Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι εξόργισε τον Μητσοτάκη – Ποιους υπουργούς βάζει στο στόχαστρο

Τα δηλητηριώδη βέλη που «εκτόξευσε» ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Παρασκευής μπορεί να μην βρήκαν το κέντρο του στόχου αλλά είναι βέβαιο ότι όταν ο ίδιος το αποφασίσει αυτό θα συμβεί, δηλαδή θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

Με τη φράση: «Αν κάποιοι από εσάς πιστεύετε ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστείτε προεκλογικά, μην διστάσετε να μου το πείτε. Μπορώ να σας απαλλάξω από τα καθήκοντά σας, ώστε να αφοσιωθείτε αποκλειστικά και μόνο στην προετοιμασία των εκλογών» ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι θα εξαντλήσει τη συνταγματική του θητεία και συνεπώς μέχρι τότε η κυβερνητική μηχανή πρέπει να δουλεύει με εντατικούς ρυθμούς.

Τα δηλητηριώδη βέλη που «εκτόξευσε» ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Παρασκευής μπορεί να μην βρήκαν το κέντρο του στόχου αλλά είναι βέβαιο ότι όταν ο ίδιος το αποφασίσει αυτό θα συμβεί, δηλαδή θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

Με τη φράση: «Αν κάποιοι από εσάς πιστεύετε ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστείτε προεκλογικά, μην διστάσετε να μου το πείτε. Μπορώ να σας απαλλάξω από τα καθήκοντά σας, ώστε να αφοσιωθείτε αποκλειστικά και μόνο στην προετοιμασία των εκλογών» ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι θα εξαντλήσει τη συνταγματική του θητεία και συνεπώς μέχρι τότε η κυβερνητική μηχανή πρέπει να δουλεύει με εντατικούς ρυθμούς.

Ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος τόνιζε στο Newsbeast: «Διαχείριση κρίσεων κάνουμε, θέλουμε να κυβερνήσουμε. Έχουμε παρά τις έκτακτες καταστάσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, καταφέρει να υλοποιήσουμε μεγάλο μέρος του προεκλογικού μας προγράμματος, χρειαζόμαστε μία ακόμη 4ετία για την πλήρη ολοκλήρωσή του».

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι υπουργοί να προχωρήσουν τάχιστα το κυβερνητικό έργο που αναλογεί στο χαρτοφυλάκιο ευθύνης τους και να μην αναλώνουν το χρόνο τους στο «κυνήγι του σταυρού» για τις προσεχείς εκλογές, εκμεταλλευόμενοι μάλιστα τον υπουργικό τους θώκο που τους δίνει περισσότερα προνόμια, καθώς μιλούν από θέση ισχύος έναντι των εσωκομματικών τους αντιπάλων στην περιφέρεια που κατεβαίνουν.

Το «μήνυμα» του πρωθυπουργού είχε άλλωστε συγκεκριμένους παραλήπτες και αυτοί είναι οι υπουργοί, οι οποίοι περισσότερο βρίσκονται στους τηλεοπτικούς δέκτες και λιγότερο στο γραφείο τους, αλλά και όσοι έχουν ξεκινήσει την προεκλογική τους εκστρατεία εκτιμώντας ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα υπουργικά τους καθήκοντα.

Επισκέψεις σε νευραλγικά υπουργεία

Δεν είναι τυχαία μάλιστα η απόφαση του να επιστρέψει στο μοντέλο των επισκέψεων στα υπουργεία. Ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από το υπουργείο Τουρισμού για να σημάνει την εκκίνηση της τουριστικής περιόδου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται εντός του Μαΐου να επισκεφτεί και άλλα υπουργεία, όπως τα Πολιτικής Προστασίας, Υγείας και Ναυτιλίας, οι αρμοδιότητες των οποίων σχετίζονται άμεσα με την τουριστική σεζόν για την οποία ο πήχης των προσδοκιών από την κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί πολύ ψηλά.

«Δίπλα σε κάθε πολίτη»

Σε ρυθμούς συνεδρίου κινείται η κυβέρνηση, καθώς ο πρωθυπουργός αναμένεται να εκπέμψει καθαρά πολιτικά μηνύματα στις 6 Μαΐου, ενώ ειδική αναφορά θα κάνει στη νέα γενιά ξεδιπλώνοντας τις πολιτικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για τη στήριξή της (στεγαστική πολιτική). Με το κεντρικό σύνθημα «Δίπλα σε κάθε πολίτη» θα δοθεί το ανθρωποκεντρικό στίγμα της ΝΔ ειδικά στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, όπου η ακρίβεια κυριαρχεί κατατρώγοντας τα εισοδήματα των πολιτών. Στην κορυφή της στρατηγικής του πρωθυπουργού βρίσκεται η μεσαία τάξη, για αυτό και οι παρεμβάσεις που θα συνεχιστούν θα στοχεύουν στην περαιτέρω στήριξή της.

Η «ομάδα κρούσης» των γαλάζιων ψηφοδελτίων

Ολοένα και πυκνώνουν οι συναντήσεις της «ομάδας κρούσης» των γαλάζιων ψηφοδελτίων, η οποία απαρτίζεται από τους: Γρηγόρη Δημητριάδη, Θανάση Νέζη, Παύλο Μαρινάκη και Γιάννη Μπρατάκο. Η κατάρτισή τους επιχειρείται να γίνει με μια πιο φρέσκια ματιά, ενώ αναζητούνται και γυναίκες, οι οποίες θα εκπροσωπήσουν επάξια την γαλάζια παράταξη. Στόχος είναι να δοθεί το μήνυμα της ανανέωσης, ενώ επιχειρούνται παράλληλα ανοίγματα σε πολιτικά στελέχη που συμβολίζουν τον κεντρώο χώρο. Και μπορεί να φαίνεται ότι ο πολιτικός χρόνος είναι επαρκής μέχρι την κάλπη, ωστόσο η κατάρτιση των ψηφοδελτίων αποτελεί μια δύσκολη εξίσωση, καθώς καμία επιλογή δεν γίνεται τυχαία.

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Πέφτει σήμερα η αυλαία στη δίκη για την υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό. Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή...

ΕΛΛΑΔΑ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αναμένεται σήμερα, μετά από διαδικασία 14 μηνών, περίπου 100 συνεδριάσεις, την εξέταση περίπου 60 μαρτύρων, την αξιολόγηση των θέσεων της...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, η πρόταση δυσπιστίας που είχαν καταθέσει ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά για...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση δυσπιστίας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την αποψινή του ομιλία στη Βουλή έστειλε μηνύματα σε όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους, αναφέρθηκε στα πραγματικά γεγονότα γύρω...