Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές: Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – Οι σίγουροι, οι εκπλήξεις και οι «κομμένοι»

Εκλογές: Το σενάριο των πρόωρων εκλογών μέσα στο φθινόπωρο του 2022 απομακρύνεται οριστικά μετά τις πρόσφατες κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πως οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας, είναι ωστόσο γεγονός ότι η χώρα έχει εισέλθει πλέον, με τη συμπλήρωση τριών ετών διακυβέρνησης της Ν.Δ. στην τελευταία και εκ των πραγμάτων προεκλογική χρονιά, αφού οι κάλπες το πιθανότερο -σύμφωνα και με όσα έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός- είναι να στηθούν στο τέλος της άνοιξης του 2023. Στο πλαίσιο αυτό, ο κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ. εξακολουθεί να βρίσκεται σε εγρήγορση, οι περιοδείες τόσο του ίδιου του κ. Μητσοτάκη όσο και υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών που δρομολογήθηκαν μετά το 14ο Συνέδριο συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και με βασικό στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου, ενώ έχουν ξεκινήσει και προπαρασκευαστικές διαδικασίες για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κυβερνώντος κόμματος. Εχουν γίνει μάλιστα και οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις, οι οποίες αφορούν κυρίως στις εκλογικές περιφέρειες που θα πολιτευθούν νυν και πρώην μέλη της κυβέρνησης τα οποία είτε δεν είναι σήμερα βουλευτές είτε είχαν εκλεγεί το 2019 στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Αποφάσεις

Στα ψηφοδέλτια θα είναι οι εν ενεργεία βουλευτές, κατά περίπτωση θα ληφθούν αποφάσεις για όσες και όσους υποψηφίους που δεν εξελέγησαν το 2019 εκδηλώσουν ενδιαφέρον να πολιτευθούν και στις επόμενες εκλογές, ενώ αναζητούνται την ίδια ώρα και νέες υποψηφιότητες που θα δώσουν τον τόνο της ανανέωσης, αλλά και της περαιτέρω διεύρυνσης στα γαλάζια ψηφοδέλτια όταν έρθει η ώρα των εκλογών.

Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής παρουσιάζει σήμερα πληροφορίες σχετικά με τον χάρτη πιθανών υποψηφιοτήτων της Ν.Δ., όπως αυτός αρχίζει να διαμορφώνεται μέσα από συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.

» Α’ ΑΘΗΝΩΝ

Στην Α’ Αθήνας όπου η Ν.Δ. είχε πάρει εφτά έδρες το 2019, βουλευτές είναι οι Ολγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Θανάσης Πλεύρης, Νικήτας Κακλαμάνης, Αγγελος Συρίγος και Φωτεινή Πιπιλή.

Εχει ανακοινωθεί η υποψηφιότητα της αντιδημάρχου Αθηναίων Αννας Ροκοφύλλου, υποψήφιος αναμένεται να είναι ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ενώ ακούγονται ως ενδεχόμενες υποψηφιότητες και αυτές του αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γιώργου Δημόπουλου, του αντιδημάρχου Αθηναίων Χρήστου Τεντόμα και της δικηγόρου Εβίτας Βαρελά.

Το 2019 είχε εκλεγεί βουλευτής στην Α’ Αθήνας και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος έχει διαγραφεί από τη Ν.Δ.

Για την Α‘ Αθήνας ακουγόταν όλο το προηγούμενο διάστημα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, για τον οποίο ωστόσο οι πρόσφατες πληροφορίες φέρουν ως πολύ πιθανό να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα εκπροσώπου κατά την προεκλογική περίοδο χωρίς να υπόκειται σε περιορισμούς σε ό,τι αφορά τις εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης.

» ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Τις εφτά έδρες της Ν.Δ. στον Βόρειο Τομέα Αθηνών κατέχουν οι Κωστής Χατζηδάκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως, Γιώργος Κουμουτσάκος, Θόδωρος Ρουσόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης και Ζωή Ράπτη. Για την περιφέρεια αυτή ακούγεται και το όνομα της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα που ήταν στις προηγούμενες εκλογές στο Επικρατείας και το όνομά της έχει ακουστεί και για το ευρωψηφοδέλτιο. Εκ νέου υποψήφιος θα είναι ενδεχομένως ο Φώτης Καρύδας, ενώ δεν αναμένεται να είναι και πάλι υποψήφιοι ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Νίκος Ρωμανός, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, όπως και οι Νίκος Κωστόπουλος και Βασίλης Ξυπολητάς.

» ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, όπου η Ν.Δ. είχε κερδίσει το 2019 τρεις έδρες, με υποψήφιο σε αυτή την περιφέρεια και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχουν εκλεγεί βουλευτές ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Γιάννης Λοβέρδος. Εχουν ανακοινωθεί ήδη και οι υποψηφιότητες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της υφυπουργού για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια Μαρίας Συρεγγέλα, ενώ ακούγονται επίσης τα ονόματα του Μπάμπη Καούκη και του πρώην δημάρχου Αιγάλεω Δημήτρη Καλογερόπουλου.

» ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Στον Νότιο Τομέα Αθηνών, όπου η Ν.Δ. είχε εξασφαλίσει εννέα έδρες στις εκλογές του 2019, έχουν εκλεγεί οι Νίκος Δένδιας, Κώστας Κυρανάκης, Διονύσης Χατζηδάκης, Χάρης Θεοχάρης, Αννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Γιάννης Καλλιάνος και Βασίλης Σπανάκης.

Εχει ήδη ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες φέρουν ως σοβαρό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος και ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Υποψήφιος σε αυτή την περιφέρεια θα είναι εκ νέου ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Τάσος Γαϊτάνης, ενώ ακούγεται και το όνομα της αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών Δήμητρας Νάνου.

» Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τις πέντε έδρες της Ν.Δ. στην Α’ Πειραιά κατέχουν σήμερα οι Κώστας Κατσαφάδος, Ιωάννης Μελάς, Νικόλαος Μανωλάκος, Νόνη Δούνια και Χριστόφορος Μπουτσικάκης. Εχει ανακοινωθεί η υποψηφιότητα της υφυπουργού Εργασίας, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνας Μιχαηλίδου, ενώ ακούγεται και ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές Νίκος Βλαχάκος. Για την περιφέρεια αυτή είχε ακουστεί το προηγούμενο διάστημα και το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη που όλα δείχνουν πάντως ότι έχει απομακρυνθεί.

» Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τις δύο έδρες της Ν.Δ. στην Β’ Πειραιά κατέχουν οι Δημήτρης Μαρκόπουλος και Γιάννης Τραγάκης, ενώ ακούγεται ότι θα είναι πιθανότατα εκ νέου υποψήφιοι ο μηχανολόγος μηχανικός Γιώργος Βρεττάκος και η οικονομολόγος Χριστίνα Τσιλιγγίρη. Στο ψηφοδέλτιο θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., με καταγωγή από το Μπουρούντι, Σπύρος Ρίτσαρντ Χαγκαμπιμάνα.

» ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Τις τέσσερις έδρες που έλαβε η Ν.Δ. το 2019 στην Ανατολική Αττική κατέχουν οι Γεωργία Μαρτίνου, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου. Εχουν ήδη ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη. Πληροφορίες φέρουν ως πιθανό να είναι εκ νέου υποψήφιες η πολιτική επιστήμονας Βάσω Κόλλια και η πολιτική μηχανικός Ευρώπη Κοσμίδη, ενώ ακούγεται και ο δικηγόρος Γιάννης Σαμέλης.

» ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Βουλευτές της Ν.Δ. στη Δυτική Αττική, όπου το 2019 κέρδισε τρεις έδρες, είναι οι Θανάσης Μπούρας, Ευάγγελος Λιάκος και Γεώργιος Κώτσηρας. Ακούγεται επίσης για το ψηφοδέλτιο ο πρώην γενικός διευθυντής της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών Ανδρέας Τσώκος, καθώς και ο Σταμάτης Πουλής.

ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ

Σε ό,τι αφορά τα μέλη της κυβέρνησης με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες ανοιχτό φέρεται να είναι το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος που στις προηγούμενες εκλογές ήταν επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης που είχε ακουστεί για τον Βόρειο Τομέα Αθηνών, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί για την Καβάλα, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θόδωρος Λιβάνιος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης και ενδεχομένως ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης για τον οποίο είχαν υπάρξει πληροφορίες περί ενδεχόμενης υποψηφιότητας στην Α’ Θεσσαλονίκης, ενώ άγνωστο είναι εάν θα εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Εκλογές: ΔΥΝΑΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη παραδοσιακά κατεβαίνουν στη μάχη του σταυρού δυνατά ονόματα, με πολιτική πείρα και αξιοπρόσεκτη πορεία.

Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  • Τις εφτά έδρες που έχει σήμερα η Ν.Δ. στην Α’ Θεσσαλονίκης κατέχουν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και οι Κώστας Γκιουλέκας, Ελένη Ράπτη, Σταύρος Καλαφάτης, Στράτος Σιμόπουλος, Αννα Ευθυμίου και Δημήτριος Κούβελας.

Πολύ κοντά σε υποψηφιότητα φέρεται να είναι η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, ενώ ακούγεται και το όνομα του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Αγγελου Χαριστέα, καθώς και της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου. Ακούγεται επίσης και το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου στον οποίο πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό να προταθεί θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ακούγονται επίσης ως ενδεχόμενες υποψηφιότητες και αυτές του πρώην γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκου και της δικηγόρου Αφροδίτης Νέστορα, ενώ πιθανότατα θα είναι εκ νέου στο ψηφοδέλτιο ο Διαμαντής Γκολιδάκης και η Σύνθια Σάπικα.

Δεν αναμένεται να είναι εκ νέου υποψήφιοι, καθένας για δικούς του λόγους, οι Νίκος Ταχιάος, Δημήτρης Βενιέρης, Δημήτρης Γαλαμάτης, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκη Παυλίδου και Βίκυ Νάκου.

Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  • Στη Β’ Θεσσαλονίκης τις τρεις έδρες του κυβερνώντος κόμματος κατέχουν οι Θόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ενώ εκ νέου υποψήφιος θα είναι ενδεχομένως και ο Φάνης Παππάς.

Εκλογές: «ΣΤΑΘΕΡΕΣ» ΚΑΙ ΦΗΜΕΣ στην υπόλοιπη επικράτεια

Σε ό,τι έχει να κάνει με την υπόλοιπη Ελλάδα, αρκετοί είναι οι σίγουροι αλλά ακόμα περισσότερες οι φήμες, ενώ και εδώ δεν λείπουν τα ονόματα-έκπληξη…

