Ο κακός χαμός στην Βουλή με παραλήρημα Xρυσαυγίτη βουλευτή για το Πολυτεχνείο

Ο κακός χαμός στην Βουλή με παραλήρημα Xρυσαυγίτη βουλευτή για το Πολυτεχνείο

Νέες προκλήσεις από τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαμε  την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στην Βουλή, παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου.

Σε ένα αντιδημοκρατικό παραλήρημα από το βήμα της Βουλής ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Γιάννης Λαγός χαρακτήρισε το Πολυτεχνείο «παραμύθι» και «πανηγύρι» ενώ ισχυρίστηκε ότι στην εξέγερση του ’73 δεν υπήρξαν νεκροί

«Ούτε ένας νεκρός δεν υπήρξε στο Πολυτεχνείο προκαλώ τους βουλευτές των άλλων κομμάτων να μου πουν τα ονόματα έστω και δύο νεκρών» ανέφερε ο Γιάννης Λαγός ενώ συνεχίζοντας τις προκλήσεις είπε πως χαίρεται για το γεγονός ότι πολλά ιδιωτικά σχολεία δεν θα γιορτάσουμε αύριο την επέτειο του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου.

Η πρωτοφανής τοποθέτηση του Λαγού ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς έκανε λόγο για νοσταλγούς της χούντας και για τη φωνή της χούντας εντός του κοινοβουλίου.

Χρήστος Μαντάς (ΣΥΡΙΖΑ) : «Δεν μπορεί να βγαίνετε εδώ μέσα και να αναπαράγετε τη φωνή της χούντας αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ισχυρισμοί των νοσταλγών της χούντας».
Σε ακόμη πιο υψηλούς τόνους ήταν η παρέμβαση της βουλευτού της Δημοκρατική Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου:

Χριστοφιλοπούλου (ΔΗΣΥ) :«Πρέπει να ξαναδούμε τους νόμους για τους δολοφόνους και τους εγκληματίες, η δημοκρατία πρέπει να αντέξει αυτά που ακούστηκαν εδώ είναι ανεπίτρεπτα απαράδεκτα και αισχρά. Είστε φασίστες»

Έντονα αντέδρασε και ακόμη ένας βουλευτής της δημοκρατική συμπαράταξης ο Γιώργος Καρράς.

Γ. Καρράς (ΔΗΣΥ): «Ευτυχώς που υπήρξε το Πολυτεχνείο και έχουμε δημοκρατία διαφορετικά δεν θα είχαμε την ευτυχία να μιλάμε σήμερα σε αυτή την αίθουσα»
Ο Χρυσαυγίτης βουλευτής ζήτησε εκ νέου το λόγο επιμένοντας πως οι βουλευτές των άλλων κομμάτων δεν του είπαν ούτε ένα όνομα νεκρού

Γιάννης Λαγός: «Δεν άκουσα κανένα όνομα νεκρού στο Πολυτεχνείο περιμένω να μου το πούνε μου λένε ότι λέω ψέματα. Δεν υπήρχαν νεκροί πείτε μου τα ονόματα των νεκρών».
Οξύς ηταν και ο προεδρεύων βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης ο οποίος είπε στον Χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγό ότι δεν του δίνει το λόγο.

Γ. Λαμπρούλης (ΚΚΕ): «Τι να μας πείτε να μας πείτε ότι είστε νοσταλγοί της χούντας. Δεν μπορείτε να παραχαράξετε την ιστορία δεν δεχόμαστε ύμνους στην χούντα και στο φασισμό»

Οι προκλήσεις των Χρυσαυγιτών είχαν ξεκινήσει από χθες στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος καθώς ο βουλευτής του κόμματος Ευάγγελος Καρακώστας αναφερόμενος στον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ανέφερε με προκλητικό τρόπο ότι ο μόνος εκλεγμένος πρόεδρος από το λαό με δημοψήφισμα ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος.