Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στον Alpha: Μετά από εννέα μήνες αισχροκέρδειας ο Μητσοτάκης φαίνεται βρήκε τα λεφτόδεντρα

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή και τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις 15 Μαΐου.

“Τώρα ξαφνικά βρήκαν λεφτόδεντρα στην κυβέρνηση”, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις ανακοινώσεις αύριο Πέμπτη του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανακούφιση των καταναλωτών ρεύματος.

“Μετά από εννέα μήνες αισχροκέρδειας ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται τα βρήκε τα λεφτόδεντρα”, σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας πως η ΔΕΗ μοιράζει μπόνους 16 εκατομμυρίων ενώ ρημάζει τα νοικοκυριά.

“Απέφυγαν να μιλήσουν με αριθμούς στη ΡΑΕ όταν την επισκέφθηκα, αν και παραδέχθηκαν ουρανοκατέβατα κέρδη στη χονδρική τιμή. Επιβραβεύουμε τον κ. Στάσση που χρεοκοπεί τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Θέλουμε μια ΔΕΗ που τα golden boys της να χτίζουν φαραωνικά σπίτια στο Αιγαίο ή μια επιχείρηση που να παράγει κοινωνικό όφελος; Θα επαναφέρουμε το Δ στη ΔΕΗ. Θα υπάρχει κόφτης στα κέρδη της ΔΕΗ και των άλλων παραγωγών ενέργειας”.

“Ο Βασίλης Οικονόμου της ΝΔ είπε τους Έλληνες τζαμπατζήδες όταν το κόμμα του χρωστά 350 εκατομμύρια ευρώ. Χιλιάδες οικογένειες κι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν υπαρξιακό πρόβλημα. Ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αυξηθεί ούτε ένα ευρώ ο λογαριασμός ρεύματος”.

“Μόνο στην Ελλάδα το 99% του κόστους μετακυλίεται στους πολίτες. Η κυβέρνηση να υιοθετήσει την τροπολογία μας να μην πληρώνουν οι πολίτες τη ρήτρα αναπροσαρμογής μέχρι να αποφασίσουν τα δικαστήρια και να μην κόβεται το ρεύμα στους πολίτες”.

“Δεν τους στέλνουμε πίσω μόνο τους λογαριασμούς του ρεύματος, αλλά τους λογαριασμούς μιας τριετίας: της πανδημίας, του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη”.

“Δεν είναι εύκολο να προσδιορίσουμε τον πήχη για την εκλογή μου γιατί ψηφίζουν μόνο όσοι έχουν εγγραφεί ή θα εγγραφούν μέλη την ημέρα της ψηφοφορίας, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη το ΚΙΝΑΛ. Το ταμείο θα γίνει την 15η Μαΐου”.

Ως προς τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απαιτήσει από τις ΗΠΑ να μην δώσουν F- 16 στην Τουρκία: “Είμαι πολύ ανήσυχος για τις διεθνείς εξελίξεις, για γενίκευση του πολέμου στην Ουκρανία και την αναβάθμιση του διεθνούς ρόλου της Τουρκίας και της σχέσης της με ΗΠΑ. Θα πάρει F- 16 από τους Αμερικανούς για να πετάνε πάνω από τα ελληνικά νησιά”.

“Να ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Τζο Μπάιντεν στη συνάντησή τους στο Λευκό Οίκο να μην δώσουν οι ΗΠΑ F- 16 στην Τουρκία”.

“Δεν μπορεί οι ευρωπαϊκές χώρες να πεινάσουν και να κρυώσουν λόγω ενός πετρελαϊκού εμπάργκο και φυσικού αερίου στη Ρωσία”.

Ο κ. Τσίπρας, εξάλλου, ζήτησε ξανά εκλογές “πριν αφήσει πίσω της συντρίμμια η κυβέρνηση Μητσοτάκη”, όπως επισήμανε: “Επιμένω στην ανάγκη για άμεσες εκλογές γιατί με φοβίζει η επόμενη ημέρα. Βλέπω μια κυβέρνηση που κινείται χωρίς λογισμό. Είμαστε στην κορυφή στην ακρίβεια και στον πάτο σε ελευθερίες όπως του Τύπου. Έχω ξαναπαραλάβει συντρίμμια και γι’ αυτό φοβάμαι για την επόμενη ημέρα. Προοδευτική κυβέρνηση με άλλη ατζέντα έχει ανάγκη ο τόπος”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε με νεώτερη ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης κατηγορώντας τη ΝΔ ότι είναι...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος γρονθοκόπησε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης εντός της Βουλής. Του επιβλήθηκε ο όρος να...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ανυπομονούμε να μας ενημερώσει από ποιους νέους φόρους θα τα βρει», σχολίασαν κυβερνητικοί κύκλοι απαντώντας σε όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης...

ΕΛΛΑΔΑ

Η εξέλιξη του εξοπλιστικού προγράμματος “ΑΙΓΙΣ” ύψους 2,1 δις ευρώ, η «ψήφος εμπιστοσύνης» των αγορών για το νέο 30ετές ομόλογο που «υπερκαλύφτηκε κατά 11...