Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Από μέσα Ιουνίου οι επιστροφές για το ηλεκτρικό ρεύμα

Μέσα με τέλη Ιουνίου αναμένεται να γίνουν οι πρώτες πληρωμές της επιστροφής του 60% των επιβαρύνσεων στο ρεύμα απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

Ξεκαθάρισε ότι αυτά τα χρήματα θα μπαίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν θα σχετίζονται με τυχόν οφειλές των καταναλωτών προς τους παρόχους. Η πλατφόρμα πρόσθεσε, θα είναι έτοιμη τον Ιούνιο, αναλυτική και εύχρηστη, ενώ η επιστροφή θα αφορά τόσο ιδιοκτήτες όσο και ενοικιαστές.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι οι δικαιούχοι θα δουν επιστροφές έως και 600 ευρώ, δηλαδή το 60% των αυξήσεων μετά τις εκπτώσεις που τους έχουν ήδη δοθεί στο διάστημα από τον Δεκέμβριο έως τον Μάιο.

Για τη δεύτερη παρέμβαση της κυβέρνησης, τόνισε ότι τον Μάιο και τον Ιούνιο, θα υπάρξει οριζόντια έκπτωση 50% στα αυξημένα τιμολόγια για όλες τις καταναλώσεις επιχειρήσεις νοικοκυριά κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας.

Η διπλή παρέμβαση που μειώνει τις ανατιμήσεις κατά 70% με 80%

Για το τρίτο σκέλος της κυβερνητικής πολιτικής για το ηλεκτρικό ρεύμα, τόνισε πως είναι ίσως η πιο καθοριστική καθώς παρεμβαίνει διπλά σε χονδρική και λιανική τιμή, την αποσυνδέει από τις διακυμάνσεις στο φυσικό αέριο, εξουδετερώνει τη ρήτρα αναπροσαρμογής με αποτέλεσμα οι ανατιμήσεις να είναι φθηνότερες κατά 70% με 80%.

«Το τρίτο, πιο ουσιαστικό ίσως, η πιο καθοριστική παρέμβαση στην ενεργειακή πολιτική στην Ευρώπη είναι αυτό που θα ισχύει από τον Ιούλιο με έναν ορίζοντα έως 12 μήνες που στην ουσία τι κάνει; Με τη διπλή παρέμβαση και στη χονδρική και στη λιανική τιμή, αποσυνδέει την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας από τις διακυμάνσεις του φυσικού αερίου αναστέλλει, εξουδετερώνει θα μπορούσε να πει κάνεις τη ρήτρα αναπροσαρμογής και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνουμε 70% – 80% φθηνότερα στις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα όλοι. Επαναλαμβάνω όλοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση, για τη συμπλήρωση 26 ετών από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. “Σαν σήμερα, πριν από 26...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για μη κατάθεση υπομνήματος στον Άρειο Πάγο από τον ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα των Σπαρτιατών εν...

ΕΛΛΑΔΑ

«Η έκθεση καταγράφει, χωρίς περαιτέρω διερεύνηση, καταγγελίες μη κυβερνητικών οργανώσεων για τις οποίες δεν πραγματοποιείται ανεξάρτητος έλεγχος», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο 26ο χιλιόμετρο του αυτοκινητόδρομου Ε65 έγινε η τελετή εγκαινίων για την παράδοση του συνολικού τμήματος Λαμία-Καλαμπάκα του σύγχρονου Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 (μήκους 136 χλμ),με τον πρωθυπουργό...