Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Είμαστε με τον αστυνομικό του καθήκοντος, όχι με τους επίορκους

Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου για το κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων:

«Ύστερα από πολύμηνη έρευνα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων με ενημέρωσε για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με τη συμμετοχή δυστυχώς επίορκων αστυνομικών.

Από την πρώτη στιγμή που ο Πρωθυπουργός μου εμπιστεύτηκε αυτό το κρίσιμο Υπουργείο ζήτησα διαφάνεια και πάταξη της διαφθοράς.

Η Αστυνομία για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας πρέπει πρώτα εκείνη να τηρεί τους νόμους. Οι πολίτες ζητούν ασφάλεια. Θέλουν κοντά τους τον αστυνομικό, να τους προστατεύει και όχι να παρανομεί.

Δεν πρόκειται να υπάρξει επιείκεια απέναντι σε όποιον παραβαίνει τον όρκο του. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους αστυνομικούς του καθήκοντος, που εργάζονται σκληρά και συνειδητά για την ασφάλεια των πολιτών και της πατρίδας μας.

Και αυτοί είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών.

Είμαστε απέναντι σε αστυνομικούς, που αποδεικνύονται επίορκοι. Ζήτησα από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, η έρευνα να πάει μέχρι τέλους και όλοι οι εμπλεκόμενοι να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Μόνο έτσι, θα νιώσουν οι πολίτες ότι η ΕΛ.ΑΣ. λειτουργεί με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα ενάντια στο έγκλημα όπου και αν βρίσκεται αυτό, για το καλό των πολιτών και της Δημοκρατίας μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θλιβερές και δυσάρεστες χαρακτήρισε τις εικόνες από το επεισόδιο μεταξύ βουλευτών χθες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης σε συνέντευξή του στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε με νεώτερη ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης κατηγορώντας τη ΝΔ ότι είναι...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος γρονθοκόπησε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης εντός της Βουλής. Του επιβλήθηκε ο όρος να...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ανυπομονούμε να μας ενημερώσει από ποιους νέους φόρους θα τα βρει», σχολίασαν κυβερνητικοί κύκλοι απαντώντας σε όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης...