Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: Μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος της τάξεως από 60-80%

Με την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής από την 1η Ιουλίου, οι καταναλωτές θα δουν σημαντική μείωση στα τιμολόγια του ρεύματος, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για μειώσεις που θα φτάσουν έως και το 90% στα αγροτικά τιμολόγια ενώ στα νοικοκυριά θα κυμανθούν από 60-80%. Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης το μέτρο της ρήτρας αναπροσαρμογής ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ και δεν αφορά μόνον την Ελλάδα, αλλά είναι παγκόσμιο φαινόμενο.

Στην Ευρώπη πληρώνουν πολύ περισσότερα για ρεύμα απ’ ότι στη χώρα μας, είπε και προσέθεσε ότι «με τα μέτρα στήριξης ύψους 4 δισ. που πάρθηκαν στην αρχή της πανδημίας για την ακρίβεια και στη συνέχεια μέτρα 3,2 δισ., δίνουμε ακριβώς εκεί που πρέπει να δώσουμε ως κυβέρνηση για να στηρίξουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά, τη μεσαία τάξη, κρατώντας όμως μια σωστή δημοσιονομική εικόνα», είπε ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφορικά με τις ανατιμήσεις στα προϊόντα, ο υπουργός τόνισε ότι «η ακρίβεια είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και κανείς δεν μπορεί να καλύψει ένα τόσο μεγάλο κύμα, πόσο μάλλον όταν είναι αυξημένο το κόστος μεταφοράς αλλά και όλα τα υπόλοιπα που επιτείνουν το πρόβλημα. Γι’ αυτό λοιπόν με τα μέτρα στήριξης καλύπτουμε ένα ποσοστό της ακρίβειας με την αύξηση του κατώτατου μισθού και τη στήριξη των νοικοκυριών, όπως τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, και τη μείωση τιμολογίων. Αυτή τη στιγμή, όλο το πρόγραμμα στήριξης μαζί με το πρόγραμμα από την εποχή Covid φτάνει περίπου τα 43 δισ. συν 7 δισ. (4 δισ. όταν ξεκίνησε η πανδημία και άλλα 3 δισ. τώρα) πλησιάζουμε τα 50 δισ. για τη στήριξη της κοινωνίας».

Για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι γίνονται συνεχείς έλεγχοι στην αγορά ακόμα και στις νησιωτικές περιοχές και μέχρι τώρα έχουν επιβληθεί 3 εκατ. πρόστιμα, ενώ σημείωσε ότι κλιμάκια βρίσκονται στα νησιά και διενεργούν συνεχείς ελέγχους και έχουν ήδη επιβάλει πρόστιμα σε πρατήρια βενζίνης.

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στα δάνεια επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπου άνοιξε η πλατφόρμα για κατάθεση αίτησης, διευκρινίζοντας πως αφορά όλους τους επιχειρηματίες και όσους θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην επιτυχή έκβαση της 9ης Διάσκεψης «Our Ocean Conference» αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε δήλωσή του στο ΕΡΤNews μετά το πέρας των...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ελληνική θέση είναι η εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και η εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, με τις λύσεις που αυτό προσφέρει. Αυτό...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή αλλά και τα ελληνοτουρκικά τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής...

ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμη τέσσερις υποψηφίους Ευρωβουλευτές ανακοίνωσε η Νίκη για τις ευρωεκλογές. Οι νέοι υποψήφιοι είναι οι εξής: Ασμαφυλίδου Γκέργκη Μαρία, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Σχεδιάστρια Αρχιτεκτονικής Χώρου...