συνόδου και οι επίτροποι της εκκλησίας θα είναι επιφορτισμένοι με το να ελέγχουν αυτή τη διαδικασία και δειγματοληπτικά τα όργανα της Πολιτείας θα κάνουν κι εκεί ελέγχους. Οι πιστοί οφείλουν να καταλάβουν ότι πρέπει να πειθαρχήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τα καταστήματα

Ειδική αναφορά έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, το οποίο ανακοινώθηκε ότι αλλάζει και θα είναι 10 το πρωί με 9 το βράδυ, τονίζοντας ότι δεν επιβάλλεται νομοθετικά και είναι ζήτημα των εμπορικών συλλόγων και επιλογής των επιχειρηματιών.

Η πανδημία αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της προ ημερησίας συζήτησης που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα στη Βουλή μετά από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την ακρίβεια. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικά στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση ενώ θα απαντήσει σημείο προς σημείο στην εφ’ όλης της ύλης επίθεση που αναμένεται να εξαπολύσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την άρση ασυλίας του αρχηγού της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, η Ολομέλεια της Βουλής, με ψήφους 258 «ΥΠΕΡ», 8 «ΟΧΙ» και...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για αντικοινοβουλευτική και αντιχριστιανική τοποθέτηση του Κυριάκου Βελόπουλου έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, μετά τη «νουθεσία» όπως την αποκάλεσε, του...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης», Βασίλη Γραμμένου, από τον πρώην βουλευτή των «Σπαρτιατών»,...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πολύ τραγικό και απαράδεκτο περιστατικό. Το καταδικάζουμε απερίφραστα» τόνισε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας αναφορικά με τη βίαια επίθεση του πρώην βουλευτή των...