Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργαντάς: Εμβολιασμένο το 75% των ενήλικων, δεν υπάρχει λόγος για lockdown

«Πάμε εξαιρετικά. Στους εμβολιασμούς πρώτης δόσης την Παρασκευή θα περάσουμε τα 7 εκατομμύρια», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, καθώς όπως είπε, κάθε μέρα μπαίνουν 20-25.000 καινούργιοι συμπολίτες μας και κλείνουν ραντεβού.

Για την τρίτη αναμνηστική δόση είπε ότι περάσαμε το ένα εκατομμύριο εμβολιασθέντες και χθες μόνο έκλεισαν το ραντεβού τους 125.000, ενώ προχθες ήταν 150.000.

Δικαιούχοι, επανέλαβε ο υφυπουργός είναι όσοι έχουν κλείσει το εξάμηνο και είναι 2,8 εκατομμύρια. Από αυτούς έχει εμβολιαστεί το ένα εκατομμύριο και έχουν κλείσει το ραντεβού τους περίπου 850.000, δηλαδή ένα ποσοστό 65%.Χθες, όπως είπε, έγιναν συνολικά 80.000 εμβολιασμοί και φτάνουμε τον αριθμο των 100.000 που γινόταν το Μάιο, πρόσθεσε.

Για τους ανεμβολίαστους που πάνε για την πρώτη δόση, ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε πως είναι νεότερης ηλικίας ή παραγωγικές ηλικίες. «Δυστύχως είναι μικρότερη σε σχέση με αυτούς, η συμμετοχή των μεγαλύτερων ηλικιών». Είναι περίπου 570.000 που είναι άνω των 60 ετών, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί και είναι κατά βάση αυτοί που βρίσκονται στα νοσοκομεία εξήγησε, επισημαίνοντας ότι το 90% που βρίσκεται στις μονάδες είναι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί και είναι άνω των 60 ετών.

Τα κίνητρα λειτούργησαν στις νέες ηλικίες, αλλά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια σκέψη στην κυβένρηση, συμπλήρωσε ακόμα ο κ. Γεωργαντάς.

Για το ενδεχόμενο επιβολής lockdown, ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει, καθώς το 75% του ενήλικου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο«Το lockdown δίνει προσωρινή ανάσα στο σύστημα υγείας, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Το πρόβλημα λύνεται μόνο με τον εμβολιασμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν κρύβομαι και το είπα στη Βουλή με τον πιο καθαρό τρόπο, δεν κρύβομαι πίσω από καμία βουλευτική ασυλία. Είτε ήμουν είτε δεν ήμουν...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τους πρώτους του υποψηφίους για τη διαδικασία των εσωκομματικών προκριματικών εκλογών, εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι πρώτες αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε togegonos.gr από τη χθεσινή φωτογράφιση του προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τα 17 παιδιά του θαλάμου του. Δείτε τις...