  • Τις τρεις έδρες του κυβερνώντος κόμματος στην Αιτωλοακαρνανία κατέχουν οι Κώστας Καραγκούνης, Μάριος Σαλμάς και Σπήλιος Λιβανός.
  • Βουλευτής της Ν.Δ. στην Αργολίδα είναι ο Γιάννης Ανδριανός, ενώ ακούγεται και η υποψηφιότητα του Γιώργου Δωροβίνη.
  • Στην Αρκαδία το κυβερνών κόμμα έχει εκλέξει τον Κωνσταντίνο Βλάσση, ενώ ακούγεται και ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Πέτρου Αντωνάκου.
  • Βουλευτής της Ν.Δ. στην Αρτα είναι ο Γιώργος Στύλιος, ενώ ακούγεται και το όνομα του αντιπεριφερειάρχη Αρτας, Βασίλη Ψαθά.
  • Τις τέσσερις έδρες του κυβερνώντος κόμματος στην Αχαΐα κατέχουν οι Αγγελος Τσιγκρής, Ανδρέας Κατσανιώτης, Ιάσων Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου, ενώ για το ψηφοδέλτιο των επόμενων εκλογών ακούγεται και το όνομα του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου.
  • Ο Ανδρέας Κουτσούμπας έχει εκλεγεί βουλευτής της Ν.Δ. στη Βοιωτία, ο Ανδρέας Πάτσης στα Γρεβενά και ο Κωνσταντίνος Μπλούχος στη Δράμα, όπου ακούγεται και το όνομα του Μιχάλη Τάσσου.
  • Στα Δωδεκάνησα η Ν.Δ. έχει εκλέξει βουλευτές τους Μάνο Κόνσολα, Βασίλειο Υψηλάντη, Μίκα Ιατρίδου και Ιωάννη Παππά.
  • Βουλευτές της Ν.Δ. στον Εβρο είναι οι Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα της Κατερίνας Καραμήτσου.
  • Στην Εύβοια, τις τρεις έδρες της Ν.Δ. κατέχουν οι Σίμος Κεδίκογλου, Αθανάσιος Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικός, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί και η υποψηφιότητα της πρώην γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, η οποία στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφια στην Α’ Αθήνας.
  • Βουλευτής της Ν.Δ. στην Ευρυτανία είναι ο Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, ενώ στη Ζάκυνθο ο Διονύσιος Ακτύπης.
  • Στην Ηλεία, όπου τις τρεις έδρες της Ν.Δ. κατέχουν σήμερα οι Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Κώστας Τζαβάρας και Ανδρέας Νικολακόπουλος, ακούγονται, επίσης, τα ονόματα των Λευτέρη Βαρουξή και Νικόλαου Καλάκου. Ενδεχόμενο να είναι στο ψηφοδέλτιο της Ηλείας υπάρχει για τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη, το όνομα του οποίου ακούγεται, πάντως, και για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας στο οποίο συμμετείχε και στις εκλογές του 2019.
  • Στην Ημαθία η Ν.Δ. κατέχει σήμερα τρεις έδρες, με τους Απόστολο Βεσυρόπουλο, Αναστάσιο Μπαρτσώκα και Λάζαρο Τσαβδαρίδη.
  • Οι Λευτέρης Αυγενάκης και Μάξιμος Σενετάκης είναι οι δύο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στο Ηράκλειο, όπου ακούγεται και η υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη.
  • Βουλευτής της Ν.Δ. στη Θεσπρωτία είναι ο Βασίλης Γιόγιακας, ενώ έχει ακουστεί και ενδεχόμενη υποψηφιότητα της πρώην γενικής γραμματέως Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Αθηνάς Καλύβα.
  • Βουλευτές της Ν.Δ. στα Ιωάννινα είναι οι Κωνσταντίνος Τασούλας, Σταύρος Καλογιάννης, Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα και Γιώργος Αμυράς, ενώ τις τρεις έδρες του κυβερνώντος κόμματος στην Καβάλα κατέχουν οι Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ιωάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης.
  • Στην Καρδίτσα τις τρεις έδρες της Ν.Δ. κατέχουν οι Κώστας Τσιάρας, Γεώργιος Κωτσός και Ασημίνα Σκόνδρα, ενώ ακούγονται ως πιθανές υποψηφιότητες και αυτές του Φώτη Βρέκου και του Αριστοτέλη Σπανιά.
  • Βουλευτής της Ν.Δ. στην Καστοριά είναι ο Ζήσης Τζηκαλάγιας, στην Κέρκυρα το κυβερνών κόμμα έχει εκλέξει τον Στέφανο Γκίκα, ενώ στην Κεφαλλονιά τον Παναγή Καππάτο.
  • Στο Κιλκίς βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος είναι ο Γιώργος Γεωργαντάς, ενώ τις τέσσερις έδρες της Ν.Δ. στην Κοζάνη κατέχουν οι Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, Παρασκευή Βρυζίδου, Μιχάλης Παπαδόπουλος και Γεώργιος Αμανατίδης.
  • Στην Κορινθία οι τρεις βουλευτές που έχει εκλέξει η Ν.Δ. είναι οι Χρίστος Δήμας, Νικόλαος Ταγαράς και Κωνσταντίνος Κόλλιας.
  • Στις Κυκλάδες τις έδρες της Ν.Δ. κατέχουν οι Γιάννης Βρούτσης, Αικατερίνη Μονογυιού και Φίλιππος Φόρτωμας, ενώ θεωρείται πιθανό να είναι υποψήφια και η πρώην γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής, Βίκυ Λοΐζου.
