Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου: Η έκθεση González αναπαράγει υποδείξεις ΜΚΟ

Απάντηση στην έκθεση του Ειδικού Εισηγητή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών, κ. Felipe González Morales δίνουν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, κάνοντας λόγο για ένα κείμενο που αναπαράγει δημοσιεύματα και υποδείξεις ΜΚΟ.

Συγκεκριμένα όπως σημειώνουν «Η χώρα μας έχει πλήρη επίγνωση του ανθρωπιστικού της καθήκοντος. Παρέχει, σήμερα, ασφαλές καταφύγιο σε δεκάδες χιλιάδες αιτούντες άσυλο, στους εκτοπισμένους από την Ουκρανία, αλλά και εθελοντικά σε Αφγανούς ευάλωτους».

Αναλυτικά:

Η έκθεση του Ειδικού Εισηγητή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών, κ. Felipe González Morales, δε στηρίζεται σε πρωτογενή έρευνα, αλλα αναπαράγει παλαιότερα ευρήματα έκθεσης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης, καθώς και υποδείξεις λοιπών ΜΚΟ, που ήδη εξετάζονται ενδελεχώς ως προς την εγκυρότητα τους από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Σημειώνουμε ότι σε έλεγχο αντίστοιχων καταγγελιών, μέχρι στιγμής, δεν έχουν ουδέποτε διαπιστωθεί έκνομες ενέργειες της χώρας κατά τη φύλαξη των συνόρων της.

Η χώρα μας έχει πλήρη επίγνωση του ανθρωπιστικού της καθήκοντος. Παρέχει, σήμερα, ασφαλές καταφύγιο σε δεκάδες χιλιάδες αιτούντες άσυλο, στους εκτοπισμένους από την Ουκρανία, αλλά και εθελοντικά σε Αφγανούς ευάλωτους.

Το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή και η Ελληνική Αστυνομία διασώζουν καθημερινά ανθρώπους των οποίων η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα.

Τονίζεται ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να φυλάει τα σύνορα της με αποτελεσματικότητα και με απόλυτη προσήλωση στα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλείδωσε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Άγκυρα όπως αποκάλυψε ο ίδιος και το τετ α τετ με τον Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαΐουμε την...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρύ προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία, σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA, οκτώ εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές 2024....

ΔΙΕΘΝΗ

Στη Ράφα στρέφει ξανά το βλέμμα του το Ισραήλ,καθώς Αραβικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος έδωσε το «πράσινο φως» στον Νετανιάχου να προχωρήσει...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη Λέσβο θα επισκεφθεί αύριο, Παρασκευή 19 Απριλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, το πρωί, ο πρωθυπουργός θα περιοδεύσει στη Μυτιλήνη και στη συνέχεια...