Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρεσέντο Πολάκη για τη «Δεύτερη Φορά Αριστερά»: «Να πάρουμε μια-δύο τράπεζες, εθελουσία έξοδο των δικαστών»

«Πλησιάζει ο καιρός που ο ελληνικός λαός θα ξαναεμπιστευτεί τις τύχες και την ελπίδα του σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με Πρωθυπουργό τον Αλέξη. Αυτό είναι καθ’ οδόν», εκτίμησε ο βουλευτής και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, από το βήμα του 3ου Συνεδρίου του κόμματος, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους συνέδρους.

Κοιτώντας προς το εσωτερικό του κόμματός του ο κ. Πολάκης είπε πως «δυστυχώς αφήσαμε πάρα πολλά. Δεν χρειαζόταν να αφήσουμε 37- 38δισ ευρώ», αναφερόμενος στο μαξιλάρι ασφαλείας, την ευθύνη του οποίου είχε ο τότε υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι αρκούσαν και τα 30 δισ ευρώ.

Ασκώντας δριμεία κριτική στο επιτελικό κράτος, ο κ. Πολάκης έφερε ως παραδείγματα τους χειρισμούς της κυβέρνησης απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα και την πανδημία, αφήνοντας παράλληλα υπαινιγμούς και ως προς το περιεχόμενο της αντιπολίτευσης που άσκησε κατά το τελευταίο διάστημα το κόμμα του, στο πεδίο της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Η δικιά μας η αντιπολίτευση εκεί δεν ήταν στην ένταση και τη στρατηγική» που έπρεπε, στο ζήτημα δηλαδή της πανδημίας, όπως ανέφερε ο κ. Πολάκης, περιγράφοντας πως θα μπορούσαμε, «για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, να φωνάξουμε πιο δυνατά», για να έρθουνε τα μονοκλωνικά και να έχουμε ΜΕΘ, «βλέποντας» προς την πλευρά του Τομεάρχη και πρώην Υπουργού, Ανδρέα Ξανθού.

Περιγράφοντας ακόμα τις «προδιαγραφές» μιας «αριστερής πολιτικής», «αριστερή πολιτική είναι να πάρεις 1 ή 2 συστημικές τράπεζες στα χέρια σου», εξήγησε ο κ. Πολάκης, στην προοπτική μιας «δεύτερης φοράς Αριστεράς». «Δεν μπορούμε να ξαναπάμε έτσι». Πρέπει να την ξαναπάρουμε την μία τράπεζα ή τις δύο υποστήριξε ο κ. Πολάκης, προτείνοντας ακόμη «να ξαναοργανώσουμε να ξανασπαρθεί ο κάμπος της Θεσσαλίας που σχολάζει», λόγω της κρίσης το τελευταίο διάστημα.

Μια «αριστερή πολιτική» προϋποθέτει, κατά τον κ. Πολάκη, και αλλαγές στο πεδίο της Δικαιοσύνης, με τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ να συγκαταλέγει, μεταξύ αυτών, και εθελουσία έξοδο των δικαστών, «για να ανέβουν οι άλλοι από κάτω».

Αναφερόμενος στις προτεινόμενες αλλαγές στο Καταστατικό του κόμματος, «πρέπει να είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλιώς. Πρέπει να εκλέξει τον Πρόεδρο του από τη βάση, από όλα τα μέλη του. Πρέπει να εκλέξει την Κεντρική Επιτροπή από όλα τα μέλη του» περιέγραψε ο κ. Πολάκης. Και πρόσθεσε ότι «για να υπηρετηθεί ένα τέτοιο σχέδιο κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής», «πρέπει ο καπετάνιος να πλαισιωθεί από μια ομάδα που αν τρέχει αυτός, πρέπει εμείς να πηδάμε».

Μάλιστα, δεν πρέπει τις τύχες των κρίσιμων θέσεων, σε περίπτωση νέας διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να τις έχουν οι άνθρωποι που λένε ότι υπάρχει όριο στη δημοσιονομική πολιτική, όπως σχολίασε ο κ. Πολάκης, κοιτώντας προς το εσωκομματικό ακροατήριο.

Ως προς το σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει των εθνικών εκλογών, ο ίδιος ανέφερε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα καθαρή νίκη από τη ΝΔ με απλή αναλογική» και θα απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις, όπως περιέγραψε ο κ. Πολάκης, ενώ σε ενδεχόμενο αδυναμίας μιας συνεργασίας των προοδευτικών συνεργασιών, τότε θα πάμε σε εκλογές με την ενισχυμένη, «που ζητάμε αυτοδυναμία», για να εφαρμόσουμε αυτό το αριστερό σχέδιο, όπως κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να πάψουμε να παράγουμε περισσότερο διχασμό απ’ όσο μπορεί να καταναλώσει η χώρα, κάλεσε την αντιπολίτευση ο υπουργός Παιδείας, Κυρ. Πιερρακάκης μιλώντας επί της...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάγλυφη ομολογία του πολιτικού αδιεξόδου του ΠΑΣΟΚ και της αντιπολίτευσης συνολικά, χαρακτήρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, την πρόταση δυσπιστίας προς...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέμα προσυνεννόησης ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης έθεσε στην ομιλία του ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Π. Μαρινάκης. Όπως είπε,...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης έφυγε από την ζωή αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη πολιτική παρακαταθήκη. Κατόρθωσε να συνδυάσει την Επιστήμη με τον επαναστατικό ρομαντισμό, στάθηκε...