  • Βουλευτές της Ν.Δ. στη Λακωνία είναι οι Αθανάσιος Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, ενώ ακούγονται και τα ονόματα της Ευγενίας Παπαδάκου και του Μιχάλη Σταματάκου.
  • Τις τρεις έδρες της Ν.Δ. στη Λάρισα κατέχουν οι Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Στέλλα Μπίζιου, ενώ ακούγονται και οι υποψηφιότητες του Χρήστου Καπετάνου και της Ρένας Καραλαριώτου.
  • Βουλευτής της Ν.Δ. στο Λασίθι είναι ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ ο Χαράλαμπος Αθανασίου κατέχει την έδρα της Λέσβου για την οποία έχει ακουστεί και ενδεχόμενη υποψηφιότητα του ειδικού συμβούλου του πρωθυπουργού, Ιάσονα Πιπίνη.
  • Στη Λευκάδα έχει εκλεγεί βουλευτής ο Αθανάσιος Καββαδάς.
  • Τις τέσσερις έδρες της Ν.Δ. στη Μαγνησία κατέχουν οι Χρήστος Μπουκώρος, Ζέττα Μακρή, Αθανάσιος Λιούπης και Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ενώ πιθανό θεωρείται να είναι εκ νέου υποψήφιος ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος. Ακούγονται, επίσης, τα ονόματα της αντιπεριφερειάρχου Μαγνησίας, Δωροθέας Κολυνδρίνη, καθώς και του Γιώργου Ξηραδάκη.
  • Βουλευτές της Ν.Δ. στη Μεσσηνία είναι ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, καθώς και οι Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς.
  • Στην Ξάνθη έχει εκλεγεί ο Σπύρος Τσιλιγγίρης.
  • Τις τρεις έδρες του κυβερνώντος κόμματος στην Πέλλα κατέχουν οι Γεώργιος Καρασμάνης, Διονύσιος Σταμενίτης και Βασίλειος Βασιλειάδης
  • Στην Πιερία έχουν εκλεγεί οι Ξενοφών Μπαραλιάκος, Αννα Μάνη-Παπαδημητρίου και Σάββας Χιονίδης.
  • Βουλευτής της Ν.Δ. στην Πρέβεζα είναι ο Στέργιος Γιαννάκης, ενώ στο Ρέθυμνο ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης.
  • Την έδρα της Ν.Δ. στη Ροδόπη κατέχει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ ακούγεται και η υποψηφιότητα του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Νικόλαου Τσαλικίδη.
  • Βουλευτής της Ν.Δ. στη Σάμο είναι ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, ενώ στις Σέρρες τις τέσσερις έδρες του κυβερνώντος κόμματος κατέχουν οι Κώστας Καραμανλής, Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης.
  • Βουλευτές της Ν.Δ. στα Τρίκαλα είναι οι Κώστας Σκρέκας, Αθανάσιος Λιούτας και Κατερίνα Παπακώστα, ενώ ακούγεται για το ψηφοδέλτιο και το όνομα του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη.
  • Τις τέσσερις έδρες της Ν.Δ. στη Φθιώτιδα κατέχουν οι Χρήστος Σταϊκούρας, Γιάννης Οικονόμου, Γεώργιος Κοτρωνιάς και Θέμης Χειμάρρας, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στη Φλώρινα είναι ο Ιωάννης Αντωνιάδης και στη Φωκίδα ο Ιωάννης Μπούγας. Στη Χαλκιδική, όπου βουλευτής της Ν.Δ. είναι ο Γεώργιος Βαγιωνάς, ακούγεται για το ψηφοδέλτιο το όνομα της Ζαφειρούλας Μυλωνά.
  • Υποψήφια της Ν.Δ. στα Χανιά θα είναι εκ νέου η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δεν αποδέχθηκε να είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ τις δύο άλλες έδρες του κυβερνώντος κόμματος κατέχουν ο Μανούσος Βολουδάκης και ο Βασίλης Διγαλάκης. Για το ψηφοδέλτιο ακούγονται, επίσης, τα ονόματα του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη και του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη.
  • Βουλευτής της Ν.Δ. στη Χίο είναι ο Νότης Μηταράκης.

Πηγή: eleftherostypos.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Για όλους και για όλα μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Το Πρωινό» ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, λίγες ώρες μετά από την επιστροφή του από...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλα τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν και τις δαπάνες που πραγματοποιούν, θα πρέπει να φανερώσουν στην Εφορία, όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες αποφασίσουν να αμφισβητήσουν το...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στιγμή συγκίνησης και ανακούφισης, ήταν για την οικογένεια Μπελέρη, η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας στο Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, του φυλακισμένου εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας,...

ΕΛΛΑΔΑ

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη 69χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις Από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας...