Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αδειάζει» Καμμένο ο Κατρούγκαλος για τα περί Σόρος

«Αδειάζει» Καμμένο ο Κατρούγκαλος για τα περί Σόρος

Νέο επεισόδιο στην κόντρα Καμμένου-Κοτζιά και τα περί Τζορτ Ζόρος ξεκίνησε με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος για την ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, σχετικά με όσα ειπώθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο μεταξύ Κοτζιά και Καμμένου, άδειασε τον υπουργό Άμυνας.

Ο βουλευτής της ΝΔ επικαλέστηκε τις δηλώσεις του πρώην ΥΠΕΞ ο οποίος αποδίδει στον κ. Καμμένο ότι αναφέρθηκε στο υπουργικό συμβούλιο στον Σόρος υποστηρίζοντας (όπως είπε στον ρ/σ 24/7) ότι «έδωσε 50 εκατ. για να κάνουμε εξαγορές στα Σκόπια και ότι έχει διασύνδεση με κάποια εταιρεία με την οποία συνεργάζεται το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο ανήκει στην κυβέρνηση».

Ο κ. Κεφαλογιάννης υπενθύμισε ότι σε πρόσφατη γραπτή απάντησή του ο κ. Καμμένος επιβεβαίωσε μερικώς τους ισχυρισμούς αυτούς, κάνοντας αναφορά στον Σόρος για την εταιρεία με τις βίζες.

Ωστόσο, ο κ. Κατρούγκαλος τον διέψευσε δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία σύμβαση του ΥΠΕΞ που να επηρεάστηκε με οποιονδήποτε τρόπο από τον Σόρος ή που να έχει συνάψει με τον Σόρος. Δεν πρέπει να ευτελίζουμε το κοινοβούλιο, δεν είμαστε σε τηλεοπτικό παράθυρο. Εξακολουθείτε να εντοπίζετε το ερώτημα στο τι διημείφθη στο υπουργικό συμβούλιο. Αυτό δεν είναι αρμοδιότητα του ΥΠΕΞ» είπε στον κ. Κεφαλογιάννη.

Θυμίζουμε ότι Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο Νίκος Κοτζιάς τόνισε ότι  ουδέποτε ανέφερε ότι η κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τον Σόρος, αλλά ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας το υπουργείο Εξωτερικών είχε συνεργασία με εταιρεία έκδοσης βίζα, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την κυβέρνηση.

Αναλυτικά η απάντηση του Πάνου Καμμένου:

«Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης με θέμα «Σχετικά με την καταγγελία του κ. Κοτζιά περί φερόμενης δήλωσης σας στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο για δωροδοκία της Κυβέρνησης» σας γνωρίζω ότι επειδή παρατηρώ πως τα σενάρια που διακινούνται, κατά βάση από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μετά την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου για προφανείς λόγους αντιπερισπασμού της κοινής γνώμης, λαμβάνουν πλέον τη μορφή κοινοβουλευτικού ελέγχου επιθυμώ να επαναλάβω και να καταστήσω σαφές ότι ουδέποτε ανέφερα ότι η Κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τον Τ. Σόρος.

Αντιθέτως, αναφέρθηκα, στο εν λόγω άτομο, σε σχέση με συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με εταιρία έκδοσης βίζα, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την Κυβέρνηση.

Περαιτέρω σας παραπέμπω σε δηλώσεις παρόντων, στο Υπουργικό Συμβούλιο, Υπουργών ενώ παράλληλα υπενθυμίζω ότι σε όλα τα Υπουργικά Συμβούλια τηρούνται και τα σχετικά πρακτικά.

Τέλος θεωρώ την υπόθεση περαιωθείσα και δεν πρόκειται να συνεχίσω την προσπάθεια ορισμένων να οικοδομήσουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας πάνω στις συγκεκριμένες αναφορές μου».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Ερωτηθείς σχετικά απάντησε « Παρακολουθώ τις εξελίξεις. Εγώ είμαι στην Αριστερά από τα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με καυστικό τρόπο σχολιάζει ο Πάνος Καμμένος την εσωκομματική αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Ως τέως εταίρος δηλώνω ότι την διοίκηση του φρενοκομείου την ανέλαβαν οι...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον απόηχο της επίθεσης του Νίκου Φίλη στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπος του κόμματος Δώρα Αυγέρη τον κάλεσε να δίνει το παράδειγμα,...

ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα social media o Πάνος Καμμένος σχολίασε τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Ανήρτησε φωτογραφία με λεζάντα,...